Кодекс на облекување во институции

• Креатор на темата Креатор на темата mints1
  • Време на започнување Време на започнување
Дарлинг, тука има сервисни центри кај што време се закажува два месеци унапред. И одиш само за сликање, се останато што треба од документација си средува државата. На влез си скенираш код со покана, и си чекаш да го викнат бројчето, во културна атмосфера. Влечки се дозволени, шорцеви се дозволени. Луѓето си гледаат работа, и вработените и клиентите, никој нема време да се замара со вакви баналности.
Секој документ можам да го нарачам онлајн и ми стига по пошта, не губам време да шетам од шалтер на шалтер додека некој си лечи фрустрации на мене.

Не сфаќам исто што е толку проблем да се земе критика како конструктивна и да се примени, работите ги кажувам како искуства.

Минатото лето, во јуни се јавувам во МВР Охрид, да закажам сликање за син ми, за во јули. Еден месец унапред, пошто е на сред лето и сакам да си го планирам времето. Операторот ми вика ама закажување е само од денес за утре, така ни работи системот, не може да закажете поинаку.
Ок, тоа е што е, на 10ти јули слетуваме во Мк, на 11ти се јавувам да закажам термин, ми даваат термин следниот ден. Избирам опција по брза постапка и собирање на документите по службена должност. Си доплаќам за услугата, нормално.
Доаѓам на ред следниот ден, вработената ми бара извод. Викам извини ама јас избрав собирање документи по службена должност и си доплатив за тоа, значи вие треба да го обезбедите изводот. Нејзиниот одговор беше дека "тие од Скопје может да си напишет шо сакет, ние овде не даваме таква услуга".
Па од МВР Охрид, заминав во Општина Охрид, каде изгубив 5 работни дена за да го добијам изводот. Притоа секој ден одев пошто секој ден фалеше нешто. Превод од овластен судски преведувач? Ок еве. Ама не е заведен на нотар. Ама ова е превод од овластен судски преведувач, зарем треба да е заверен на нотар? Ок, ајде на нотар. Се враќам назад, ми вика грешно ти го нотаризирале. Се враќам на нотар. Нотарот ми вика ок е. Се враќам назад. Ми велат не е ок, ова е плагијат. Се враќам кај нотарот. Нотарот се јавува по телефони, се кара, ми вика оди средено е. Се враќам во општина, ми велат, замина колешката за денес, дојди утре.
На 35 степени, чекање во неклиматизирани простории, нервози предизвикани од самата неорганизираност на администрацијата. Фалеше уште некој да ми замери за должината на фустанот, бидејќи тоа е очигледно најголемиот проблем во ситуацијава.
Жал ми падна само што те читам :(
јбг, кај нас ова "се по закон шефе" го викаат..

Екипо.. мислам дека ја згрешивме темата :ROFLMAO:

(како по обичај :rolleyes:)
Ocigledno, ne sme nie za vo ista soba so normalni ljuge da ne klajs :toe:
Tuku da podslezam na grad, edno kafe da pijam, cisto kolku da ja proveram na @Darling teorijata, da ne se ima nesto promeneto vo ovie tri meseci :cautious:
Автоматски споено мислење:

Ја само еден добар гʼз гледам на сликава :rolleyes:
Исто е, ама не е исто :D
Vtorata od levo ? :cautious:
Cisto da proveram dali imame isti kriteriumi za zenski prdalnik :D

Мене ми се случи еднаш ова на една свадба, ист фустан носевме со една девојка, па и на иста маса бевме седнати. :D
Tebe ti se slucilo ednas na edna svadba. Woow.
A zaprimeti kolku mazi bea bukvalno isto obleceni, i na kolku svadbi toa bilo slucaj. Duri i zetot i kelnerite , da ne znajs koj e sto na svadbata :D
Автоматски споено мислење:

Нема што да проверуваш! Само таа газ има, а другиве се покушај во обид :D
E da si noseja helanki, situacijata ke bese drasticno porazlicna , ama neeee, ne bile casual, samo za tegacenje vo tererana bile tie :D

Tebe ti se slucilo ednas na edna svadba. Woow.
A zaprimeti kolku mazi bea bukvalno isto obleceni, i na kolku svadbi toa bilo slucaj. Duri i zetot i kelnerite , da ne znajs koj e sto na svadbata :D
Зато сум жена, а не маж.

Ајде појди, подслези со твоите тренерчиња по Широк Сокак и кажи дали чупињата ќе сакаат да ти намигнат или само ќе си го пиеш коњако и ќе си велиш: “се е ова метросексуалци”. :D

Зато сум жена, а не маж.

Ајде појди, подслези со твоите тренерчиња по Широк Сокак и кажи дали чупињата ќе сакат да ти намигнат или само ќе си го пиеш коњако и ќе си велиш: “се е ова метросексуалци”. :D
Jas odam be rajat kafe da se napijam, da si se vidam so prijateli, muabet da vrzime, ne odam za da se reklamiram i story za na insta da klavam ko vie so prajte ;)

Ocigledno, ne sme nie za vo ista soba so normalni ljuge da ne klajs :toe:
Tuku da podslezam na grad, edno kafe da pijam, cisto kolku da ja proveram na @Darling teorijata, da ne se ima nesto promeneto vo ovie tri meseci :cautious:
И обавезно ногавиците од тренерките да ги ставиш во чорапа, да отстапуваш, да не бидеш ист ко другарите.

Дали е во ред да ти дојдат гостите на свадба по дуксер и тренерка?
Како кој сака нека дојде, нека дојдат така само да не ме пцујат позади грб. Иначе тренерка е нешто што е најкомотно и најпрактично што постои од облека како и дуксерот.
Тотално е небитна фасадата, луѓето, а посебно жените у поново време имаат проблем што мислат дека све што постои е у оние фрекфенции што може да се детектираат со око. Реалноста е дека све е тоа ствар на договор и наметнато од центри на кои една од алатките за контрола на популацијата е и модата.

Мене и на кафе кога одат мажи со тренерки ми е неубаво. Тоа е исто како јас со хеланки да одам на кафе. Не е убаво. Се знае кај се носат тренерки и хеланки.

Нема попедерско нешто од мажи седнати на кафе. Комотно можат и хеланки да носат.

А вака од медицински причини..?
Еве сакам да го смкнам стомакот, и ради тоа избегавам пиво?
Со потврда од доктор ќе може? :D
Ne znat tie deka ispod velikog brda, veliki kukuruz raste :D .
Ili pak mozi znaat :cautious:

Back
На врв Bottom