Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Бенцо не е на ниво да кажва, а Деки нека му е благодарен на татко му Тома од ТФБ шо го напрај професор и нека се држи до машинството, а не до енергетиката. Не е дека не го бива чоеко ама ја претерува некогаш. Ретко иритантен лик.

Штом не ги бива овие, дај некој неписмен од СЕКТАријатот да каже кој е крив за ситуацијата во РЕК Битола да се насмееме, во секој случај убава пљачка во РЕК направија домољубите заедно со белорускиот конзул.

Србија мислам ги има веќе вклучено Бугарите, како национално малцинство и тие покрај 23 те малцинства имаат и тие малцински совет, како и ние.
Албанија во 2017 го признала бугарското малцинство кај нив и сега ние доживуваме дебакл, каде низ општините низ Албанија се потпишуваат повеќе Бугари од Македонци. Најверојатно за бугарските пасоши да не ги изгубат

Претпоставувам дека и Украина и Молдавија ги имаат признаено .
Додека ние на Македонците во Албанија не им обезбедуваме понекогаш учебници, медиуми и културни содржини на мајчин јазик, Бугариве изговорија школи и културни центри.
Последно читав отвариле неделни училишта во Украина за бугарски јазик.

Штом не ги бива овие, дај некој неписмен од СЕКТАријатот да каже кој е крив за ситуацијата во РЕК Битола да се насмееме, во секој случај убава пљачка во РЕК направија домољубите заедно со белорускиот конзул.
А бе тиквар ако не ги знаеш не коментирај арно вика Кано. Значи не е дека Деки не разбира туку дека треба да се држи до својата струка, а Бенцо и онака беше таму партиски кадар и се унпаредуваше партиски како и сите други. Ти кажав РЕК има експлоатациски рок од 40 години и после овие 40 години MTBF е е зголемен што значи чести дефекти за време на работните часови, ова повлекува ремонт, баланс на мрежа итн. и затоа сега работи со 30% ефикасност не од шо некој сака туку од што мора. Гледам насловот на видеото е ,,Брза пруга или Вардарска долина'' е сега мене не ми јасно дали ова е чиста грешка или намерно затоа што проектот Вардарска долина е склоп од хидроенергетски и железнички проект во кој е предвидено изместување на пругата (нема да оди по старата траса што е многу добро, а тоа Деки не го знае) и изградба на ХМС по течението на реката Вардар кој се вкупно 12 на број од кои најголеми се ХЕЦ Велес со свое езеро и ХЕЦ Градец со свое езеро кое мислам ќе биде најголемо во Македонија и не знам кое ќе биде по големина на Балкан.

Кај ли најде бугари во Албанија?
Е ама во 2017 , Албанија признава бугарско малцинство. И во 2023 год., на пописот некаде се попишале повеќе Бугари од Македонци.
А пред пописот низ општините биле на посета сите, Фондација Македонија, Јотова, Ташев.
И сега ми излегува дека бугарски фондации оделе низ македонските села во Албанија да им нудат бесплатни лекарски прегледи.

А ние понекогаш не им обезбедуваме книги, медиуми и културна содржина македонски јазик.

Инаку Косово не признава бугарско малцинство и сега притискаат и таму да се признае бугарско малцинство за да може и Горанците да ги пишат Бугари..

А бе тиквар ако не ги знаеш не коментирај арно вика Кано. Значи не е дека Деки не разбира туку дека треба да се држи до својата струка, а Бенцо и онака беше таму партиски кадар и се унпаредуваше партиски како и сите други. Ти кажав РЕК има експлоатациски рок од 40 години и после овие 40 години MTBF е е зголемен што значи чести дефекти за време на работните часови, ова повлекува ремонт, баланс на мрежа итн. и затоа сега работи со 30% ефикасност не од шо некој сака туку од што мора. Гледам насловот на видеото е ,,Брза пруга или Вардарска долина'' е сега мене не ми јасно дали ова е чиста грешка или намерно затоа што проектот Вардарска долина е склоп од хидроенергетски и железнички проект во кој е предвидено изместување на пругата (нема да оди по старата траса што е многу добро, а тоа Деки не го знае) и изградба на ХМС по течението на реката Вардар кој се вкупно 12 на број од кои најголеми се ХЕЦ Велес со свое езеро и ХЕЦ Градец со свое езеро кое мислам ќе биде најголемо во Македонија и не знам кое ќе биде по големина на Балкан.

