Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Не е за повратниците колку за тоа дека 10-15 западни земји ќе банкротирале. Ама онака го кажува ко муабет у фризерница со прамени у фолии. Експертиза левел Гајдов и Локван.
Па не знам не им цветаат рози особено на Германците. Од нешиве таму слушам дека истите се повеќе оделе на печалба во Австрија и Швајцарија. И не знам колку си запознаен шо се случува со нивната Автомобилска индустрија особено со VW.

Последно уредено:
cekaj koga ke gi vmetnat bugarite u ustavot hehe.

glasacite na dpmne zaboravaat deka DPMNE ne e protiv vmetnuvanje na bugarite vo ustavot.

Чекај, чекај факт е дека Ченто бил шпиун?
Сакаш да излезам и да чекам или како?

Она што го напишав е факт, имало и неактивни околности, не само за Ченто. Не може само критички да се гледа на целокупното дејствување на комунизмот, и не, не сум комунист, ама факт е дека имале голем допринос и за решавањето на идентитетските прашања и за добивање на државниот суверенитет. :)

Ти знаеш колку има разлика од 80 до 58 пратеника или Стефче ве учел само на математики за крадење?

Сакаш да излезам и да чекам или како?

Она што го напишав е факт, имало и неактивни околности, не само за Ченто. Не може само критички да се гледа на целокупното дејствување на комунизмот, и не, не сум комунист, ама факт е дека имале голем допринос и за решавањето на идентитетските прашања и за добивање на државниот суверенитет. :)
Во ред, те гледам дека си образован и имаш манири

Јас некогаш ги немам, прости за тоа
Веројатно гневот си го праи своето, но тоа е што е

Спремен ли си цел судски процес да го издискутираме па да видиме што се факти а што не се?

sakas krajna desnica, no velicas covek koj e od Tito izbran kako centralna figura poradi negovite progresivni za togas, socijalisticki stavovi, realno si hodajuci paradoks.

od druga strana, vecen opozicioner ne znaci deka sum del od opozicijata vo aspekt na partija, grupa, tuku kako poedinec sekogash ke ja kritikuvam vlasta, objektivno i koga ima potreba, bez razlika koja partija e na vlast.

sto ja imam napraveno protiv sds & dui vo period koga istite uzivaa silna politicka mokj, vie patriotcinjata sega ne mozete da napravite koga dvete partii se pri kompletno isceznuvanje.

"da ne bil Goce ne bi imalo ni komunisti", da, da, Goce inace e Karl Marx, on go donel komunizmot na Balkanot i megju narodite.

otvori wikipedija, vidi kolku partizani imalo 44ta, kolku 45ta, i kazi mi kako 6000 makedonski partizani SAMOSTOJNO se oslobodile od togasnite okupatori.

poradi toj bravarot i negovite antisrpski idei i zelbata da ja zgasne idejata za Juzna Srbija, denes imas dve nezavisni drzavi - Kosovo i Makedonija.
Тито го избрал Гоце? Ти си ептен ментален бе?
Косово постои поради Тито? Ау брат ми ти си улав начисто, плус во иста реченица ставаш твојата татковина со покраина и непризната држава.

Во ред, те гледам дека си образован и имаш манири

Јас некогаш ги немам, прости за тоа
Веројатно гневот си го праи своето, но тоа е што е

Спремен ли си цел судски процес да го издискутираме па да видиме што се факти а што не се?
Па се фаќаш за Ченто, а не знам како најпросто да ти објаснам, ајде, вака:

1. КПЈ има заслуги за решавањето на серија идентитетски прашања на Македонија и на македонскиот народ.
2. Да, на дел од своите (со)идеолози, како Ченто и Брашнаров, им направиле класична политичка ликвидација.

Ај вака, се надевам ќе сфатиш. Пошто и мојот прадедо бил неколку години на Голи Оток. :)

ahahahahaha, nego koj go izbral?

brmbrm i datum pred kooperacija go biraa li?
Муабети на Љубчо шизо и бугарите во кафана само не тука, Тито го избрал Гоце:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Читај го Лазо што пишува за Гоце ќе ти стане јасно дали го избрале, сега ќе ти го цитирам Лазо.

pa kazi koj go izbral?
Лазо Колишевски улогата на Гоце Делчев е без значење во националното ослободување на Македонија :ROFLMAO:
И после се чудиш зошто народот ве мрази, никој вие не сте избрале, вас ве бираа спротивно од желбите на народот.

Па се фаќаш за Ченто, а не знам како најпросто да ти објаснам, ајде, вака:

1. КПЈ има заслуги за решавањето на серија идентитетски прашања на Македонија и на македонскиот народ.
2. Да, на дел од своите (со)идеолози, како Ченто и Брашнаров, им направиле класична политичка ликвидација.

Ај вака, се надевам ќе сфатиш. Пошто и мојот прадедо бил неколку години на Голи Оток. :)
neeee, makedoncite samostojno se oslobodile, sami drzava stvorile ama losiot Tito gi pripoil u Jugoslavija, se razbira na sila.

Back
На врв Bottom