Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
  • Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка,
  • С'обштението е публикувано на 25.04.2025 г.

Имаш ли претстава колку долго се чекаше овој статус, помина повеќе од една година и сè уште е ист?
Nema pravilo,najbrze sto se smenilo nekom na forum posle 3meseca,nekoj ceka i 2 godine i vise.

Kolku vreme se ceka odkako ke se slikash vo konzulat vi bitola dodeka stignat nazat pasos I licna karta I kolku koshta?

Dali nekoj ima informacii 2025 pominato intervju vo ambasada vo skopje bugarska 15 januari bese intervjuto statusot momentalen e Obrazuvana prepiska Prepiskata se namira v procedura po zadolzitelno saglasuvane.Koga bi bilo otprilika za finalno ili kako odi vece po red.

Dali nekoj ima informacii 2025 pominato intervju vo ambasada vo skopje bugarska 15 januari bese intervjuto statusot momentalen e Obrazuvana prepiska Prepiskata se namira v procedura po zadolzitelno saglasuvane.Koga bi bilo otprilika za finalno ili kako odi vece po red.
koga ti se smeni od prieta vo obrazuvana pa posle zadolzitelna

Jas pominav intervju april 2024, seuste e toj status kako kaj tebe i mislam oti jas ke cekam barem uste 6meseci do 1 godina a ti najverovato barem uste 1godina ako nesto ne se smeni

Zdravo cekame za finalna
  • По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.

Dali ima nekoj info do kade se?

kolku vreme bese na prieta molba?
Ова е старо. Мене ми фалеја документи, јас бев примен на интервју по стар закон - без стари документи, а притоа го сменаа законот, па мојата преписка беше по нов закон, така да ми фалеа документи.
Бев 2 години, кога однесов стари документи се смена статусот, сега чекам лична карта и пасош од конзулат.

Иначе по ново, ако си бил во амбасада/конзулат, ќе чекаш некој месец дури да стигнит твојата преписка во Софија. Со дипломатска пошта тоа е многу споро

Ова е старо. Мене ми фалеја документи, јас бев примен на интервју по стар закон - без стари документи, а притоа го сменаа законот, па мојата преписка беше по нов закон, така да ми фалеа документи.
Бев 2 години, кога однесов стари документи се смена статусот, сега чекам лична карта и пасош од конзулат.

Иначе по ново, ако си бил во амбасада/конзулат, ќе чекаш некој месец дури да стигнит твојата преписка во Софија. Со дипломатска пошта тоа е многу споро
5 nedela mi e na prieta molba pred toa cekav 4 meseci za broj,januari bev na intervju april broj i od togas e ist status

Back
На врв Bottom