Зелкар, јас не тврдам ништо, имаш двајца во секој поглед компетентни кои кажуваат стручно мислење за состојбите во РЕК Битола и електроенергетиката во Македонија, 24/7 се бават со тоа.

И тоа шо си го коментирал е дискутирано во видеото, зошто нема ископ во Живојно и намерно се оди на варијанта на увоз на јаглен и како пепел се прави со увозот на струја.

Имаат фејсбук група, Здружение на инженери на Република Македонија и пишуваат само на оваа тема.

Слушај @Таксист Јовица Михајловски го актуелизира моето мислење за татарските пасоши и како треба да се делува во татарија со нив.
Точно на 1час и 5 минути.
Слушам и не верувам.
Вид вака никогаш не реков дека нема и други кои го имаат твоето тупо-глупо мислење за како вие че ги заебете тутабалгарчета.
Овој глеам е некаков актер во ред можеби е добар актер но да мисли дека нешто паметно рекол со тоа што 250.000 благонадежни тутабалгарчета ќе бираат влада во Балгаристан е забергано и не заслужува сериозно да се коментира.
Кога тоа така би било тогаш оние неколку милиони Македонци по потекло а денес огнени тутабалгарчета кои водат нацифашистика шовинистичка политика кон се многу поголем адут од овие новиве 250.000...
Колку Македонци по род денес живеат во Булгаристан?
(почнувајќи од етничкото чистење на Македонците од Беломорска а документирано од некаква си карнегиева комисија карнегиева затоа што и е во функција на антимакедонските настојувања но не успелае до крај да ги фалсификуваат пдатоците.... па во периодот потоа итн итн)
Зошто тие неколку милиони Македонци водат ваква политика се разбира со тоа што гласат за нацифашистиве на власт, ЗОШТО?
Со ова се докажува дека вашите забегани тези не водат кон ништо туку дополнително прават раздор во Македонското ткиво!

Тутабалгарчета единствено можеш да ги дупиш така што јавно на маса ќе го поставиш прашањето за правата на Македонците па потсетување на нивното нацифашистичко минато па повикување на почитување на Бледските договори и терање на едно место.!

Зелкар, јас не тврдам ништо, имаш двајца во секој поглед компетентни кои кажуваат стручно мислење за состојбите во РЕК Битола и електроенергетиката во Македонија, 24/7 се бават со тоа.

И тоа шо си го коментирал е дискутирано во видеото, зошто нема ископ во Живојно и намерно се оди на варијанта на увоз на јаглен и како пепел се прави со увозот на струја.

Имаат фејсбук група, Здружение на инженери на Република Македонија и пишуваат само на оваа тема.
Добро еве јас не се бавам 24/7 се бавам 24/6 ама ти си тиквар, а овие едниот е добро што е на пензија друиот нека си го гледа машинството таму, а да не се меша во енергетика, увоз-извоз и зошто тоа се прави оти изгледа од толкава кометентнос се забораваат некои работи. Значи во Живојно не е дека нема јаглен ама тој јаглен е со ниска калорична вредност-земја за да се стигни до него треба 3 пати повеќе да се копа отколку во Суводол и за што да се направи се тоа да се прават штети кога таа ТЕЦ треба да се затвори, а решение да се бара во вода, сонце и тој процент што ќе остани во воздух. Јасно ти е сега?

Добро еве јас не се бавам 24/7 се бавам 24/6 ама ти си тиквар, а овие едниот е добро што е на пензија друиот нека си го гледа машинството таму, а да не се меша во енергетика, увоз-извоз и зошто тоа се прави оти изгледа од толкава кометентнос се забораваат некои работи. Значи во Живојно не е дека нема јаглен ама тој јаглен е со ниска калорична вредност-земја за да се стигни до него треба 3 пати повеќе да се копа отколку во Суводол и за што да се направи се тоа да се прават штети кога таа ТЕЦ треба да се затвори, а решение да се бара во вода, сонце и тој процент што ќе остани во воздух. Јасно ти е сега?

