Романија и Бугарија пет години во ЕУ, а политички и економски на Балканот

Хмммм...на добар пат сте Б‘лгарија да ја претворите во земја на „леб и игри„...нешто кое низ историјата е веќе видено и кое само по себе е показател на состојбата со населението во една држава.
Автоматски споено мислење:

Кој ќе чека-ќе дочека.

Повели:

Ти си гуруто на форумот, кој има енциклопедиско знаење од сите области, а јас, како обичен лаик, не можам да се расправам со тебе.
Во право си за сè.
Додека Бугарија стагнира и колабира без никакво производство и чека само помош и средства од ЕУ ,и се потпира само на „леб и игри “, вие под мудрото водство на Мицко и Николоски, веќе сте три и пол пати подобро економски од Европа, а верувам дека до крајот на годината ќе бидете подобро и од целиот свет и ќе бидете економска всесила.
Не го следам македонскиот печат и не сум запознаен со вестите, па ако можеш, би ли ме информирал за тоа што ново и позитивно се случува при вас ?
По сите овие позитивни изјави, претпоставувам дека имате големо зголемување на платите и сте лидери не само на Балканот, туку и во Европа ,имате еден од највисоките стандарди за живот, а бруто-домашниот производ е пред сите,се градат и отвораат нови погони и фабрики, десетици нови иновативни производствени капацитети ,компании, инфраструктурни и спортски објекти,се реставрираат и обновуваат згради и локации кои се симболични за македонскиот дух и историја.
Тукушто прочитав дека сте лидери во регионот и во воздушниот сообраќај.
Сите овие успеси не можат да не имаат влијание, и сигурен сум дека во рок од неколку месеци Македонија ќе биде сериозен играч на политичката сцена и ќе има влијание врз донесувањето важни одлуки за иднината на светот

Ти си гуруто на форумот, кој има енциклопедиско знаење од сите области, а јас, како обичен лаик, не можам да се расправам со тебе.
Во право си за сè.
Додека Бугарија стагнира и колабира без никакво производство и чека само помош и средства од ЕУ ,и се потпира само на „леб и игри “, вие под мудрото водство на Мицко и Николоски, веќе сте три и пол пати подобро економски од Европа, а верувам дека до крајот на годината ќе бидете подобро и од целиот свет и ќе бидете економска всесила.
Не го следам македонскиот печат и не сум запознаен со вестите, па ако можеш, би ли ме информирал за тоа што ново и позитивно се случува при вас ?
По сите овие позитивни изјави, претпоставувам дека имате големо зголемување на платите и сте лидери не само на Балканот, туку и во Европа ,имате еден од највисоките стандарди за живот, а бруто-домашниот производ е пред сите,се градат и отвораат нови погони и фабрики, десетици нови иновативни производствени капацитети ,компании, инфраструктурни и спортски објекти,се реставрираат и обновуваат згради и локации кои се симболични за македонскиот дух и историја.
Сите овие успеси не можат да не имаат влијание, и сигурен сум дека во рок од неколку месеци Македонија ќе биде сериозен играч на политичката сцена и ќе има влијание врз донесувањето важни одлуки за иднината на светот
Дечко ти во бугарија ќе си останеш туѓинец а тука изрод, со среќа нека ви е со Радев, за нас не се грижи, не е твоја работа.

Во право си за сè.

При наз њама Б‘лгари!...
При наз њама Б‘лгари!...
При наз њама Б‘лгари!...

Младиќу, ајде ти фино-лето прашај го Мицика што сакал да каже, оти мене лично, совршено ми е се‘ едно што кажал Мицика за домашнава економија...

Последно уредено:
При наз њама Б‘лгари!...
При наз њама Б‘лгари!...
При наз њама Б‘лгари!...

Младиќу, ајде ти фино-лето прашај го Мицика што сакал да каже, оти мене лично, совршено ми се‘ едно што кажал Мицика за домашнава економија...
На колку ракии си вечерва?:D

На колку ракии си вечерва?:D

На ниту една...не пијам ракија т.е. алкохол.

Во една прилика ти пишав дека ќе бидам првиот кој ќе ти/Ви честита на економскиот подем на Бугарија, кој непрекинато го рекламираш на темава а мене лично ми е се‘ едно, ако истиот е заснован на бугарски памет и труд...а не е.

Од друга страна, за да не бидам ептен „злоќко„, можам да им честитам на Бугарите кои се‘ уште мислат со својата глава, можат да ги согледаат работите во најширок можен контекст и токму тие Бугари се првите противници на прифаќањето/воведувањето на Еврото во Бугарија и активно се противат на својата власт, која Еврото им го наметнува на сила, затоа што им е јасно кои се последиците од прифаќањето на таа туѓа валута во и за Бугарија.

На ниту една...не пијам ракија т.е. алкохол.

Во една прилика ти пишав дека ќе бидам првиот кој ќе ти/Ви честита на економскиот подем на Бугарија, кој непрекинато го рекламираш на темава а мене лично ми е се‘ едно, ако истиот е заснован на бугарски памет и труд...а не е.

Од друга страна, за да не бидам ептен „злоќко„, можам да им честитам на Бугарите кои се‘ уште мислат со својата глава, можат да ги согледаат работите во најширок можен контекст и токму тие Бугари се првите противници на прифаќањето/воведувањето на Еврото во Бугарија и активно се противат на својата власт, која Еврото им го наметнува на сила, затоа што им е јасно кои се последиците од прифаќањето на таа туѓа валута во и за Бугарија.
Бугарија низ историјата никогаш не имала своја валута секогаш користеле туѓа, воведување на еврото е природен процес и со право тоа го направија.

