Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Демек вие имавте поголема посетеност во сала со Бутел/Тиквеш
slobodno vidi si ja utakmicata so tikves doma ko bevme sampioni ako ti e tesko da ja najdis pisi ke ti dam link
plus ckembari ne bea prisutni radi bojkot salata full
Автоматски споено мислење:

eve poveli utakmica so tikves za sampion bez navivacka grupa radi bojkot ama ne za vas nebitni se ovie utkamci

Треба со ова да прајш споредба не со таја, иако и за нас се знаеше дека некое коло пред ова сме шампиони мислам пак ја наполнавме салата без разлика шо беше и тензичен период со Чкембарите тогаш и не присуствуваја во сала.

slobodno vidi si ja utakmicata ko so tikves doma ko bevme sampioni ako ti e tesko da ja najdis pisi ke ti dam link
plus ckembari ne bea prisutni radi bojkot salata full
Абе добро ако сакаш со сила да се правиш луд, споредуваш прва титула по 18 години со стота титула. Да заредевте серија од повеќе титули, ќе те прашав дали ќе одеше да славеше на небитна утакмица.
Исто како што порано полневте сала со повеќето екипи во лигата затоа што амбициите ви беа поинакви, сега на обичните дуели нема ни 300 луѓе во сала (може и ова е многу). Како што полневте сала со Брест Мешков и 20.000 седишта да имаше ќе ја наполневте, сега имате празни седишта на дуели со светскиот крем.
Не се убедувам веќе, досаден муабет правен 50000 пати. Секој си тера по своето.
Ако ви е утеха некаква што немало луѓе во сала да ја кренат титулата, нека ви биде :D

Абе добро ако сакаш со сила да се правиш луд, споредуваш прва титула по 18 години со стота титула. Да заредевте серија од повеќе титули, ќе те прашав дали ќе одеше да славеше на небитна утакмица.
Исто како што порано полневте сала со повеќето екипи во лигата затоа што амбициите ви беа поинакви, сега на обичните дуели нема ни 300 луѓе во сала (може и ова е многу). Како што полневте сала со Брест Мешков и 20.000 седишта да имаше ќе ја наполневте, сега имате празни седишта на дуели со светскиот крем.
Ако ви е утеха некаква што немало луѓе во сала да ја кренат титулата, нека ви биде :D
ne ne prav si i znajs da kazis
samo nekis nekogas da priznajs “poraz”
demek ako krenis 20000 tituli treba da ne odis v sala ? ne te razbiram
tocno e to sme polnele so ne atraktiven protivnik sala od 4000 i ne nemalo 1000 so atraktiven ama ne zborame za obicna utkamica zborame za titula posle 3
god pred prazna sala a se vodime kako lulka na rakometo so 2 evropski
ne se objasnuvas ili nema so da kazis ? i sam vikas vo poke navrati deka forum e za diskuja pa ajde eve ili kako i do sega ne ti sme dostojni za diskusija ?
SUM BIL V SALA KO NEMAVME PRASOK ZA DRESOJTE DA GI PERIME I KE ODAM AKO VRZIME
200 TITULI SO RED e to e to so e razlicno megju nas ne mi treba mene titula da odam za klubo moj ( citat od mzt ne zamervaj ama realen)
p.s zaredivme eve 3 pa tamu bev

Nemoj samo da doznat so pisis ovie od Bayern Minhen ili Real Madrid, ke mu gi izbrkas site gledaci ...oti tie navistina imat po sto tituli

Вие сте најракометен град, никој не ви ја одзема таа титула.
Не ги лажи луѓето. Скопје е град со 4 европски титули, и град од кој 2 машки екипи играле во топ 8 на ЛШ во истата сезона.

Не ги лажи луѓето. Скопје е град со 4 европски титули, и град од кој 2 машки екипи играле во топ 8 на ЛШ во истата сезона.
Уште 10 да имате европски, регионални или не знам какви, нема да ја имате душата и страста кон ракометО ко ние шо ја имаме.

