Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    800
Естонија и Летонија позади Албанија и Америка ?!
Немогуче.
Оти бе? Па менталитетот не им го познаваш на шиповите? Тачи што му викаше на Мијалков. До гроб сум со тебе.
Рама не го слушаше викаше спасувале евреи во ВВ2 а они со италјаницте и Џемо Хаса ршум правеа. Поголеми злосторства они имаат вршено него Италјанците сами.

Unfortunately, we are heading toward military defeat. That is a fact.”— Igor GirkinIgor Girkin (Strelkov) on the EU approving a €90 billion loan for Ukraine “What happened is what was bound to happen — there’s nothing surprising about it. No matter how much our brilliant diplomats tried to delay this moment, sooner or later it had to occur. Well, here it is. The Council of Europe has approved €90 billion for Ukraine. Whether Ukraine receives all €90 billion, or perhaps half or a third, and whether it gets it all at once or in installments, is no longer important — the main thing is that it will receive it. We will continue supplying Europe with gas, and Europe will continue supplying Ukraine with shells and drones that will fly into our territory and explode. Meanwhile, Europe will receive our gas at a relatively low price, cheaper than American gas. And it will be able to produce far more drones and shells for Ukraine using those savings.Everything is, in general, wonderful — excellent. We are successfully achieving the goals of the “special military operation,” which were never announced to us and will never be announced. And we will continue to achieve them until the point when this becomes completely unbearable for the country and its people.To truly rely on some European countries, on disagreements within the enemy camp, or on the idea that governments in countries like Hungary and Slovakia will be our friends who will genuinely help us rather than play both sides — one must be strong, bold, and decisive. One must ensure that, if we are not respected, then at least we are feared. But no one respects us anymore, and no one fears us at all.Neither Estonia, nor France, nor the Czech Republic fears us. I read a report that the Czech Ministry of Foreign Affairs summoned our ambassador for explanations regarding the publication of the addresses of factories producing ammunition and weapons for Ukraine. In other words, we are expected to silently accept strikes from weapons produced in the Czech Republic and not even think or mention the possibility of responding to these factories and enterprises where all this is happening. From their point of view, that is how it is.Well, if we allow this to be done to us, then it means we deserve it. Or maybe we don’t personally deserve it, but our brilliant authorities do — and they deserve it both for themselves and for all of us together.So what now? We will keep enduring. We will continue trying to carry out this “special operation,” which has clearly reached a dead end and is now costing a huge number of lives without any meaningful result. And this is also a great achievement of our brilliant leaders and commanders, who for four years have missed every opportunity to achieve victory, and even now, when the situation is becoming increasingly desperate, are not trying to do anything to secure it.Unfortunately, we are heading toward military defeat. That is a fact. Let’s not just accept it blindly, but at least acknowledge this unpleasant reality and proceed from the understanding that the threat is real, and that Ukraine will continue to receive everything it needs, while we will continue not to take serious action to prevent this threat.”

Koj e Igor Vsevolodovich Girkin (Russian: И́горь Все́володович Ги́ркин

Естонија и Летонија позади Албанија и Америка ?!
Немогуче.
Математика дечко, 30+% во Естонија и Летонија се со руско потекло. Рачунај уште 15-20% мешани, пола од тие да се неутрални, ете ти ја бројката!
Автоматски споено мислење:

Од тие 90 милијарди, пола си повеќе се да се закрпи државниот апарат и да не поцркаат луѓето во Украина за основни работи. Другата половина ќе си ја земе ЕУ за себе, со ветување на оружје и подршка! Приказни за мали деца продаваат! Погледни чиј е твитов, се ќе ти биде јасно!

Приказни за мали деца продаваат! Погледни чиј е твитов, се ќе ти биде јасно!
За Стрелков де викаат на робија заглавил, де Путлер го стрелал, ама твитови цепа за геополитика без проблеми. :)
Инаку има десетици украински профили кои се претставуваат како него, иста класа на пропаганда како тие југлуп емисиите за „тајните синови на Путлер со име Владимир Путин“.

Математика дечко, 30+% во Естонија и Летонија се со руско потекло. Рачунај уште 15-20% мешани, пола од тие да се неутрални, ете ти ја бројката!

Ако се смета нериздентно население може ваква весела математика.
Од тие 90 милијарди, пола си повеќе се да се закрпи државниот апарат и да не поцркаат луѓето во Украина за основни работи. Другата половина ќе си ја земе ЕУ за себе, со ветување на оружје и подршка! Приказни за мали деца продаваат! Погледни чиј е твитов, се ќе ти биде јасно!

Цела среќа Путинчо што ги шитна Венецуела, Иран за јенките да олабават малку во Украина. Куба е во пакет со одложено плаќање за тоа.

Сега со французите ќе се пазари за Африка.

Моќно во секој случај земја која ти е во дворот и на која фактички си го создал државниот апарат да се сврти против тебе до крајни граници.

Мене ми е јасно, не знам за тебе.

За Стрелков де викаат на робија заглавил, де Путлер го стрелал, ама твитови цепа за геополитика без проблеми. :)
Инаку има десетици украински профили кои се претставуваат како него, иста класа на пропаганда како тие југлуп емисиите за „тајните синови на Путлер со име Владимир Путин“.
Стрелков го судеа, ама што понатаму никој точно не знае!

Автоматски споено мислење:

Малце се и 90. Требаше трилион да фрлат и да има смеење после. Не дека сега нема.

А зашто математикава не штима и за Литванија кога и таа е во слична позиција како овие две ?

А зашто математикава не штима и за Литванија кога и таа е во слична позиција како овие две ?
Нема толку руско јазични таму околу 5 проценти ако не се лажам. Ваму над 25%.

После нападите преку балтичките земји сега следни се преку Казакхстан.

Ukrainian drone, уствари нит е украински, нит имаат пуштено жив украинец околу него! Ако Украина знае што гаѓаат овие, еве на :cautious:

Што не кажувате дека пораснал Зеленски, се извишил човекот.

HG5ogCFbEAA8Zp6

Back
На врв Bottom