Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
Драги мои сограѓани, навистина не знам со каков памет во 2026 година мислите дека можете да си играте со народ од 8 милиони луѓе, плус уште 10 милиони во дијаспората, зад кои стојат две држави и силната поддршка од Америка?

Ако не успеавте да го направите тоа во деведесеттите години — кога Албанија се соочуваше со граѓански немири, а Косово имаше свои огромни проблеми — навистина е наивно да се обидувате денес.

Затоа, мои добри сограѓани, во ваш најдобар интерес е да изградите соживот и да покажете искрена почит кон Албанците.

:D

Драги мои сограѓани, навистина не знам со каков памет во 2026 година мислите дека можете да си играте со народ од 8 милиони луѓе, плус уште 10 милиони во дијаспората, зад кои стојат две држави и силната поддршка од Америка?

Ако не успеавте да го направите тоа во деведесеттите години — кога Албанија се соочуваше со граѓански немири, а Косово имаше свои огромни проблеми — навистина е наивно да се обидувате денес.

Затоа, мои добри сограѓани, во ваш најдобар интерес е да изградите соживот и да покажете искрена почит кон Албанците.

Него што ке ми реплицираш на овој мое погоре напишано?

Pa ti kazuev be. Taa e nasha gordost, organizacija prifatena od najciviliziranite drzavi vo svetot.
Britania, Germania, USA, Italia etc.
Нене, збори ми за Липкофску терористичку хаварију, нож по грб, Карпалак, Вејце,Смилкофско.

Какфа е тај гордост жити педофил на кој му се клањаш.

Нене, збори ми за Липкофску терористичку хаварију, нож по грб, Карпалак, Вејце,Смилкофско.

Zasto ne dadovte da se uci na Albanski 1994 koga se otvori Tetovskiot Univerzitet, zasto ne dadovte da se upotrebuva znameto na Albancite 1997 koga ubivte 3 vo Gostivar.

Zasto trebase na sila da gi zememe ovie prava 2001, i pak den deneska ne ja naucivte lekcijata. Pa posle pak ke placite, ama daj civilizirano da probame. Posle ebenje nema kaenje

Moi ne tolku dragi sogragani, so zaglavivte kaj blace, neli nema granica i ziveete vo ilirida hahahaha

jas osuduvamubivanje na civili vo vojna.
A za ubivanje na civili se znae koj e rekorder..

Zasto ne dadovte da se uci na Albanski 1994 koga se otvori Tetovskiot Univerzitet, zasto ne dadovte da se upotrebuva znameto na Albancite 1997 koga ubivte 3 vo Gostivar.

Zasto trebase na sila da gi zememe ovie prava 2001, i pak den deneska ne ja naucivte lekcijata. Pa posle pak ke placite, ama daj civilizirano da probame. Posle ebenje nema kaenje
Затој што овој е Македонија!
Да не ви бесфа амери и афтобуси у Арачиново, ке ве ебесмо како ви што си ги ебете козе.

Pa ti kazuev be. Taa e nasha gordost, organizacija prifatena od najciviliziranite drzavi vo svetot.
УЧК и сите нејзини елементи се прогласени за терористичка организација во сите овие држави ;)
Автоматски споено мислење:

Во 90ти години што не сторивме? Немаше војна мирно беше, а Косово тогаш не беше држава туку беше дел од СРЈ конкретно Србија. Истото ова го правевте и 81ва и тоа на Косово. И ако мислиш нешто за војна или бил што поврзано со тоа не заборавај дека и вие си имавте мака од УЧК затоа што и меѓу вас има некои со повисоки вредности. Што се обидуваме ние денес во 21век? Да полагате на албански правосуден можи единствено во Албанија и во Косово затоа што таму тоа е јазик кој се користи во правосудството, а во Македонија во правосудниот систем се користи исклучиво македонскиот јазик и неговото писмо. Не стојат америте позади вас туку Турција затоа што сте биле, а ќе бидете и во иднина нивни слуги.

Станавте борци за човекови права во Јуни, а до тогаш бевте терористи за меѓународната заедница. Знамето во Гостивар беше против устав и закон на оваа држава и си добивте тоа што требаше во тој момент.

Последно уредено:

А како треба да изгледа „искрена почит„ кон твоите сонародници/соплеменици, кога истата таа почит не ја правите и кон своте сограѓани Македонци?

Или просто кажано, за да разбереш, како изгледа она кое не знаеш како изгледа?

А како треба да изгледа „искрена почит„ кон твоите сонародници/соплеменици, кога истата таа почит не ја правите и кон своте сограѓани Македонци?

Или просто кажано, за да разбереш, како изгледа она кое не знаеш како изгледа?
Kako izgleda eve primer e da go ostavite primer najdobriot klub vo Makedonija da bide shampion na drzavata. Ova e eden primer.

УЧК и сите нејзини елементи се прогласени за терористичка организација во сите овие држави ;)

Во 90ти години што не сторивме? Немаше војна мирно беше, а Косово тогаш не беше држава туку беше дел од СРЈ конкретно Србија. Истото ова го правевте и 81ва и тоа на Косово. И ако мислиш нешто за војна или бил што поврзано со тоа не заборавај дека и вие си имавте мака од УЧК затоа што и меѓу вас има некои со повисоки вредности. Што се обидуваме ние денес во 21век? Да полагате на албански правосуден можи единствено во Албанија и во Косово затоа што таму тоа е јазик кој се користи во правосудството, а во Македонија во правосудниот систем се користи исклучиво македонскиот јазик и неговото писмо. Не стојат америте позади вас туку Турција затоа што сте биле, а ќе бидете и во иднина нивни слуги.

Станавте борци за човекови права во Јуни, а до тогаш бевте терористи за меѓународната заедница. Знамето во Гостивар беше против устав и закон на оваа држава и си добивте тоа што требаше во тој момент.
Mirno za tebe, no ne za albancite.
Kako shto ne e deneska.. no jas ova shto deneska se sluci i ke se sluci, pred godina ve preduprediv( so ova politika). Go imavte mozhnosta da gi gazete albancite od 1912, do 1990. Ako ne mozhevte da ne reshite togash, nema da mozhat slovenite da ne gazat veke, se dodeka ke postoi ovoj svet

Трипаат каурите.
Организацијата е прифатена и од нив самите.

Поточно, прифатено е дека тоа е организација која се борела за правата на Албанците кои ги немале. Нејзината борба е валидна и правата затоа ги добија.

Тоа е прифатено од најголемите македонски партии ВМРО и СДСМ. Она за што се бореше УЧК по потпишувањето на Рамковниот договор е востановено дека е валидно. Со тоа е легализирано дека тоа не е никаква терористичка организација. Нејзините борци се амнестирани, па дури и оние кои правеа воени злосторства, што е единствен пример во свет.

Огромно мнозинство на македонскиот народ беше застапувано од своите претставници (ВМРО/СДСМ) кои ова го потпишаа црно на бело. Под притисок на Западот или не, така беше.

Не е ова никаков сарказам, така стојат работите, кој сака нека плаче сега.

Морам тука да појаснам дека станува збор за прифаќање на она што стои во подоцнежните коминикеа (не во првите) на УЧК и да кажам дека ова важи за NLA што е УЧК на албански, а не за KLA што исто е УЧК на албански, па се има забуни особено кај каурите.

Последно уредено:
Back
На врв Bottom