Бугарија низ историјата никогаш не имала своја валута секогаш користеле туѓа, воведување на еврото е природен процес и со право тоа го направија.
:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::tapp::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
На сите им е јасно дека не треба да ти кажуваат дека си врвот на глупоста. :tapp: :tapp: :tapp:
Симеон I Велики
Симеон1.jpg

Пет'р I
Пе'р 1.png

Иван Асен I
Асеневци.jpg

Иван Асен II
Ivan_Asen.jpg

Иван Асен.jpg

Иван Александ'р
Иван Александ'р1.jpg

Иван Александ'р.jpg

Иван Страцимир
Иван Страцимир.jpg

Иван Шишман
Иван Шишман.jpg

Александер Батенберг
Батенберг.png

Цар Фердинанд
златни-20-и-100-лева-1912-те-са-вторите-и-последните-златни-v0-71tqix8ivqn81.jpg

The_First_Bulgarian_Banknote_Frontside.png

Цар Борис II
Борис3.png

Борис2.jpg

Цар Симеон II
500-Leva-1943-1.png

След 9.09.1944
Screenshot-2022-12-26T000321.927.png

Screenshot-2022-12-25T234625.326.png

62c1a6a-1400x713.jpg

62c1a1e0880e64.18489672-original-1400x722.jpg

62c1643ef18b63.2701498iginal.jpg

Ти како таков истакнат светски експерт за финансии и нумизматика, кажи која туга валута ја користела Бугарија?:pos:

:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::tapp::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
На сите им е јасно дека не треба да ти кажуваат дека си врвот на глупоста. :tapp: :tapp: :tapp:
Симеон I Велики
Прегледај го приврзокот 475404

Пет'р I
Прегледај го приврзокот 475405

Иван Асен I
Прегледај го приврзокот 475406

Иван Асен II
Прегледај го приврзокот 475407

Прегледај го приврзокот 475408

Иван Александ'р
Прегледај го приврзокот 475409

Прегледај го приврзокот 475410

Иван Страцимир
Прегледај го приврзокот 475411

Иван Шишман
Прегледај го приврзокот 475412

Александер Батенберг
Прегледај го приврзокот 475413

Цар Фердинанд
Прегледај го приврзокот 475414

Прегледај го приврзокот 475415

Цар Борис II
Прегледај го приврзокот 475416

Прегледај го приврзокот 475417

Цар Симеон II
Прегледај го приврзокот 475418

След 9.09.1944
Прегледај го приврзокот 475419

Прегледај го приврзокот 475420

Прегледај го приврзокот 475421

Прегледај го приврзокот 475422

Прегледај го приврзокот 475424

Ти како таков истакнат светски експерт за финансии и нумизматика, кажи која туга валута ја користела Бугарија?:pos:
Не трескај глупости, на почетокот сте користеле византиски, после сте имале се и сешто кое никогаш не било дефинирано, секое племе париче, под турците исто ништо национално, после турците лев кој дефакто е инспитиран од холандската валута која се користела за време на турците во регионов, исто и романците лавчиња, и кога го направивте одма се пикнавте во латинската монетарна унија, за која бугарска валута збориш, седи мирен, никогаш не сте биле монетарно самостојни.

Не трескај глупости, на почетокот сте користеле византиски, после сте имале се и сешто кое никогаш не било дефинирано, секое племе париче, под турците исто ништо национално, после турците лев кој дефакто е инспитиран од холандската валута која се користела за време на турците во регионов, исто и романците лавчиња, и кога го направивте одма се пикнавте во латинската монетарна унија, за која бугарска валута збориш, седи мирен, никогаш не сте биле монетарно самостојни.
:pos::pos::pos:
Точно така, не сите нации имаат среќа да ја користат најстарата, најсилната и независна валута во светот - македонскиот денар.:D:ROFLMAO:
Дома чувам еден што е стар 77.000 години.

Последно уредено:
:pos::pos::pos:
Точно така, не сите нации имаат среќа да ја користат најстарата, најсилната и независна валута во светот - македонскиот денар.:D:ROFLMAO:
Никаде не пишав дека денар е македонска валута.
Ова сте вие тогаш и денес, помири се со судбината, вазали.
1586.jpg

Мицкоски: Разочаран сум што само 210 од „200.000 Бугари во Македонија“ се пријавиле за гласање

Обачиња, што така ве дупи нашиот?
Каj сте бре, нели сте били многу во Македониjа? :D

Изроден и дваjца без троjца.

:ROFLMAO: Мицкоски: Разочаран сум што само 210 од „200.000 Бугари во Македонија“ се пријавиле за гласање

Обачиња, што така ве дупи нашиот?
Каj сте бре, нели сте били многу во Македониjа? :D

Изроден и дваjца без троjца.
Па како Мицко знае дека не гласале?
Овие 200.000 луѓе добија бугарски пасоши за ништо друго освен за да останат и да живеат во Шкупи, Горно Дупени и Долно Аргарци.:ROFLMAO:
Jаз па сум сигурен дека оние што избегаа во странство гласаа за Радев.;)

Па како Мицко знае дека не гласале?
Овие 200.000 луѓе добија бугарски пасоши за ништо друго освен за да останат и да живеат во Шкупи, Горно Дупени и Долно Аргарци.:ROFLMAO:
Не бе...сите тие 200 000 се сметаат за бугари...нели? :D

Back
На врв Bottom