Каков монитор користите?

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
1.Dell има само еден 24 инчен IPS монитор тоа е
U2410 нов монитор кој излезе пред 1 месец,многу добри оцени добри за разлика од другите Dell монитори кои се просечни се разбира со исклучок на 2209WA.Dell не правеше IPS монитори доста долго време.
Се ориентираа на поефтини за производство PVA панели,кои според мене се само за нијанса подобри од ТН. Dell се сврте кон IPS панели повторно после долго време заради големиот успех на Dell 2209WA кој иначе е 22 инчи не 24.

2.BenQ vs Samsung? врвот на монитори од BenQ т.е оние најдобрите од нивниот погон се јадат со Самсунг генерално,но се подобри во репродукиција на бои,и помал инпут лаг (касњене) при игри пример.
Самсунг е подобар од benQ на дизајн,но затоа benQ мониторите имаат подобар приказ на црна и сива боја, во овој поглед исто така губи Самсунг,што го прави генерално поразен од мониторите на benQ кога веќе купуваш ТН не ни очекуваш да имаш добри агли нa гледање така да не е битно толку тоа зашто каков и ТН монитор да земеш пак ке има лоши агли на гледање.Затоа малце подобрите агли на гледање на Самсунг тука не играат улога.

3.Моделот на Самсунг за којшто мислиш дека е добар XL24 е најголемата глупост што некој можеше да ја направи да ставиш LED backlight на монитор со PVA матрица треба да си идиот,искрено. Да се создаде скап монитор што пати од скори истите проблеми како TН e премногу глуп потег само недоволно информиран купувач би дал пари за тој монитор.Да не збориме за боите кои се ненормално јаки,нерални вештачки кога веќе давам 1500 евра за мониор сакам боите да бидат на место ако не друго,толку на кратко значи заклучок од скапите монитори единствено што вреди е монитори со IPS панели.

Некои IPS монитори што ги има кај нас, да се поголеми од 22“?
Сега за сега тој Dell 2209WA ми прави мерак, па да видам што избор имам.

Поздрав.

Некои IPS монитори што ги има кај нас, да се поголеми од 22“?
Сега за сега тој Dell 2209WA ми прави мерак, па да видам што избор имам.

Поздрав.

Нема, доколку има не очекувај цена под 550 евра.Затоа 2209WA е перфектен избор :wink:

Дали некој може да каже зошто кога ќе го стаам мониторот на најголема резолуција не добива слика. Се појавува нешто плаво бело и сина и нон стоп си врти тоа така. Пробав на појќе комјутери но пак иститот проблем, а предходно си работеше.

Дали некој може да каже зошто кога ќе го стаам мониторот на најголема резолуција не добива слика. Се појавува нешто плаво бело и сина и нон стоп си врти тоа така. Пробав на појќе комјутери но пак иститот проблем, а предходно си работеше.

Мониторот не ти ја поддржува таа резолуција, ќе си ставиш на помала.

Мониторот не ти ја поддржува таа резолуција, ќе си ставиш на помала.

Абе брат си го користев јас на та резолуција, како до тогаш ја подржвеше та резолуција?

Абе брат си го користев јас на та резолуција, како до тогаш ја подржвеше та резолуција?

Епа смени си драјвери за графичката.

А да не си чепкал у херцажата на мониторот?

Јас користам Самсунг SyncMaster793df

Ne deka na najgolema rezolucija bese default 60 hz

На помали резолуции ти работи ли се супер?

Провери на која најголема резолуција ќе ти работи како што треба, па види дали мониторот и графичката ти поддржуваат поголема резолуција од таа.

Ако двете се ДА, тогаш пробај смени драјвери за графичка и напрај му Uninstall на мониторот од Device Manager и направи рестарт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom