Фан клуб: Милан

Дали Кардинале треба да го продаде клубот?

• Вкупно гласачи
    16
Не се секирај саше,вечерва го ногираат Алегри и утре сабајле го назначуваат Пеп кој едвај чекал да работи со завидно талентираните Габија,Бартезаги,Фофана,Гименез...... :love:

Јапонче, навистина мислиш дека ова не неуспех и на Алегри? Ако ништо друго, поради овој катастрофален финиш на сезоната?!

Јапонче, навистина мислиш дека ова не неуспех и на Алегри? Ако ништо друго, поради овој катастрофален финиш на сезоната?!
Види,составов на хартија треба да избори лш посебно во ваква серија а,ама како да го обвинам Алегри кога Пулишич не знае на кај тера цела полусезона ? Што да им прави Алегри на Габија,Бартезаги,Томори...

Има и Алегри грешки,ама подобар тренер не ти иде во ваков скржав и ужасно склопен Милан,со отсутен и незаинтересиран газда.

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Јапанче, навистина мислиш дека ова не неуспех и на Алегри? Ако ништо друго, поради овој катастрофален финиш на сезоната?!
Нормално дека Алегри има кривица. Ама лани Алегри не беше тука па бевме и подоле на табелата.

Значи коренот на проблемот не е Алегри туку некој над него. Ама продужи да јадеш штрумфски печурки и да ги сонуваш Мирабели и мрсната коса на Кардинале.

Ај пушти да видиме како изгледа сликата во рамката.

Дали знае некој каде можат да се најдат оние големи, барокни рамки за слики, како порано на гоблени што ги ставаа, за да ја врамам сликава?

Прегледај го приврзокот 439846

Нормално дека Алегри има кривица. Ама лани Алегри не беше тука па бевме и подоле на табелата.

Значи коренот на проблемот не е Алегри туку некој над него. Ама продужи да јадеш штрумфски печурки и да ги сонуваш Мирабели и мрсната коса на Кардинале.

Ај тоа што не си ја разбрал шалата со сликата не ме чуди.

Но, ме чуди, всушност и не ме чуди, како не гледаш дека е еден од најголемите виновници што сезонава не изборија ЛШ.

За општо се што се слулува е друг муабет. Но, тоа што не прават модерн тим и не го прават она што мораше, тука паѓаат под италијанскиот притисок (а тоа е како ти мислиш дека треба да се води клуб), не е мој проблем.

Јас ти нацртав како се води клуб, кој во Европа делува така има успеси. :icon_lol: :cool:

Ај тоа што не си ја разбрал шалата со сликата не ме чуди.

Но, ме чуди, всушност и не ме чуди, како не гледаш дека е еден од најголемите виновници што сезонава не изборија ЛШ.

За општо се што се слулува е друг муабет. Но, тоа што не прават модерн тим и не го прават она што мораше, тука паѓаат под италијанскиот притисок (а тоа е како ти мислиш дека треба да се води клуб), не е мој проблем.

Јас ти нацртав како се води клуб, кој во Европа делува така има успеси. :icon_lol: :cool:
Ти патот до дома не би ти верувал да си го нацрташ за Европа ќе ми збори.....

Еве ти ги на дело Фурлани и Курлани. Ама Малдини не чинел......епа трај сега.

Ja neznam kako moes da go branis Alegri?!
Aj dajmi argumenti vo negova korist?
Cela sezona nisto ne izigravme,se vlecese na sreca,na individualni potezi,nekoja odbrana na Maignan itn..
Bosi ekipi kako Parma,Kaljari ni igraa tiki taka na San Siro pred 70 000 luge
Igrase samo domasno prvenstvo,kupot i superkupot gi dade na tacna,imase 10 boda prednost i pak ostana so kurot v race!

Со ЛШ ќе имаше изговор некој да се спаси од ногирање од тимов и управата. Вака, нема изговор за никого и буквално сите, ама сите заслужуваат шут.

Прописно брукање на сите од прв до последен е ова, поготово кога во последно коло ти треба победа, не зависиш од никого и тоа против факинг Каљари на Сан Сиро и ти лагано губиш со скромни 2:1, а како ништо требаше 4 да ни даат. Над све, водевме со гол во 2ра минута.

Ништо ново за нас навијачите на овој проклет клуб. Ова као ништо треба да е уште едно нулта лето, со почнување буквално од нула. Никој нема право на изговор после ваква сезона. Бркај све и почнувај од почеток со склапање. Од горе па надоле, сите кур да јадат, све да им ебам неспособно. Од тој залижаниот неспособен ентерпренеур, па кловнот Златан, Фурлани, Таре, тој богот на скаутите, Алегри, па све до Леао, капетанот Америка, и 90% од педерчињата во тим.
Евентуално само Павлович и Рабио заслужуваат да бидат тука на 1ви септември, све другото у курац нека го пратат.

Лука, мајсторе, жал ми е што на 40 години мораше низ ова да поминуаш, најди си некоја мирна средина пред пензија и уживај во животот.

Другите, цркните сите до еден.

