Фан Клуб: Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата јас
  • Време на започнување Време на започнување
И тие терени (не можам да речам стадиони) што ги прават во Скопје се само мачкање очи. Мали салички за школски спорт кои се градат брзо и немаат никаков квалитет и теренчиња за фудбал. Кој капитален проект го имале за фудбалски стадиони, освен на Слога во Чаир?
Арената и терените на ФФМ се национален интерес и не се клупски стадиони, ништо друго не е реновитано. Аеродром доби некое смешно теренче, стадионот во Кисела Вода се распаѓа, Маџари исто, Ѓорче нешто ги подзамачкаа трибините, во Карпош на Локомотива и Алумина распад, за населбите кои имаат терени во трери и општински лиги да не правиме муабет, ништо не е инвестирано.
Тук таму некое теренче ќе го поднаправат со три реда столови како во Кадино и толку.
За салите исто, сите се од проектот на Грујо налик школски сали. Сега што ги потшминкаа малку Расадник и Градски парк, ама ништо посебно. Јане Сандански е странска инвестиција.
Мислам далеку од тоа дека е лошо, ама споредбено со соседството, ништо посебно ни кај нас не се инвестирало.

И тие терени (не можам да речам стадиони) што ги прават во Скопје се само мачкање очи. Мали салички за школски спорт кои се градат брзо и немаат никаков квалитет и теренчиња за фудбал. Кој капитален проект го имале за фудбалски стадиони, освен на Слога во Чаир?
Арената и терените на ФФМ се национален интерес и не се клупски стадиони, ништо друго не е реновитано. Аеродром доби некое смешно теренче, стадионот во Кисела Вода се распаѓа, Маџари исто, Ѓорче нешто ги подзамачкаа трибините, во Карпош на Локомотива и Алумина распад, за населбите кои имаат терени во трери и општински лиги да не правиме муабет, ништо не е инвестирано.
Тук таму некое теренче ќе го поднаправат со три реда столови како во Кадино и толку.
За салите исто, сите се од проектот на Грујо налик школски сали. Сега што ги потшминкаа малку Расадник и Градски парк, ама ништо посебно. Јане Сандански е странска инвестиција.
Мислам далеку од тоа дека е лошо, ама споредбено со соседството, ништо посебно ни кај нас не се инвестирало.
Немој ќе ме расплачиш дај да ви собериме пари да си напрајте некој терен или стадион хахаха

Сега ја догледав снимката чиста утакмица 100% деца сите во шкупи можеше да јадат упте два три гола но и ова беше многу а во очи ми падна тоа михајло петровиќ па детето е супер за годините и се надевам ќе напрај кариера не знам кај нас оти Мане не го клава ко можи другите да ги игра а денес очекував уште повеќе да добијат шанса нашите деца ги заборавиме кико штев натаниел па и давид не беше во составот не знам дали е повреда ша тие од одбраната можеше да ги пробаме фејзуловски и мурговски исто мора да се кажи денес уба утакмица од Петар петковски и стефан спировски сега да видиме утре дали тиквеш ќе обезбеди опстанок ша да не му зависи следното коло против нас или ќе биди лошо во Кавадарци се зависи од утрешната нивна со ѓорче исто и другите брера -работнички нас ни одговара победа на тиквеш или бод да земат па да можи да победиме во Кавадарци но после кореографијата на Лозари ќе видиме шо ќе напрат ффм ништо чудо да ги отпаднат тиквеш но гледав Мито одма ја смири топката па можи да куртулат но тогаш друг треба да оди курбан за тоа утре ќе биди најважно и че се знај горе долу за остатокот од тие две утакмици ѓорче-тиквеш , брера-работнички

Ако е вистина за ТАВ, тогаш има надеж дека наредна сезона можи да пркниме малце. Ама треба уште спонзори не само еден, дресот да се наполни а и касата нормално.
Дајбоже да има шо поќе спонзори и конечно да мрдни од мртва точка фудбалот во Битола.

