Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ете и за РЕК нека е. Ти напишав во Живојно и низ цело Мариово има јаглен ама за да стигниш до него треба да откопаш многу јаловина х3 од таа во Суводол за да стигниш до нешто што не е квалитетно. Да се напрај ТЕ-ТО е невозможно поради далечината до Битола и ќе треба со попатни станици да се држи температурата, а битолското поле под земја не е баш топло. Затоа ТЕ-ТО во Скопје е направена таму каде што е и температурата на почвата таму е потопла и можи да ја задржи температурата. ТЕЦ со гас можи да се направат и Битола и Неготино ама ТЕ-ТО никогаш од нив две поради цената на гасот, а слаата ефикасност. Најидеално решение е ТЕЦ какви што се да се заменат со ТЕЦ на нуклеарен погон, но за тоа има време бидејќи имаме огромен хидроенергетски потенцијал. Истото важи и за соларните централи во кои Деки не верува многу, но тоа е кога не се разбираат некои работи па се прави паника од се.

Да те поканеа во емисија како нив поради одредена компетентност и да го кажеше ова таму, ќе ти обрнев должно внимание. Вака ќе им верувам нив двајца.

Во секој случај РЕК Битола е одличен пример дека не се баш Албанците виновни за се во Македонија како што некој се обидува да создаде илузија.

Ne sum vo tek, pak nekoj se seti deka REK zagaduva kako do 2016 oti od 2017 pa do skoro cvekinja izleguvaa od odjakot.
Ili drugo vi e muabetot. Jaglen nema, ne e rentabilen i bla bla bla .
Автоматски споено мислење:

Бенцо не е на ниво да кажва, а Деки нека му е благодарен на татко му Тома од ТФБ шо го напрај професор и нека се држи до машинството, а не до енергетиката. Не е дека не го бива чоеко ама ја претерува некогаш. Ретко иритантен лик.
Na Dejan cavkata so se konec mu ima letnato, ama ete kolku da se najde za potkrepa na argument aren e.
Kako velat teoretski ljubav lepo zvuci, malcice je drugcije u praksi.

Последно уредено:
Ne sum vo tek, pak nekoj se seti deka REK zagaduva kako do 2016 oti od 2017 pa do skoro cvekinja izleguvaa od odjakot.
Ili drugo vi e muabetot. Jaglen nema, ne e rentabilen i bla bla bla .

Na Dejan cavkata so se konec mu ima letnato, ama ete kolku da se najde za potkrepa na argument aren e.
Kako velat teoretski ljubav lepo zvuci, malcice je drugcije u praksi.
Владе јас не коментирам многу не сакам во тоа да навлегувам ама нека се држи до тоа шо е стручен. Дека му има летнато пилето тоа одамна е.

Владе јас не коментирам многу не сакам во тоа да навлегувам ама нека се држи до тоа шо е стручен. Дека му има летнато пилето тоа одамна е.
Koj Dejan ili Klin okolu strucnost?
Dejan rekovme cavkata letnata, Klin si ima druga agenda, a Dejan mu idi kako kec na desetka radi potkrepa na argumenti :toe:

Не мислев за Деки дека е глуп туку за овај Клин ах бе владе хаха
Jbg taka te sfativ :(
Klin ne e glup patem receno, si ima agenda i si ja tera. Racunaj ko random bugarofili na forumot. Si imaat zacrtano sto i kako treba, Ti mozes so eden kup fakti da gi zakopas, gajle si nemaat, pak ke si go teraat svoeto. Zosto kako, samo tie si znaat.

Најде кој да збори :pos: :pos:

Редовно ти преведува клешта од pincer movement она што копираш од телефекал, не е коректен превод тоа. Земи читни малку, не мора да останеш тоа што си.

