Станови во Скопје, совети за купување.

• Креатор на темата Креатор на темата StarDrom
  • Време на започнување Време на започнување
Еве ти една од многуте причини: https://www.reddit.com/r/askmkd/comments/1rs7ptv/poplaveni_garazi_od_podzemni_vodi/
Скролни подоле имаш и слика.
Кога врне можеш да тренираш нуркање.
Ова додуша е чест случај :D
Поише би се плашел од фактот дека зградата веќе ја гази втората деценија од почетокот на градбата, веројатно најдолго градената зграда во историјата на Македонија.

Стан до 45К, прифатливи си сите комбинации од 30 квадрати па нагоре.

Знам дека центар,карпош,аеродром се out of scope, како е ситуација со ќерамидница, автокоманда, кисела вода?
Во кои општини и кои инвеститори да гледам за да купам нов стан?

Мислам дека и кисела вода е веќе out оf scope. Автокоманда и Керамидница би нашол, ама проблем ти е квадратурата, ретко ќе најдеш да не е гарсоњера.

Мое мислење ако веќе зимаш, да стигнеш заби за нешто по нормално до кај 60,70к.

Знам дека центар,карпош,аеродром се out of scope, како е ситуација со ќерамидница, автокоманда, кисела вода?
За 45к искрено мислам дека само во Чаир можеш да најдеш и тоа некој запуштен стан.

Ќерамидница 1800, 1850 евра квадрат. Евентуално да им спуштиш до кај 1700 ако успееш. И автокоманда се тука некаде. Кисела вода 1900-2000 па и над 2000 евра м2.

Минатата недела бев во Чаир, позади стадионот стан од 26 квадрати се продаваше за 45 000 евра. Со напомена дека имал можност за доградба.

Доградба со маркица за мала бензинска пумпа со склад.

• Хаха
Reactions: A__
Минатата недела бев во Чаир, позади стадионот стан од 26 квадрати се продаваше за 45 000 евра. Со напомена дека имал можност за доградба.
Таа е цената за скапана гарсоњера. Лаже дека има можност за додградба, кој кур ќе доградиш на прдеж место?

Ако ме слушаш мене и бркаш помала цена ке мораш во градба да земеш.
Готов стан за да го видиш па да бараш мани дали ти се свиѓала терасата, собите итн заборави.

Тешко Кисела вода ке најдеш. Пробај Илинден, Петровец. Веќе и Ѓорче како населба скапо стана за станови...

Што точно би се доградувало на веќе изграден стан?...

Можно е, ако се работи за оние старите станбени блокови, градени по префабрикат од ф-ката „Карпош„, советски модел...

Машала Аеродром стигна 3,000 евра квадрат. Без паркинг секако.

само една соба видов со правилен распоред сите останати со запци и ќошеви кои еден господ знае како би ги искористил човек во секојдневен живот

Back
На врв Bottom