Браво за идејата за поткаст !
Треба и се работи, а како ќе вроди со плод, незнам да ти кажам. Фудбалот, за разлика од ракометот си ограничен со најмногу мислам 3 места на дресот за спонзор, напред, ракави и назад под бројка, то е според УЕФА правила, а ФФМ спаѓа под тоа, не сум 100%, ама 99% да. Еве искрен да сум, незнам како треба до крај на Мај да се завршат еден куп работи, крупни работи, меѓу кои и Фан Шоп, а не сме сигурни дали ќе останиме... ОДНОСНО ДА, независно на се, клубот треба да има Фан Шоп и другите замисли да се реализираат, без разлика кој ќе биди утре во клубот, само ми се потврдува фактот дека немора да е фудбалска управа, за нештата да движат... Јас сум искрено позитивно запрепастен од тоа колку луѓе кои утре можи да не се појќе управа, сакат додека се да остават трага...Да, најлесно можи и јас да не сум, ама размислувам исто дека да, треба да се напрај се то и да се остај траг, па секој нареден по нешто + и еден ден да биди Пелистер со сите манири... Иначе, конечно екипата се сплоти, хемијата од цела сезона сега го достигнува врвот, можи и во најбитниот дел од сезоната... Велев дека воопшто не сме толку лоша екипа, колку шо не се погоди тренер и дел од селекцијата на играчи, па и вака со овие играчи се покажа дека можиме ко ќе е се во ред, не зборам за утакмицата со Шкупи, туку општо...Многу се ме потсеќа на екипата со капинот од 2021 година, иста екипа, ама две различни полусезони.... односно екипа без и со хемија.

Треба и се работи, а како ќе вроди со плод, незнам да ти кажам. Фудбалот, за разлика од ракометот си ограничен со најмногу мислам 3 места на дресот за спонзор, напред, ракави и назад под бројка, то е според УЕФА правила, а ФФМ спаѓа под тоа, не сум 100%, ама 99% да. Еве искрен да сум, незнам како треба до крај на Мај да се завршат еден куп работи, крупни работи, меѓу кои и Фан Шоп, а не сме сигурни дали ќе останиме... ОДНОСНО ДА, независно на се, клубот треба да има Фан Шоп и другите замисли да се реализираат, без разлика кој ќе биди утре во клубот, само ми се потврдува фактот дека немора да е фудбалска управа, за нештата да движат... Јас сум искрено позитивно запрепастен од тоа колку луѓе кои утре можи да не се појќе управа, сакат додека се да остават трага...Да, најлесно можи и јас да не сум, ама размислувам исто дека да, треба да се напрај се то и да се остај траг, па секој нареден по нешто + и еден ден да биди Пелистер со сите манири... Иначе, конечно екипата се сплоти, хемијата од цела сезона сега го достигнува врвот, можи и во најбитниот дел од сезоната... Велев дека воопшто не сме толку лоша екипа, колку шо не се погоди тренер и дел од селекцијата на играчи, па и вака со овие играчи се покажа дека можиме ко ќе е се во ред, не зборам за утакмицата со Шкупи, туку општо...Многу се ме потсеќа на екипата со капинот од 2021 година, иста екипа, ама две различни полусезони.... односно екипа без и со хемија.
Се гледа одма дека клубот има каква-таква ПР стратегија за разлика од ракометот кај шо се заглавени во минатиот век во тој поглед. Една објава 3 реченици и тие ко за греој напишани од Бојан.
Овде е далеку попрофесионално а пошо ги следам скоро сите прволигаши на социјални мрежи, можам да речам дека сме на исто ниво со Вардар и Шкендија и то е за пофалба.

За спортскиот дел на работењето нема да коментирам. Во тој поглед сме на ниво на Детонит Радовиш.

Ајде ова сезона нека биди лекција и наредна да се корегирате и во тој поглед и да го гледаме клубот во горниот дел од табелата.

Се гледа одма дека клубот има каква-таква ПР стратегија за разлика од ракометот кај шо се заглавени во минатиот век во тој поглед. Една објава 3 реченици и тие ко за греој напишани од Бојан.
Овде е далеку попрофесионално а пошо ги следам скоро сите прволигаши на социјални мрежи, можам да речам дека сме на исто ниво со Вардар и Шкендија и то е за пофалба.

