Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Они прерипуваат и преку лента со камиони.
Возачот на камионот, 76-годишен државјанин на Косово.

Па да бе, 40 години не научивме дека уместо усвињени џандари по партиска линија како грицкаат семки пред станица и висат на телефон 24/7, треба да ги акнеш по улици и патишта да контролираат се и сешто. Нормално е ова.

Сега кој ќе одговара од републичка што лапаат секојдневно стотици евра мито од ваквите камионџии и се дозволува се и сешто да вози по нашите автопати? Кој ќе одговара за 4цата мртви? Само камионџијата, или ќе лета и глава на некој усвињен смрдлив корумпиран џандар?

@Tigri11 oj bratmi, go protestirase li mestenjeto na ogradi

Objasni mu na kauri oti toa e autokton pesacki premin nema sto da go zagradue
Најбоље од све е дека Албанците у коментари тврдат дека не бил крив возачот, него патот бил лош, затоа он отишол право у нив.
Не мислат ни стотинка, одма го бранат затоа што е Албанец/муслиман. јако им е дека скинал неколку каури. Исто ко за Смилковско.

E ова е сообраќајна несреќа со смртни последици. Треба да се казни како таква. Не како случајот со Алмир — сообраќајна несреќа со смртни последици, беше третиран така. Тоа е убиство со умисла..
Вие сте многу полоши од нас..

E ова е сообраќајна несреќа со смртни последици. Треба да се казни како таква. Не како случајот со Алмир — сообраќајна несреќа со смртни последици, беше третиран така. Тоа е убиство со умисла..
Вие сте многу полоши од нас..

Самоодбрана. Си го носат детето на душа тие што му го загрозија животот на тој кумановецот.

https://plusinfo.mk/gra-ani-so-prot...tko-beshe-blokiran-intervenirashe-polici-ata/

Абе остај ги нека прерипуваат по улици ко талибанци што ги ебеш таму. Ваљда некој ќе попие браник у цеваница.
Едно не ми е јасно. Како бе нашиве каурки се е.ат за некое парче посрана облека или за парфем со вакви мустри? Беда!

Едно не ми е јасно. Како бе нашиве каурки се е.ат за некое парче посрана облека или за парфем со вакви мустри? Беда!
Не сите само оние кои немаат образ и се мрзливи не сакаат да засукаат ракави туку материјалното гледаат на друг начин да го заработат. Тоа е срам за нацијата доколку некоја се реши на таков чин.

Aбе, стално слушам како зборат на интернет за вакви ствари, али у живо никад нит сум сведочел, нит ми кажал некој за такви случаи.

https://plusinfo.mk/gra-ani-so-prot...tko-beshe-blokiran-intervenirashe-polici-ata/

Абе остај ги нека прерипуваат по улици ко талибанци што ги ебеш таму. Ваљда некој ќе попие браник у цеваница.
Тој премин е од секогаш, и не се сеќавам да имало таму некаква сообраќајка или повреден пешак. Местото е такво да секогаш се вози со 20 на саат, а надвозникот е непрактичен.

Точно, надвозникот/мостот не е практичен, исто како и надвозникот „Влајко„, кој стои неискористен/празен.

Искуствата од светот велат дека пешаки решенија со надземни па и подземни премини под улица, не се широко прифатени од граѓанстовото, така да решението е само пешачки прени на кота од улица, соодветно регулиран.

Просто е неверојатно колку се слични шиптаpите и црнците па дури и двете групи имаат забранети имиња. Типов многу добро ја опиша ситуацијата која 1:1 се пресликува на дивото племе тука чија што главна мисија е да бидат видени и чуени од супериорните над нив Македонци со цел да добијат валидација, дали преку пеење на оџата, турбирање на голфот или други дивјачки навики од Кавказ

1000005628.jpg

Љетим на кров

Се‘ е регуларно: проект, ревизија, одобрение за градење, градење, одобрение за употреба...и секако најважното, замижување од власта „на едното око„.

Back
На врв Bottom