Види, со тоа што пред се одиш нив лично да ги дискредитираш а одоколу го разводнуваш она што го кажуваат мене ми вели дека не си ништо друго освен секташки зелкар.

Нека ги демантира кој знае повеќе.

Види, со тоа што пред се одиш нив лично да ги дискредитираш а одоколу го разводнуваш она што го кажуваат мене ми вели дека не си ништо друго освен секташки зелкар.

Нека ги демантира кој знае повеќе.
Како сакаш да ги демантирам? Да ти сликам нешто како кано на пример и да плачиш пак?

Како сакаш да ги демантирам? Да ти сликам нешто како кано на пример и да плачиш пак?

Можеш членската од сектата и дипломата од славјански. Поголем доказ нема од тоа дека си зналац.

Кенгурот неписмен кој знае што сликал.

Можеш членската од сектата и дипломата од славјански. Поголем доказ нема од тоа дека си зналац.

Кенгурот неписмен кој знае што сликал.
Ако беше на славјански немаше да давам толку пари и ќе си бев во влада не се селев од Македонија. Ваквите како овај со татко професор и да не навлегувам во детали ептен се со углед.

Ако беше на славјански немаше да давам толку пари и ќе си бев во влада не се селев од Македонија. Ваквите како овај со татко професор и да не навлегувам во детали ептен се со углед.

Имаат фејсбук група Здружение на инженери на Македонија и гледам нон стоп дебатираат на тема енергетика, штом си толку компетентен оди таму и направи ги попара.

Имаат фејсбук група Здружение на инженери на Македонија и гледам нон стоп дебатираат на тема енергетика, штом си толку компетентен оди таму и направи ги попара.
Од такви здруженија си еба матер струката. Не мора на ФБ во живо имам дебатирано со некои од нив ама немаат разбирачка џабе. Брза пруга, изместување на автопатот Е-75 по одредени означени правци како и изградба на браните се дел од проектот Вардарска долина од 1997 до ден денес. Ти ете верувај во сезнајковци по струка машински инженери ама се разбираат и во медицински факултети, болести, ковид, вакцини и еве најново со енергетика. Да ве прашам која фирма во 97ма предложи да ги изгради и под закуп да ги стави браните на 30 години и сега ќе беа наши вие појма ќе немате ама ако убаво е вака да се расфрлате работи за кои ниту сте ги виделе као изгледаат ниту знаете што значат за државата.

Од такви здруженија си еба матер струката. Не мора на ФБ во живо имам дебатирано со некои од нив ама немаат разбирачка џабе. Брза пруга, изместување на автопатот Е-75 по одредени означени правци како и изградба на браните се дел од проектот Вардарска долина од 1997 до ден денес. Ти ете верувај во сезнајковци по струка машински инженери ама се разбираат и во медицински факултети, болести, ковид, вакцини и еве најново со енергетика. Да ве прашам која фирма во 97ма предложи да ги изгради и под закуп да ги стави браните на 30 години и сега ќе беа наши вие појма ќе немате ама ако убаво е вака да се расфрлате работи за кои ниту сте ги виделе као изгледаат ниту знаете што значат за државата.

Муабетот беше за РЕК Битола, не дефокусирај без потреба.

Муабетот беше за РЕК Битола, не дефокусирај без потреба.
Абе ете и за РЕК нека е. Ти напишав во Живојно и низ цело Мариово има јаглен ама за да стигниш до него треба да откопаш многу јаловина х3 од таа во Суводол за да стигниш до нешто што не е квалитетно. Да се напрај ТЕ-ТО е невозможно поради далечината до Битола и ќе треба со попатни станици да се држи температурата, а битолското поле под земја не е баш топло. Затоа ТЕ-ТО во Скопје е направена таму каде што е и температурата на почвата таму е потопла и можи да ја задржи температурата. ТЕЦ со гас можи да се направат и Битола и Неготино ама ТЕ-ТО никогаш од нив две поради цената на гасот, а слаата ефикасност. Најидеално решение е ТЕЦ какви што се да се заменат со ТЕЦ на нуклеарен погон, но за тоа има време бидејќи имаме огромен хидроенергетски потенцијал. Истото важи и за соларните централи во кои Деки не верува многу, но тоа е кога не се разбираат некои работи па се прави паника од се.

Back
На врв Bottom