Не мислев за Деки дека е глуп туку за овај Клин ах бе владе хаха

Уште кога напиша за глисерите на мулите од Али Експрес дека се опасни за комбинирана воена група на американска морнарица се знаеше дека си nogu intelikenten :facepalm:

Jbg taka te sfativ :(
Klin ne e glup patem receno, si ima agenda i si ja tera. Racunaj ko random bugarofili na forumot. Si imaat zacrtano sto i kako treba, Ti mozes so eden kup fakti da go zakopas, gajle si nemaat, pak ke si go teraat svoeto. Zosto kako, samo tie si znaat.

Јасно, сите други имаат агенда, само домољубите се прават од чиста македонштина. И ја пљачкаат Македонија, ама па и тоа е од љубов, сеа бугарофилска или србоманска не е битно многу.

Зајче?

Јасно, сите други имаат агенда, само домољубите се прават од чиста македонштина. И ја пљачкаат Македонија, ама па и тоа е од љубов, сеа бугарофилска или србоманска не е битно многу.

Зајче?
Domoljubstvoto nekako ti se aktivira koga SDSM ne e na vlast, pa sega ti vidi.
Ili ete mozi gresam, poveli demantirajme.
Izvadi si tvoi postovi kade go kudis REK od 2017 pa do skoro i tuka javno ke ti se izvinam.

Izvadi si tvoi postovi kade go kudis REK od 2017 pa do skoro i tuka javno ke ti se izvinam.
Владе дали го памтиш Дуле попо? Јас го немав видено да кажи нешто за загадувањето дури беа неговите на власт.

Владе дали го памтиш Дуле попо? Јас го немав видено да кажи нешто за загадувањето дури беа неговите на власт.
Stvarno ne mi teknuva koj e toj :toe:
Ama stvarno preku kur mi se dojdeni, posebno ovie na Fb ,anonimni na koi sega se im preci, a do lani nikade gi nemase ama bas za nisto, cinis rozi cvetaja .

Патем, оваа дипломатскава афера за прислушкување не ми е баш најјасна.

Ја колку што сконтав, некој (не се знае кој) во претседателската палата снимал некои фаци од кабинетот на Пендаровски ли, Гордана ли (не знам точно), како праат муабети со претставник од американска амбасада (IMO гарант човек од разузнавање), кои муабети не треба да се праат со никого надвор од претседателскиот кабинет (како на пример муабети за враќање на Груевски и др.). После тоа таа снимка наводно кружела низ амбасадите по Скопјево.

Ако некој знае нешто повеќе како било, нека каже, нека ме поправи.Си измешал некои работи.
Група вработени во МВР поднеле анонимна пријава до ОЈО ГОКК за наводно неовластено извлекување податоци од компјутер во кабинетот на Силјановска. Наводно некој ИТ техничар, бивш припадник на армиските специјалци, кој бил задолжен за врски и комуникации и кој истата функција ја извршувал и во кабинетите на Иванов и Пендаровски. Со оглед на тоа што сите важни и класифицирани документи се чуваат во хартиена форма, овој веројатно се занимавал со протоколарни мејлови за средби и состаноци, некои такви глупости. Така да, ништо посебно нема тука, суспендиран е и се води истражна постапка.

Тоа со Пендаровски е сосема друг случај. Пред неколку години во неговиот кабинет биле одржани состаноци меѓу Пендаровски, СДСМ, ДУИ и одредени амбасадори, на кои се разговарало за план за уставни измени и враќање на Груевски како дел од стратегија за слабеење на ВМРО и внесувањето на Бугарите во Уставот. Арно ама, вработен во кабинетот, некој рамковен кој сега е дел од ВЛЕН, ги снимал разговорите за кои сега постојат аудио снимки и транскрипти.

Во видеото што го пуштив тука со Дејан Трајковски и Илија Бендевски директно Васко Ковачевски се спомнува како човек кој се обидел не само РЕК Битола туку цел електростопански систем да го уништи. Тој од која партија беше? Нели се партиски овие двајцава, субјективни.

А кој беше на власт кога се правеше чешката ептен успешна автоматизација и кога белорускиот конзул правеше пепел со тендерите? Кој беше генерален на ЕЛЕМ?

Back
На врв Bottom