Едно интересно ретро-прашање, кој памти за шо беше кавгата со Гуглета крилото со број 7? 2019та сезоната ко се скаса со некој од публиката случајно ми излезе утакмицата со Бутел :pos::pos:

Едно интересно ретро-прашање, кој памти за шо беше кавгата со Гуглета крилото со број 7? 2019та сезоната ко се скаса со некој од публиката случајно ми излезе утакмицата со Бутел :pos::pos:
За оваа интересна случка, најдобро ќе ти објасни @Samuraj-bt :kafence:
Тој беше "претставникот"" на публиката во дуелот со Гуглета:duel:, колку беше матуф овај Гуглета, по,по.
Јас колку шо памтам за случката, на та утакмица седев на крајниот дел од трибината, кај шо напаѓаше Гуглета во второ полувреме,имаше свирежи од публиката кон него и другите играчи, од делот кај шо седат сега Јужна Трибина, заради слабата игра, и Гуглета се реши да си ја проба среќата и да се скара со публиката, после овај настан мислам дека доби карта во еден правец улајо.
Тренер беше Јошко Петковиќ тогаш, мислам дека и него го избркаја после.
Мислам дека единствен случај е Гуглета од нашите играчи, шо некогаш се вратил кон публиката да си ја проба среќата.
Имаше и една случка со Пепи Манасков, во 2001/2 мислам дека беше, ко му караше цела сала на Пепи и Аљушо, ПЕПИ УШЛИН-АЉУШ ПАФТАР, тогаш на Пепи му пукна филмо и се реши да се кара со трибината, кара врни Пепи по публиката, летаја чакмаци, стила, шо уште не ( тогаш не проверваја на врата, можеше шо сакаш да си внесиш в сала, убај времиња):icon_mrgr:

За оваа интересна случка, најдобро ќе ти објасни @Samuraj-bt :kafence:
Тој беше "претставникот"" на публиката во дуелот со Гуглета:duel:, колку беше матуф овај Гуглета, по,по.
Јас колку шо памтам за случката, на та утакмица седев на крајниот дел од трибината, кај шо напаѓаше Гуглета во второ полувреме,имаше свирежи од публиката кон него и другите играчи, од делот кај шо седат сега Јужна Трибина, заради слабата игра, и Гуглета се реши да си ја проба среќата и да се скара со публиката, после овај настан мислам дека доби карта во еден правец улајо.
Тренер беше Јошко Петковиќ тогаш, мислам дека и него го избркаја после.
Мислам дека единствен случај е Гуглета од нашите играчи, шо некогаш се вратил кон публиката да си ја проба среќата.
Имаше и една случка со Пепи Манасков, во 2001/2 мислам дека беше, ко му караше цела сала на Пепи и Аљушо, ПЕПИ УШЛИН-АЉУШ ПАФТАР, тогаш на Пепи му пукна филмо и се реши да се кара со трибината, кара врни Пепи по публиката, летаја чакмаци, стила, шо уште не ( тогаш не проверваја на врата, можеше шо сакаш да си внесиш в сала, убај времиња):icon_mrgr:
Јошко замина после поразот од Работник во Април истата сезона. А по Пепи тогаш некој со ЦД мана, како шурикен летна то цедето, до ден денес се смеам.
Од секогаш таму Јужната трибина генерира проблеми хахахаха

Овие шо го креваја пехаро илјадитиот шо не го бројат поќе... Абе родителите на играчите да дојдеја да ги гледат поќе ќе се собереше публика. По 2 родители, ами баби и дедовци да дојдеја да видат внуко дека крена една титула небитна илјадита таму кој му го знај бројо, ама озбилно на анкетата не му го знаеја бројот, поќе ќе се потсобереја. Мислам дека Михајло не ги кешира комитиве добро како козаро. Козаро е Европски човек, врзан со Будимпешта, Атила и Хуните, таму се врти поќе ќеш. На тој дел од Вардар прихрана е фрлена и се берат поќе риби, ваму помалце. Добро пак иладита титула шо ќе слават, секоја година исто па исто хахаха
Бооо болни деца шо не ќе измислат.