За спортскиот дел на работењето нема да коментирам. Во тој поглед сме на ниво на Детонит Радовиш.

Ајде ова сезона нека биди лекција и наредна да се корегирате и во тој поглед и да го гледаме клубот во горниот дел од табелата.
Вардар шо маркетинг има жити очи? Една помочана фејзбук страна со 400 лајкој? Не зафркавај, комотно маркетингот на Пелистер можиш со на Шкендија а богами ќе речам и на Лудогорец да се спореди.. далеку сме пред сите во Македонија.Браво

После денешните резултати ѓорче 1-4тиквеш и брера 2-2раборнички е јасно дека ние и брера играме баражи освен ако не ги казнат башкими или арсими не ја договори со струга но тоа е малку веројатно за тоа треба да се спремаме за бараж и тоа со арачиново како по е сега табелата но по инцидентот денес во Штип можи да ги казнат кој знај улај се од ффм се бива и за тоа ништо не е јасно кај нас се стигна максимумот шансата се пропушти со арсими во гости пани со Работнички и цела среќа шо ѓорче тепа па не спаси до последно да не се тресиме сега одиме на победа во Кавадарци оти нив не му треба и последно коло дома со башкими хаос е лигата никогаш вака не било ниту дај ми сите клуб во тешки шеми на прсти се бројат регуларни утакмици за тоа сме кај што сме во последните лиги во европа а таму се бориме за опстанок толку треба да се знае ништо повеќе среќна 1949 до подобри времиња

Ајде отпимизам малце, Пелистер директен опстанок, Арсими бараж со Брера.

Еве една ретро слика што ми излезе на фид. Играчите на Пелистер во 1990та летаат за Сплит да играат 1/8 финале куп против Хајдук. Ако има некој повеќе контекст за сликава и што чудо од чичко-пушти-летки авион е ова, нека пише слободно:

Igraci na Pelister na pat za Split 1990 (kup 1:8).jpg

Ко е јасно дека сите го читаат форумот реков да пишам последните деној ми излегуваат видеа од емотивни сцени и испраќање на разно разни играчи и прослави па така мора да споменам дека Тун,Мајелби зедоа за прц пст во историјата шо то знам левски омонија после гпдини пост исто икарди емотивно опростување во галатасарај јоветиќ итн...тоа се прави легенди шо че се испишат во историјата на клубот а не кај нас легенди оти играле фудбал некаде по европа или балканот за тоа дури не освоиме ние титула нема да има легенди кај нас да му биди на сите таму јасно ко че освојат титула ќе се знај ќе биди запишано тие биле играчите и тие биле управа а до тогаш ќе си го споменуваме купот 2001 и 2017 оти да потсетам титули зедоа вардар,шкендија,слога југомагнат,работнички,силекс,струга ,победа ,мкѓп, ренова а ние уште не сме биле второ место на табелата а не пак први за тоа нека земат таму да се екипираат направат нешто и конечно еднаш се напрај тим за врвот доста де прва де втора лига а еден куп години поминаа за џабе !

Еве една ретро слика што ми излезе на фид. Играчите на Пелистер во 1990та летаат за Сплит да играат 1/8 финале куп против Хајдук. Ако има некој повеќе контекст за сликава и што чудо од чичко-пушти-летки авион е ова, нека пише слободно:

Прегледај го приврзокот 477474
АН-26 за време на балван револуцијата.

Imaj malce nadez utre da mani X ili 2ka baskimi, a Pelister da pobedi i da resava poslednoto kolo :D :P
Радувај се куре на пијана жена колку денес шо тепа силекс со арсими и башкими дека ќе ги кажат селото да му го ебам не пуштија по вода кучка има да се кучи за баражот

Греојте титула слават на наместено првенство па уште и заедно со козаро песни пеат против Битола. :facepalm:

Абе оди скријте се греој едни, шо се брукате јавно.

Back
На врв Bottom