Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Таа сезона Пелистер беше лудници, наострени до тука бива, од екипа, публика, атмосфера, таа сезона беше и ХЈС Работник пуштени на најјако, спремаја екипа до тука бива, финансии летаат од сегде, граТСкото дерби, зовријени страсти, кај нас тогаш дел финансии даваја ЕЛЕМ ако не се лажам и стоеше спонзорство на дресот, зелен дрес со црни ракави, тогаш мислам Фитиљо играше кај Цилевци.
Ние екипа шо да ти кажам.....Бојан и Борјан Маџовски :icon_lol: црногорецот крилото беше Поповиќ, леташе втерен, можи најјак во цела екипа, заедно со Кобетиќ на среден, тренер беше и Аљушо кратко тогаш, знам со него ги тепавме убо еднаш Работник, после то не рендаја, па кратко дојде и легендата Борче Марковски ако се сеќавам убо :pos: Па Томче Петроски и на крај легендарниот Јошко Петковиќ будалата :D
Убо ја памтам таа сезона, оти така наострени цел град, утакмица не пропуштив на Пелистер.
Случката не беше така, се почна од еден примен пацерски гол, крило Гуглета, тогаш најавен како топ засилување, напаѓаше противникот, голман знам тогаш беше дечкото со зелените патичиња Мартин Јовановски, Гуглета местеше пробивање, не успеа, во движење беше го акнаја и на земја салам а на голот Мартинчо искрено се скри си ги собра рачињата и се сврти и примивме гол ала цицибани, ко го виде Гуглета дека се крие му ојде да го тепа :pos: во гуша се фатија сред утакмица, се расправат едниот го дави другиот ќе ти кажам надвор му вика, за одма следниот напад рајата да излези во одбрана на битолчанецот на голот, почна да свири по Гуглета, овај ни пет ни шест зеде се акна и со публиката :pos: Се тргна надолу после тој меч, со Јошко имаше еден момент јак и со нас се спука, 3 пенали со ред љуфнавме, не знам како беа по ред играчите тогаш, ама три различни клава на првите 3 пенали и сите промашија кој цел гол, каде ни брани голмано, и другаро му вика - клај го сега татко ми да шутира пенал, овај се врти Ти мене ќе ми кажваш кој да го клавам на српски му вика :pos:Ко му се пуштивме бараше обезбедувањето да не вади од сала:duel: Бркот си мислеше го фати попот за брада ко дојде Битола, па ќе биди шериф тука, а таа сезона од сите изгуби, имаше и песна за него - Неќиш Бутел оооо, Немојш Пролет еееее, Кого Јошко оооо, ти ќе тепаш ле алееее ????:kezec: Една од повозбудливите сезони беше таа, малце ретро се вративме.....

п.с. Денес очекувана победа, на крај се виде колку беа поврзани играчите и каква харизма и силен шарм има спојот меѓу Битола-Пелистер-Чкембари, дел од играчите и со солзи на последниот меч, искрено ова го нема на друго место !
Секоја чест и успех понатаму на Тајник, Хосни, Абутовиќ и Богдан ! Голем удел за титулите, еднаш зелено бел - цел живот зелено бел !!!
zaboravas eden lik :vozbud:
i da milan popovic redovno bese 7+ gola masina bese deckoto
haris pleh bea i martin na golo
isto bese i aco stojanovic(mislam bese)predstaven kako strasno zasiluvanje so video spot kaj so vlegva v kancelarija vo pelagonka 2 i shambata mu gi pokazva trofejte haha majstoro vo poodminati godini nemozi na noze da sedi hahah
koja sezona bese da i pesnata za josko pocna da se pej oti izleze muabet demek ovaj gi stedi igracite so tinex za da go tepame butel vo kupo i dvete gi izgubivme :ROFLMAO:
IMG_6209.jpeg

zaboravas eden lik :vozbud:
i da milan popovic redovno bese 7+ gola masina bese deckoto
haris pleh bea i martin na golo
isto bese i aco stojanovic(mislam bese)predstaven kako strasno zasiluvanje so video spot kaj so vlegva v kancelarija vo pelagonka 2 i shambata mu gi pokazva trofejte haha majstoro vo poodminati godini nemozi na noze da sedi hahah
koja sezona bese da i pesnata za josko pocna da se pej oti izleze muabet demek ovaj gi stedi igracite so tinex za da go tepame butel vo kupo i dvete gi izgubivme :ROFLMAO:
Прегледај го приврзокот 478705
Со две нозе скок-шут овај мајсторо никогаш нема да се заборат тие сезони…а тие шо клепаја дома тогаш штета за нив…

Малце оф-топик ама и овде мора да се спомни НЕДЕЛА СИТЕ ВО КАВАДАРЦИ против едно село шо вееше знаме бело !!

