Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Природно си глуп или тренираш?Добро бе, со кој зборувам? Со човек, или со бот програмиран да игнорира ЕДНОСТАВАНО ПРАШАЊЕ: Каква врска и каков бенефит има петродоларот од жртвување војници, техника, скапи радари и општо жртвување на сите бази на Блиски исток?
Како успеваш десет пати да не одговориш на едноставно прашање? Ако немаш намера да одговориш, едноставно одјеби - у реду е да признаеш дека појма немаш за што зборуваш. Нема да ти е прв пат.
Мислиш способен е да тренира?Природно си глуп или тренираш?

Ова е добро прашање. Ќе треба да тренира тренирањеМислиш способен е да тренира?![]()

Добро бре, па не се сите такви надарени „стратези и аналитичари“ како вие у нафо екипата.Жртвуваат војници, техника и скапи радари за да не банкротира САД. Треба да одиш на преглед кај стручно лице, церебралниот капацитет ти е точак.
Симни ми се од кypоФ. Може?Мислиш способен е да тренира?![]()
I explained it, I can’t understand it for you.Добро бре, па не се сите такви надарени „стратези и аналитичари“ како вие у нафо екипата.
Така да: Што врска има „спасувањето на САД од банкротирање“ со жртвувањето на војници, скапа воена техника, милијарди долари скапи радари, и илјадиници милијарди скапи БАЗИ И ВОЕНИ АСЕТИ НА БЛИСКИОТ ИСТОК???
Нека се приближат бе. Па да видиме. Што седат на скоро илјада километри од Иран??Ти тврдеше дека ќе им ги потопат носачите, а на крај поголема штета направија „запалени гаќи“ отколку иранските проектили.

Ти си дефиниција за retardmaxxing.Само јадеш гомна и се вртиш во истиот круг (полн со гомна).
Ништо логично не кажа, ништо издржано. Прво нешо Кина ја блокирале - па на прашање зошто им требаа сите тие загуби со војната против Иран, зошто веднаш не направија блокада - одма ја батали Кина: Направи спин на „спасување на петродоларот“. Следи истото прашање зошто им требаа сите тие загуби со војната против Иран за да го „спасуваат петродоларот“. На тоа кењаш некои тра-ла-ла-ти-не-разбираш глупости.
Не знам што правиш на форумов. За дискутирање не си дојден.
Лечиш комплекси? Се убедуваш сам себе дека не живееш во робовско опшество кое во надолна спирала кон катастрофа?
Како и да е - со среќа... Ќе ти треба.
ММЕ, на сите ќе ни треба. :-/
Автоматски споено мислење:
Нека се приближат бе. Па да видиме. Што седат на скоро илјада километри од Иран??
Па уште се кypчиш дека не им ги потопиле бродовите, а овие окулу Африка вртат, малтене на другата страна на планетата... „Не ги потопија, ааа, не ги потопија, а ботче, не ги потопија, аахаххахаха“. ММЕ, не си нормален.![]()
Ne, eve na primer Francija ima 140% dolg, I bankrotirase li?Петродоларскиот систем:
- Ja зајакнува глобалнaтa побарувачка за американскиот долар
- Ги намалува трошоците за задолжување на САД
- Ја зајакнува геополитичката моќ
Ако земја што има 125% debt to GDP ги зголеми трошоците за задолжување, добиваш банкрот.
Појасно ти е сега?
Доволно е два пати истиот патерн да се примети дека кога ќе почне да му паѓа рејтингот и епштајни и ванземаљци не помагаат, тогаш се иде на пукање.Prvo se zaebavav, ama od koga go procitav manifestoto ubedena sum deka ova e smesna mestajka.
Француската економија е приближно една десеттина од економијата на САД. Не знам на кои финансиски столбови се потпира француската економија, ниту пак ме интересира. За САД, конкретно, ако каматните стапки за задолжување значително се зголемат и доларот ја изгуби вредноста, тогаш постои ризик од сериозни финансиски проблеми, па дури и банкрот.Ne, eve na primer Francija ima 140% dolg, I bankrotirase li?
Чекај сериозно ?Украинската амбасадорка е оваа. Браќа на бугарите се овие.