Јошко замина после поразот од Работник во Април истата сезона. А по Пепи тогаш некој со ЦД мана, како шурикен летна то цедето, до ден денес се смеам.
Од секогаш таму Јужната трибина генерира проблеми хахахаха

Овие шо го креваја пехаро илјадитиот шо не го бројат поќе... Абе родителите на играчите да дојдеја да ги гледат поќе ќе се собереше публика. По 2 родители, ами баби и дедовци да дојдеја да видат внуко дека крена една титула небитна илјадита таму кој му го знај бројо, ама озбилно на анкетата не му го знаеја бројот, поќе ќе се потсобереја. Мислам дека Михајло не ги кешира комитиве добро како козаро. Козаро е Европски човек, врзан со Будимпешта, Атила и Хуните, таму се врти поќе ќеш. На тој дел од Вардар прихрана е фрлена и се берат поќе риби, ваму помалце. Добро пак иладита титула шо ќе слават, секоја година исто па исто хахаха
Бооо болни деца шо не ќе измислат.
Абе шо се замарате со нив не ми е јасно.
Џабе е, не можиш да се разбериш со нив, тие се најпаметните, најекспертите, се знат, цел ден киснат на нашиот форум.
Ниту имале некогаш јадро на редовна публика, ниту ќе го имат, па и 10 евротитули да освојат
Зошто ја немаат?
Едноставно е, ја немаат таа страст, пасија, зависност кон ракометот која ја има Битола.
На тренинг ние имаме појќе гледачи од тие шо имаат на лигашки утакмици.
Ми текнува Богдан Маковеј ко дојде во 2001, прв тренинг, гледа в сала преку 300 луѓе, излегва на тренинг, му шлукат сите, се чудеше чоеко кај дојде.
Таква пасија за ракомет има во малку места во светот, Унгарија ( Веспрем, Сегедин), Германија ( Кил. Фленсбург), Франција ( Монпеље, Нант)....
Таа шминка на утакмиците со нас, во Европа, не можи да го прикрие фактот дека Скопје НЕ Е РАКОМЕТЕН ГРАД, џабе се школи на секој чекор.
На толку народ шо живеј таму, треба секоја утакмица најмалку по 3 000 гледачи да имат, ако се толку по ракометот ко шо глумат експерти на интернет.
Ама не се по ракометот, зато џабе му се муабетите, се е празна слама то.
И зато му сме трн в око и нив и на слугите нивни од Охрид, кои не хејтаат кај стигнат, ама во нивните соништа сакаат да бидат како нас, АМА НЕ МОЖАТ, оти ракометен град и центар не се станва преку ноќ, за то треба историја, генерации навивачи, а кај нас поминале многу генерации навивачи, од времето на ракометното игралиште, па после генерацијата навивачи од 80итите, Мате Шундовски, за која знаеше цела Европа, па времињата во 90ите, и после то, заради политички игри и незаинтерисираност на тајкуните да дојди период од скоро 18 години гла да не крениме, ама пак, и во моментите ко сме немале дресој, ко сме немале прашок за перење на опремата, ко сме немале котизација да платиме, пак имаше солидна посетеност на трибини, имаше убај атмосфери, со Дукла Прага, со Адемар, со Брест.
Било која екипа да беше на наше место, да го поминеше се шо поминавме ние овие 20 ина години, ќе се распаднеше сигурно, и зато немат право да мрчат.

posto ti si nepismen kako i site drugi ovde ( so cest na 1-2 isklucoci ) i treba da dobies ban od temata oti po drugite temi ne vregas klosar eden klosarosan
barselona ima vo rakomet 12 tituli pa to nikako ne ja praj barselona rakometen grad
i slobodno mozis da se izgubis od tuka

Последно уредено:
Немав време да пишам претходниот период ама читав и следев шо се случва претходниот период. Јас не знам со кој памет реплицирате со овие шо живејме во иста држава (за жал), слават титула шо му беше даена уште пред некоја година партијата ко победи… Имам пишано неколку пати ајде пак, со тие проклети партии се испосравте и спортот да му се одмили на чоек па така и темата ја испосравте! Гледајте само чекат прилика на било кое поле да ни го нападнат градот! Имаше видеа од младите дечки матуранти па се лутат шо му пееле дирлада и му пцујат, мене ме радва шо е крената свеста дури и кај новите генерации. Значи пак ќе повторам не сте клуб на народот, за да сте клуб на народот треба да ве сакат а не сите да ве мразат како шо веќе сите ви го мразат вашиот град држава!

П.с. Збор два за охриѓани, не знам зошто и од каде се стигна до тука со нив. Од каде дружбата со кираџиите ама дечки тргнете се од нив педерчиња се ќе ве заебат!

Последно уредено:
Back
На врв Bottom