Lifestyle или продавање на илузија?

• Креатор на темата Креатор на темата Invisible Force
  • Време на започнување Време на започнување
Си носам книги и си читам, чат пат слушалици на уво и музика си пуштам, си сурфам на интернет,
Сите трансфер кај Саво у Хај-тек, па да видам дали ќе имате време за вакви глупости.

idle hands are the devil's playground

Иначе би рекол дека дум скролингот е илузија. Листање бескрајни видеа за малце допамин. Тепаш време но некако е многу загубено време.

ако не не тролаш си испуштил добра прилика,
кога веќе се си знаел си требало свесно да влезеш во змијарникот, таа штом сака да се мажи по секоја цена ќе била добар материјал за срасна врска на која ти однапред ќе си го знаел крајот и ќе си ја истерал врската со сите придобивки од тоа,
потоа им викаш чао и да знеш не бадијала има една народна "ебаниот и тепаниот ќутат"
Да бе да закачит некој вирус. Нека и се радуваат рамковните кој ја ебе.

викаат имало некоја фирма дурекс која имала решение и за таквите случаи

Се плашам моите животни проблеми да ги кажам, којзнае какви совети ќе ми дадете. :D
Во право си во такво време живееме каде сеирот и исмејувањето се величат на сметка на искреност и добрина. Твоите чувства и твојата интуиција се скоро секогаш во право.

Твоите чувства и твојата интуиција се скоро секогаш во право.
Чувствата се бр.1 fail factor!
Баш они ни го поматуваат здравиот разум, логиката, па дури ја потиснуваат и интуицијата!

Чувствата се бр.1 fail factor!
Баш они ни го поматуваат здравиот разум, логиката, па дури ја потиснуваат и интуицијата!
Поглупа реченица од твојата одамна немам прочитано... Како може да не се потпираш на сопствена интуиција кога твоите чувства се во прашање? Ајде тоа објасни ми...

Поглупа реченица од твојата одамна немам прочитано... Како може да не се потпираш на сопствена интуиција кога твоите чувства се во прашање? Ајде тоа објасни ми...
Чувствата се секогаш појаки од интуицијата! Факт!
Ретки се оние луѓе што можат да ги потиснат, и да ја послушаат интуицијата!
Ние сме совршено-несовршени како луѓе!
Џабе еволуцијата ни дала интуиција, кога развојот на свеста и интелигенцијата во задњиве дестина илјади години толку брзо ни се развила, па и практично во животот многу повеќе ни требаат(-ле)!
Па повеќе се ослонуваме на нив, и директно на чувствата како последица на свеста!
Автоматски споено мислење:

А инаку во право си!
Ако квака како гуска, оди како гуска..
Тогаш е гуска :toe:

Ама логиката прва паѓа жртва на чувствата, хормоните и филмовите у глава!

Џабе еволуцијата ни дала интуиција, кога развојот на свеста и интелигенцијата во задњиве дестина илјади години толку брзо ни се развила, па и практично во животот многу повеќе ни требаат(-ле)!
:pos: ме заебаваш? Само кажи дека тролаш и простено ќе ти биде...

Гледаш мотивациски видеа, купуваш курсеви, слушаш podcasts… и имаш чувство дека напредуваш, а всушност стоиш во место.Маркетингот денес не продава производ.
-Продава идентитет.
-Продава фантазија.
Стојат во место тие што не веруваат во приказната.
Тие што веруваат, еден ден вака ќе играат.

Маркетингот ми продаде филм да изгледам ко грчки бог. И зурла исто, али он место да вежба троши стотици евра на суплементи без резултати. Па кука како го заебал маркетингот. Лузерски менталитет

Последно уредено:
Сите посакуваме финансиска слобода независно кој како се труди да стигне до нејзе на легален начин се разбира. Таа подразбира живот со помалку стресови , повеќе уживање и полесно креирање на распоредот.
Се друго почнувајќи од скапа облека до мегајахта е докажување на другите или некаква постоечка несигурност или попросто живеење живот за тие околу тебе, а не за себе и тие што ги сакаш и те сакаат.
Минлива работа е нешто што може да се купи и кога тогаш здосадува.
Така да зголемениот број на содржина каде што ударни се брзите коли и скапите часовници е се разбира маркетинг кој више почнаа да си го копираат меѓу себе, а исто така и губење во перцепцијата за парите и што навистина треба да ти донесат.

се сложувам! прво да се онаде понудената после и останатите ако се сериозни во мислата за примирје да си дадат и они по однапред договорен распоред и точно дефинирани услови, и сето ова за да нема лутење и дополнителни тензии на работното место :icon_lol:

п.с ако има некој да дополни слободно
лајк од мене, а да, и да додадам, јас би живеел во одлична хармонија со змииве

У CIA прво што ги учат е дека чувствата и сопствената интуиција се нула фактор и најбрз пат до пропаст.

Back
На врв Bottom