Романија и Бугарија пет години во ЕУ, а политички и економски на Балканот

Како Бугар гледа на бугарската економија...интересно:

А што очекуваш да чуеш од Костадин Костадинов? :)

Bulgarian-founded company developed cameras for NASA’s Artemis 2 mission

Three Bulgarian nationals have been sentenced to 20 years in Luzira prison after Uganda Road Court found them guilty of forging 33 ATM cards belonging to Stanbic bank customers.

Сакав само да посочам колку Бугарија напреднала за овие дузина години, од превари со банковни апарати во Уганда па све до вселената.

Последно уредено:

Одлични вести. По зголемувањето од 87% на директните инвестиции во првиот квартал, ова е уште еден позитивен ефект од влегувањето во еврозоната.
Топ 3 на Балканот...
1000010871.jpg

Па дотичниот лик кажува што има да каже, така да јас немам што да очекувам од него...

Сакав само да посочам колку Бугарија напреднала за овие дузина години, од превари со банковни апарати во Уганда па све до вселената.
Вести одпреди 13 години, но вероватно за теб са много битни! ;)
Па дотичниот лик кажува што има да каже, така да јас немам што да очекувам од него...
Дури не знаеш, дека се работи за анекдот од социалните мрежи.
Костадинов е опозициjа и никогаш нема да каже нешто добро.
И Мицкоски така - кога бе во опозициjа, се бе црно.
Веке е розово.
;)

И кога реков розово...
Во Бугариjа оште живееме со емоциите од 3-те етапи на Giro d'Italia во земjава.

Последно уредено:

Веке е розово.
;)

И кога реков розово...

На форумот има 4-5 дежурни членови кои се хиперактивни на сите теми за Бугарија, на кои ти препорачувам да не одговараш.
Не одговарам, ниту пак водам дијалог со ниту еден од нив, бидејќи освен апсолутни глупости, не напишале ништо значаjно.
Доволно е да се објават некои позитивни вести за Бугарија, што навистина ги нервира.
Тие самите наоѓаат негативни вести, а ако ги нема, секогаш ќе најдат нешто од пред 15-20 години. :D

Тие самите наоѓаат негативни вести, а ако ги нема, секогаш ќе најдат нешто од пред 15-20 години. :D
Стига бе, исках да правам спореждение да се види колкова е Блгариа напреднала през тие 20 години в европеискиа соиуз, од ситен криминал в Уганда до зенитна дружба с негрите на Артемис. А Македониа тапка в место.

Веке е розово.
;)

И кога реков розово...

Џабе му плаќате на овие од Џиро ди Италија тоа нема да ве направи ништо подобри од нас, а во ЕУ ќе си останите чистачи на ВЦ и комуналци.

Џабе му плаќате на овие од Џиро ди Италија тоа нема да ве направи ништо подобри од нас, а во ЕУ ќе си останите чистачи на ВЦ и комуналци.
Џиро ди Италија е еден од најпрестижните спортски настани што се одржале во Бугарија. Од големо значење е поради огромното меѓународно рекламирање и туризам, создава економски импулс и доведе до подобрувања на инфраструктурата, станува збор за спортски престиж и легитимитет. Ова е показател дека земјата се развива во вистинската насока.

Нормално нешто што некој може да го направи е да си честита за честа што се одржал таков настан во Бугарија. Мора да си многу несреќен и тажен човек за да омаловажиш таков настан.

Па види сега...претходниот век ни сведочи тека Б‘лгарија секогаш ја фаќа....„вистинската насока„...нит‘ прв пати, нит‘ последен.

Па види сега...претходниот век ни сведочи тека Б‘лгарија секогаш ја фаќа....„вистинската насока„...нит‘ прв пати, нит‘ последен.
Очигледно причината е што живееш во минатиот век. Порасни. Тито е мртов, светот се развива. Бугарија е веќе далеку напред.

Очигледно причината е што живееш во минатиот век. Порасни. Тито е мртов, светот се развива. Бугарија е веќе далеку напред.

Секако дека е напред, во XIX век, со идејата за Сан-стефанска Бугарија.

Не си ласкај...разбуди се конечно. Веќе го арчиме XXI век.

Секако дека е напред, во XIX век, со идејата за Сан-стефанска Бугарија.

Не си ласкај...разбуди се конечно. Веќе го арчиме XXI век.
Ти зборуваш за Бугарија во минатиот век, не јас. Јас зборувам за Бугарија денес и утре. Крадецот вика „фатете го крадецот“.

Ниту јас, ниту Бугарите, ниту Бугарија има идеја за Санстефанска Бугарија. Размислуваме за развиена, европска Бугарија и работиме за тоа. Ние зборуваме за Бугарите како за Европејци, вие зборувате за Бугарите како за луѓе што дошле од Азија, Татари, фашисти итн. Кој живее во минатото?

Ти зборуваш за Бугарија во минатиот век, не јас. Јас зборувам за Бугарија денес и утре. Крадецот вика „фатете го крадецот“.

Ниту јас, ниту Бугарите, ниту Бугарија има идеја за Санстефанска Бугарија. Размислуваме за развиена, европска Бугарија и работиме за тоа. Ние зборуваме за Бугарите како за Европејци, вие зборувате за Бугарите како за луѓе што дошле од Азија, Татари, фашисти итн. Кој живее во минатото?

Е така де, а зад сите овие прогесивистички флоскули, си ја терате приказната за „един надор в‘ две страни„...

Кого го замајуваш-мене или самиот себе?...

Зашто не‘ блокирате за се‘ што е поврзано со нашата оригиналност?

Back
На врв Bottom