Јас само да се оградам и да потенцирам дека сум голем фан на барок и барокни рамки,така да со бато Хм хм сме на иста бранова должина тука :D

Јас не знам пулишич како мисли на светско да игра човекон,оној Гименез 35 милиони,ни срам ни перде,еден гол не даде,каков ѕвер :ROFLMAO:

Нека иде Алегри во репрезантација нека се проба,нас веќе ни Берлу да се крене не не спасува

Ja neznam kako moes da go branis Alegri?!
Aj dajmi argumenti vo negova korist?
Cela sezona nisto ne izigravme,se vlecese na sreca,na individualni potezi,nekoja odbrana na Maignan itn..
Bosi ekipi kako Parma,Kaljari ni igraa tiki taka na San Siro pred 70 000 luge
Igrase samo domasno prvenstvo,kupot i superkupot gi dade na tacna,imase 10 boda prednost i pak ostana so kurot v race!
Незнам кај прочита дека го бранам?? Мојот аргумент е дека кој и да беше друг тренер на Милан оваа сезона, од реално достапните ние ќе бевме и со помалце бодови.

Дали некој како Клоп, Пеп, Конте би извадил повеќе? Можеби ама Милан е далеку од привлечен тим за нив. Дали Виченцо Италиано, Пиоло или некој сличен би извадил колку Алегри?? Не ми се верува.

Тимов е пун со дрва, на кратко колку пари толку музика.

Види,составов на хартија треба да избори лш посебно во ваква серија а,ама како да го обвинам Алегри кога Пулишич не знае на кај тера цела полусезона ? Што да им прави Алегри на Габија,Бартезаги,Томори...

Има и Алегри грешки,ама подобар тренер не ти иде во ваков скржав и ужасно склопен Милан,со отсутен и незаинтересиран газда.

Ај сега озбилно.

Како може тој Пулишиќ да игра одлично, да е најдобар во лига и потоа да падне, кско целиот тим? Како може, освен Павловиќ, поради специфичниот контекст, ниту еден друг да нена напредок, а сите да паднат како тече сезоната?

Какп може да му се распадне вака тимот во финишот на сезоната?

Милан не троши нешто значајно помалку другите, провери ќе видиш.. Дури на трансфер пазарот инвестира сигурно повеќе во последните сезони од дригите, освен можеби еден два клуба, но таа разлика е мала. Да не ги барам бројките, но сигурно е така, затоа што правен е овој муабет.

Милан што заработува, тоа троши, како што функционираат повеќето клубови, тешко ќе добиеме нешто друго, погледни дури и Њукасл како функционира, друг проблем е што Милан лошо троши и пто не го прават тоа што треба и што го најавија.

На страна, што навивачите мислат дека правецот од Алегри (со Таре го убација денес) е вистинскиот.

Овој штрумф ти е како дете што си дава автоголови ама си ги рачуна како он да ти дал гол :icon_lol:

Милан трошел најмногу.......а секоја година си продава по една ѕвезда за да купи цигани од Лондон или Француска.....тоа ако е трошење....

Пулишиќ од кој влезе најбољи играч на Каљари, свака опасност пред гол ја расчисти, оваков пад на форма треба научно да се провери

Ај сега озбилно.

Како може тој Пулишиќ да игра одлично, да е најдобар во лига и потоа да падне, кско целиот тим? Како може, освен Павловиќ, поради специфичниот контекст, ниту еден друг да нена напредок, а сите да паднат како тече сезоната?

Какп може да му се распадне вака тимот во финишот на сезоната?

Милан не троши нешто значајно помалку другите, провери ќе видиш.. Дури на трансфер пазарот инвестира сигурно повеќе во последните сезони од дригите, освен можеби еден два клуба, но таа разлика е мала. Да не ги барам бројките, но сигурно е така, затоа што правен е овој муабет.

Милан што заработува, тоа троши, како што функционираат повеќето клубови, тешко ќе добиеме нешто друго, погледни дури и Њукасл како функционира, друг проблем е што Милан лошо троши и пто не го прават тоа што треба и што го најавија.

На страна, што навивачите мислат дека правецот од Алегри (со Таре го убација денес) е вистинскиот.
Не ме интересираат веќе бе,нема да разглабам за нив сигурно,нека прават што знаат,ако Кардинале мисли дека е до тренерот нека го смени и решен проблем следна сезона фаќаат лш....ама истите играчи ќе бидат и ист чоук ќе им се деси како 2 години по ред,а тоа веќе нема врска со ни еден тренер

Сите до 1 заслужуваат да си одат. Од играчи до управа. Модрич извини за овој срам.

Овој штрумф ти е како дете што си дава автоголови ама си ги рачуна како он да ти дал гол :icon_lol:

Милан трошел најмногу.......а секоја година си продава по една ѕвезда за да купи цигани од Лондон или Француска.....тоа ако е трошење....

Пак ќе плачеш како пред некоја година и ќе треба да ти го трпам лудилото уште неколку години кога ќе ти покажам пак колку немаш врска и колку пишуваш глупости.

Ај таман малку се оправи, седи си мирен... :icon_lol:
Автоматски споено мислење:

Да не им фали некој на списокот, можеби тренерот

1000030056.jpg

Последно уредено:
Back
На врв Bottom