UEFA Champions League - Season 2025/26

• Креатор на темата Креатор на темата ComfortablyNumb
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе освои?

• Вкупно гласачи
    207
  • Гласањето ќе се затвори: .
Многу глуп муабет е тоа дека топката не идела накај гол. Па ако не нека ја фати жива нека ја рогне и така иде у таа насока...
Tebe glup ti e ama tie se standardite sea za penal, nikako ne vlijae na igra, i igracot nemase sansa da reagira bilo kako so ogled deka bese jako pucana. Da idese nakaj gol penal e, dobra odluka e ova iskren da bidam, umre vremeto koga sekoja raka penal ja svirea, ama ona so mendes e sram za selska liga ne pa za ls i toa polufinale. Sekako odrani se baern i toa mnogu.

Ili reziserot ne povtori ubavo ama toa so go dadoa nisto apsolutno nemase za da dodeli topka za psg.

Бековите на ПСЖ треба да бидат голема шанса за Баерн во второ. Десно е фалично уште од старт, особено во второ кога ќе влезе Алфонсо, а на другата страна Мендеш е на милиметар до втор жолт.
Да, Мендеш е на тенок мраз, ако не го извади, голема шанса е да заработи црвен, дури и со нешто минорно да направи.

Не е исто, процени судијата дека нема намера, а и каква намера би имало коа ја зарогаа за надвор, ок си е интерпретацијата, за жал, иначе ќе беше добро да му даде пенал на Баерн, ич не ги сакам ваквите вештачки тимови ко Сити и ПСЖ, ама судијата си процени добро у ситуацијва.
Тоа значи дека Нојер може да му ја рогне во рака на Упамекано, овој да ја одбие/да и смени правец, и нема да има пенал, пошо немал намера нели?

Многу нелогична ситуација, ама па какви работи не суделе, и ова ќе се замачка.

Tebe glup ti e ama tie se standardite sea za penal, nikako ne vlijae na igra, i igracot nemase sansa da reagira bilo kako so ogled deka bese jako pucana. Da idese nakaj gol penal e, dobra odluka e ova iskren da bidam, umre vremeto koga sekoja raka penal ja svirea, ama ona so mendes e sram za selska liga ne pa za ls i toa polufinale. Sekako odrani se baern i toa mnogu.

Ili reziserot ne povtori ubavo ama toa so go dadoa nisto apsolutno nemase za da dodeli topka za psg.
Како не влијае на играта, кога и го менува правецот на топката со дел од телото што не е дозволен да се користи во фудбалот? Јако беше пуцана, и он рефлексно ја стави раката таму, иначе нема што да му е околу глава раката, ако знаеме дека рацете висат надоле до телото, а не нагоре како да чека на мрежа на одбојка.

Тоа значи дека Нојер може да му ја рогне во рака на Упамекано, овој да ја одбие/да и смени правец, и нема да има пенал, пошо немал намера нели?

По принцип не би требало, ама пак кажувам, ти си прав ако се фатиме слепо за правилата, ама тоа е идејата на судиите (за добро или лошо, ко шо викаш и сам, што се не се судело), да проценат во ситуација.

Додека не падне крв нема жолт, срамота е вакви педерски жолти да дава бе.
И чим она на кукуреља не беше судено рака ова ич не е.

Додека не падне крв нема жолт, срамота е вакви педерски жолти да дава бе.
И чим она на кукуреља не беше судено рака ова ич не е.
Тие се картоните на меѓународни уткамици, треба да се земе предвид дека има(ше) и итаљански балерини у шампионска мора и нив да ги испоштуваат.

Ne znaci toa, osven ako ne se sami ko sto bese slucaj sea, sega zimaat sve vo predvid, kaj odi topkata, kako vlijae toa na igra i dali toj sto ja udril so raka imal vreme da reagira, odnosno dali imal kontrola na situacijata. Vo konkretniov slucaj site ovie uslovi bea ispolneti za da ne dae penal, zatoa i ne interveniraa so var.

P.s. ne vlijae na igra=ako ne igrase so raka, topkata ke otidese kaj noer, taka ide zborot. Nikakva sansa nemase da imaat baern za gol ako ne bese rakata.

Да не ви навлегувам во муабетот за правила, но вакви пенали не би сакал да бидат судени.

Како не влијае на играта, кога и го менува правецот на топката со дел од телото што не е дозволен да се користи во фудбалот? Јако беше пуцана, и он рефлексно ја стави раката таму, иначе нема што да му е околу глава раката, ако знаеме дека рацете висат надоле до телото, а не нагоре како да чека на мрежа на одбојка.
Џабе чоек ти кажа дека такви се правилата
Она со Мендеш е срам на срамовите

Му ебам тоа фацата ши.птарска од Гостивар

P.s. ne vlijae na igra=ako ne igrase so raka, topkata ke otidese kaj noer, taka ide zborot. Nikakva sansa nemase da imaat baern za gol ako ne bese rakata.
Не можеш да го знаеш тоа и со сигурност да тврдиш. И да отишла кај Нојер, пак е во посед на Баерн. Вака беше топката во 16-ник на ПСЖ.

Back
На врв Bottom