sakas krajna desnica, no velicas covek koj e od Tito izbran kako centralna figura poradi negovite progresivni za togas, socijalisticki stavovi, realno si hodajuci paradoks.
od druga strana, vecen opozicioner ne znaci deka sum del od opozicijata vo aspekt na partija, grupa, tuku kako poedinec sekogash ke ja kritikuvam vlasta, objektivno i koga ima potreba, bez razlika koja partija e na vlast.
sto ja imam napraveno protiv sds & dui vo period koga istite uzivaa silna politicka mokj, vie patriotcinjata sega ne mozete da napravite koga dvete partii se pri kompletno isceznuvanje.
"da ne bil Goce ne bi imalo ni komunisti", da, da, Goce inace e Karl Marx, on go donel komunizmot na Balkanot i megju narodite.
otvori wikipedija, vidi kolku partizani imalo 44ta, kolku 45ta, i kazi mi kako 6000 makedonski partizani SAMOSTOJNO se oslobodile od togasnite okupatori.
poradi toj bravarot i negovite antisrpski idei i zelbata da ja zgasne idejata za Juzna Srbija, denes imas dve nezavisni drzavi - Kosovo i Makedonija.