Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Kujkiste za maslen filter
Separator za maslo
Klapni na usisna grana
Tefloni na dizni
Dizni
Greaci i rele na greaci
Zategac na lanec
Kardanska guma napred i nazad
Deferencijal
Poluosovini
Gorni i dolni ramena
Immo
Maglenje na faroj
Termostati....
N47,N47T,M47,M57,N57,B57 to ti e bmw.
Vo sporedva so astra j 1.7 edina mana regulator na pritisok na gorivo.
Ama kaj nas se broj 1 bmw bez razlika so imaat kup problemi. Alfa nikogas nemala problem so dizni. Kaj bmw sekoe vtoro bmw problem so dizni.
Na reklami F20 8000-9000 evra. Vlegvam vnatre kola igracka. Isto sranje F30,E90.
E60 od 20koli edno nema zdravo bez defeci.

Kujkiste za maslen filter
Separator za maslo
Klapni na usisna grana
Tefloni na dizni
Dizni
Greaci i rele na greaci
Zategac na lanec
Kardanska guma napred i nazad
Deferencijal
Poluosovini
Gorni i dolni ramena
Immo
Maglenje na faroj
Termostati....
N47,N47T,M47,M57,N57,B57 to ti e bmw.
Vo sporedva so astra j 1.7 edina mana regulator na pritisok na gorivo.
Ama kaj nas se broj 1 bmw bez razlika so imaat kup problemi. Alfa nikogas nemala problem so dizni. Kaj bmw sekoe vtoro bmw problem so dizni.
Na reklami F20 8000-9000 evra. Vlegvam vnatre kola igracka. Isto sranje F30,E90.
E60 od 20koli edno nema zdravo bez defeci.
Еден србин викаше ПОИСПЛАТЛИВО МИ Е ДА ОДРЖУВАМ ДВАЈЦА НАРКОМАНИ ДОМА НЕГО БМВ :pos:

Еден србин викаше ПОИСПЛАТЛИВО МИ Е ДА ОДРЖУВАМ ДВАЈЦА НАРКОМАНИ ДОМА НЕГО БМВ :pos:
Имаа и една друга изрена, боље наркоман во куќа, него ли Рено испред куќа. :pos:

Zdravo drugari, da prasam za mislenje na opel astra h 1.7cdti 101ks, kolku litri treba maslo da se turi, zatoa sto kaj sto mi go smenija mu turile 5 litri i koga e izmeriv sabajleto pred rabota dosta bese nad max na sipka, se vrstiv vo servisot mi veli tolku treba nema gajle vozi ja a sipkata kazuva nad max i toa bagiIMG_3650.jpeg

Taman si e 5l za toj motor, vozi ja taka.
Ako bash sakash da izvadish del za da bidi pod maksimum a da ne mora celo da go ispushtash, mozhish vo servis kaj shto imaat pumpa za vadenje maslo.

како бе таман си е?

ако било така немало да има мин и макс на шипката,

мој совет е да не слушаш други и извади го да не надминува максимум

Масло не треба да е над максимум.
Прочитај колку литри оди на тој мотор, бар сега џпт знае се' :)

Zdravo drugari, da prasam za mislenje na opel astra h 1.7cdti 101ks, kolku litri treba maslo da se turi, zatoa sto kaj sto mi go smenija mu turile 5 litri i koga e izmeriv sabajleto pred rabota dosta bese nad max na sipka, se vrstiv vo servisot mi veli tolku treba nema gajle vozi ja a sipkata kazuva nad max i toa bagiПрегледај го приврзокот 478248
1.7d 100ks 2004-2006g ti e 5 L maslo.
1.7d 110ks 2007-2009g e so 5.4 L maslo.

абе луѓе разберете дека не е само колку збира фабрички туку и колку се испуштило

Zdravo, imam seat ibiza st 1.2tdi 2012 imam problem so egr isklucen. mi treba sovet da popravam ili da isklucam sve ..vo misla sum za da kupam nov egr i da go popravam da ne vagjam nisto..

Здраво на сите,

Во последно време разгледувам да мењам кола, па искрено највеќе сум заинтересиран за Alfa Romeo Brera 2.4 jtdm, пошто само со тој мотор ги има кај нас. Можеби чуден избор, за тоа што станува збор за кола што веќе би била 20 години стара речиси, ама едноставно дизајнот, и фактот дека се имам заљубено во таа кола од дете кога сум а возел во Need for Speed Carbon, ми праве огромен мерак еден ден да а имам.
Имал ли некој до сега искуство со неа, и ако да, како сте задоволни? Или општо ако знаете нешто повеќе за овој модел на Alfa Romeo, отворен сум за мислења. Знам дека има доста хејт спрема Alfa Romeo, и особено спрема Brera со обзир на тоа дека а нема постигнато популарноста која што јас барем би мислел дека треба да а постигне таа кола, судејќи чисто по нејзиниот изглед.

Здраво на сите,

Во последно време разгледувам да мењам кола, па искрено највеќе сум заинтересиран за Alfa Romeo Brera 2.4 jtdm, пошто само со тој мотор ги има кај нас. Можеби чуден избор, за тоа што станува збор за кола што веќе би била 20 години стара речиси, ама едноставно дизајнот, и фактот дека се имам заљубено во таа кола од дете кога сум а возел во Need for Speed Carbon, ми праве огромен мерак еден ден да а имам.
Имал ли некој до сега искуство со неа, и ако да, како сте задоволни? Или општо ако знаете нешто повеќе за овој модел на Alfa Romeo, отворен сум за мислења. Знам дека има доста хејт спрема Alfa Romeo, и особено спрема Brera со обзир на тоа дека а нема постигнато популарноста која што јас барем би мислел дека треба да а постигне таа кола, судејќи чисто по нејзиниот изглед.
Do koja cena?

Не знам како одат со цените, гледав само што има на реклама огласено и таму има од 5 до 8 илјади евра. Сепак, не знам која му е просечната цена на овој модел пошто ги нема многу, па немам баш најјасна слика. До 8 би платил, можеби и нешто над тоа, ако се наоѓа за овој price range

Back
На врв Bottom