vasicot
Soli contra omnes
zaboravas eden likТаа сезона Пелистер беше лудници, наострени до тука бива, од екипа, публика, атмосфера, таа сезона беше и ХЈС Работник пуштени на најјако, спремаја екипа до тука бива, финансии летаат од сегде, граТСкото дерби, зовријени страсти, кај нас тогаш дел финансии даваја ЕЛЕМ ако не се лажам и стоеше спонзорство на дресот, зелен дрес со црни ракави, тогаш мислам Фитиљо играше кај Цилевци.
Ние екипа шо да ти кажам.....Бојан и Борјан Маџовскицрногорецот крилото беше Поповиќ, леташе втерен, можи најјак во цела екипа, заедно со Кобетиќ на среден, тренер беше и Аљушо кратко тогаш, знам со него ги тепавме убо еднаш Работник, после то не рендаја, па кратко дојде и легендата Борче Марковски ако се сеќавам убо
Па Томче Петроски и на крај легендарниот Јошко Петковиќ будалата
Убо ја памтам таа сезона, оти така наострени цел град, утакмица не пропуштив на Пелистер.
Случката не беше така, се почна од еден примен пацерски гол, крило Гуглета, тогаш најавен како топ засилување, напаѓаше противникот, голман знам тогаш беше дечкото со зелените патичиња Мартин Јовановски, Гуглета местеше пробивање, не успеа, во движење беше го акнаја и на земја салам а на голот Мартинчо искрено се скри си ги собра рачињата и се сврти и примивме гол ала цицибани, ко го виде Гуглета дека се крие му ојде да го тепаво гуша се фатија сред утакмица, се расправат едниот го дави другиот ќе ти кажам надвор му вика, за одма следниот напад рајата да излези во одбрана на битолчанецот на голот, почна да свири по Гуглета, овај ни пет ни шест зеде се акна и со публиката
Се тргна надолу после тој меч, со Јошко имаше еден момент јак и со нас се спука, 3 пенали со ред љуфнавме, не знам како беа по ред играчите тогаш, ама три различни клава на првите 3 пенали и сите промашија кој цел гол, каде ни брани голмано, и другаро му вика - клај го сега татко ми да шутира пенал, овај се врти Ти мене ќе ми кажваш кој да го клавам на српски му вика
Ко му се пуштивме бараше обезбедувањето да не вади од сала
Бркот си мислеше го фати попот за брада ко дојде Битола, па ќе биди шериф тука, а таа сезона од сите изгуби, имаше и песна за него - Неќиш Бутел оооо, Немојш Пролет еееее, Кого Јошко оооо, ти ќе тепаш ле алееее ????
Една од повозбудливите сезони беше таа, малце ретро се вративме.....
п.с. Денес очекувана победа, на крај се виде колку беа поврзани играчите и каква харизма и силен шарм има спојот меѓу Битола-Пелистер-Чкембари, дел од играчите и со солзи на последниот меч, искрено ова го нема на друго место !
Секоја чест и успех понатаму на Тајник, Хосни, Абутовиќ и Богдан ! Голем удел за титулите, еднаш зелено бел - цел живот зелено бел !!!
i da milan popovic redovno bese 7+ gola masina bese deckoto
haris pleh bea i martin na golo
isto bese i aco stojanovic(mislam bese)predstaven kako strasno zasiluvanje so video spot kaj so vlegva v kancelarija vo pelagonka 2 i shambata mu gi pokazva trofejte haha majstoro vo poodminati godini nemozi na noze da sedi hahah
koja sezona bese da i pesnata za josko pocna da se pej oti izleze muabet demek ovaj gi stedi igracite so tinex za da go tepame butel vo kupo i dvete gi izgubivme

Па Томче Петроски и на крај легендарниот Јошко Петковиќ будалата 
Бркот си мислеше го фати попот за брада ко дојде Битола, па ќе биди шериф тука, а таа сезона од сите изгуби, имаше и песна за него - Неќиш Бутел оооо, Немојш Пролет еееее, Кого Јошко оооо, ти ќе тепаш ле алееее ????
Една од повозбудливите сезони беше таа, малце ретро се вративме.....