6 од 10 за оваа навреда, Океј беше. Одиме на следна.
Нема следна супер си брат и ние те сакаме се е во ред само не знам оти ти се пронајде во навредата и констатацијата можи муабето беше генерално кажано дека не болест се шо боли ти со мувата на капата уживај крцкак си ,убо шо мислиш на нас цело време ни значи многу само продолжи така и да бројш столчиња бараш слики се шо треба топ си кисче :ROFLMAO:

Штета шо гејојте од МТВ на секое го прекинуваат одма преносот а баш ќе беше убо да се видеше испраќањето на играчите а голем гест беше и скандирањето за Борзаш после повредата вистина сме различни и се гордеам со вас шо имаме Битолски Бон Тон па на мангупски начин ги решаваме повеќето работи браво за сите денес шо беа на ракомет и да сега сите Недела на фудбал !

Лембанов останва или како е со него планот? Дечкото има некоја енергија шо одговара и изгледа добро во Битола и за Пелистер се надевам останва да учи од старио

За Лембанов многу гледам по коментари овде и на социјалните мрежи детето го земат на потсмев и со некоја иронија кон него, можи некој ќе се смеј или не знам како ќе сфати, според мене мора да остани во клубот, после Лазаров мислам ќе биди најдобар македонски тренер во најава !
Дополнително после она шо му го напрај во Охрид, е еден од нас :misticen:

Како не сфаќаш бе човек! Ти кажа самурајче, кога они одат у сала, салата собира и 7000! Кој си ти бе ти да ја рушиш чкембарската математика?
Абе нема врска дали е 7000 или 3000, битно е наша

Доста се замарате со овие куртоните.
Нека бројат столчиња, нека го следат Пелистер. То е за нив најголемата болка, шо Пелистер е стабилен и расти од година во година.
Другите ципирипи клубој шо никнаја во меѓувреме, ќе ги заборај јавноста по некоја сезона како шо беа ред други во минатото, да не ги набројвам.
Нека се крстат во дпмне и едните и другите, оти ќе му заврши забавата ако не е партијата. Тогаш ќе треба не само столчињата, и луѓето еден по еден да ги бројат на сликите.

Ауу какви комплекси имате од нас Чкембарите! Да не постоевте, чоек ќе требаше да ве измисли! ЛУДНИЦИ!
Автоматски споено мислење:

Доста се замарате со овие куртоните.
Нека бројат столчиња, нека го следат Пелистер. То е за нив најголемата болка, шо Пелистер е стабилен и расти од година во година.
Другите ципирипи клубој шо никнаја во меѓувреме, ќе ги заборај јавноста по некоја сезона како шо беа ред други во минатото, да не ги набројвам.
Нека се крстат во дпмне и едните и другите, оти ќе му заврши забавата ако не е партијата. Тогаш ќе треба не само столчињата, и луѓето еден по еден да ги бројат на сликите.
Не им е нив важно да слават титули, илјада ги имале хахахахаха!

Последно уредено:
. Денес очекувана победа, на крај се виде колку беа поврзани играчите и каква харизма и силен шарм има спојот меѓу Битола-Пелистер-Чкембари, дел од играчите и со солзи на последниот меч, искрено ова го нема на друго место !
Секоја чест и успех понатаму на Тајник, Хосни, Абутовиќ и Богдан ! Голем удел за титулите, еднаш зелено бел - цел живот зелено бел !!!
Вратете се назад и што пишувате досега за нив.За тие што си одат се најдобро.

Не е болест се шо боли
Автоматски споено мислење:

Иначе Алем останва во Битола, Червар рачуна и на него за следната сезона
Вака сума сумарум, ако остани и Мирче, идиме на 4 средни, плус ако се носи уште еден како шо се зборва… Шо ќе се прајме со 5 средни не знам јас.

Вака сума сумарум, ако остани и Мирче, идиме на 4 средни, плус ако се носи уште еден како шо се зборва… Шо ќе се прајме со 5 средни не знам јас.
Алем не е класичен среден бек. Како што не е ни Павле ни Фитиљо.
Едноставно детето има солидна стартна брзина со која може мн лесно да изигра 1-1 и да дојде до ситуација каде може да постигне погодок. Алем е доста назад со својот физикус кој треба да го има на 19 години како и Мирче кој двата наместо да се наметнат и да искористат шанса дека се вопрв тим тие уназадија и тапкаат вместо. Колку и да сакате и да сакам Алем и Мирче да имаат поголема минутажа и да докажат дека заслужуваат место во тимот тие немаат фисикус со кој можат да дојдат во дуел игра со поискусни (постари ракометари кои имаат "врзано коска"). Истиот проблем го имаше во првите 3 месеци од кога се врате по повреда и затоа не играше па да сега овие месец месец и пол има драстично напреднато во таа насока и добива се поголема минутажа.

Ме занима само состојбата со Граховац доколку некој знае каква е... од ПСЖ наваму после таа повреда ситна повреда нешто се деси со него. Дали нешто влечи посериозно па му треба малку одмор (не оперативен зафат) или е само пад на форма?

Back
На врв Bottom