Соживотот во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedon1um
  • Време на започнување Време на започнување
И Босанци не знаат шо славиме..
кај нас бар има логика. Јас не сфаќам ОНИ што слават? Постење 40 дена? Ај донт гет ит.
Него лидерите? Као и секад не честитаат. Али штали..

Само Македонија на Македонците се друго е илузија, племето 30 години работи на голема албанија а нашите деца ги учат на толеранција, историјата е јасна чија е оваа држава, со крвта на претците повеќе не треба да се преговара, најголемиот срам за нашите политичари е што го продадоја својот народ со рамковниот договор, таа грешка мора да се исправи.

Само Македонија на Македонците се друго е илузија, племето 30 години работи на голема албанија а нашите деца ги учат на толеранција, историјата е јасна чија е оваа држава, со крвта на претците повеќе не треба да се преговара, најголемиот срам за нашите политичари е што го продадоја својот народ со рамковниот договор, таа грешка мора да се исправи.
Bez Ramkoven ke ja nemase drzavata, neznam kolku godini imas so lupash vakvi pubertetski sranja

И Босанци не знаат шо славиме..
кај нас бар има логика. Јас не сфаќам ОНИ што слават? Постење 40 дена? Ај донт гет ит.
Него лидерите? Као и секад не честитаат. Али штали..

Немај гајле, оти и тие самите „донт гет ит„...битно е дека „нешто„ се слави, па нека е „тоа„ и безмислица.

uste ne mozhe da razberat deka ramkovniot e za niv a ne za nas. Bez ramkoven deneska jas ke zhiveav vo Albania a on vo Srbia ili Bugaria, ili pak Albania zavisi kade zhivee :)
Среќа што земавте пушки во рака, и ја нападнавте државата и народот кој единствено ви даде помош кога бегавте од лошиот чичко Милошевиќ, и не спасивте од нас самите. Не знам што ќе правевме без вас, да не бевте вие сега сигурно ќе пишувавме на forumi vezë të fërguara. Ви благодариме и за сите жртви што ги имаме од вас од 1999 па наваму, за сите убиства, за сите грабежи, за сите масакри.

Ви благодариме
Faleminderit shumë
Хвала вам
Много ти благодарја

Среќа што земавте пушки во рака, и ја нападнавте државата и народот кој единствено ви даде помош кога бегавте од лошиот чичко Милошевиќ, и не спасивте од нас самите. Не знам што ќе правевме без вас, да не бевте вие сега сигурно ќе пишувавме на forumi vezë të fërguara. Ви благодариме и за сите жртви што ги имаме од вас од 1999 па наваму, за сите убиства, за сите грабежи, за сите масакри.

Ви благодариме
Faleminderit shumë
Хвала вам
Много ти благодарја
Da im bese dozvoleno na Albancite da ucat na albanski 1994 (Tetovskit Univerzitet) kade padna i zrtva vo Mala Recica, da im bese dozvoleno upotrebata na znameto 1997 (Gostivar i Tetovo), kade padnaa 3 zrtvi vo Gostivar, nemase da dojde do 2001. Znaci gorenavedenite osnovni raboti morase da se dobijat so puska a ne mirno

Taka da vi blagodarime i vas za sorabotkata koja bez puska ne ja davavte

Da im bese dozvoleno na Albancite da ucat na albanski 1994 (Tetovskit Univerzitet) kade padna i zrtva vo Mala Recica, da im bese dozvoleno upotrebata na znameto 1997 (Gostivar i Tetovo), kade padnaa 3 zrtvi vo Gostivar, nemase da dojde do 2001. Znaci gorenavedenite osnovni raboti morase da se dobijat so puska a ne mirno

И во Швајцарија и Германија не учите на албански и не ви е дозволено да го употребувате знамето. Едвај чекам да земете пушка и таму да се кренете против овие две држави.

А за "жртвите" кои нападнале безбедносни сили па си добиле по пичка, нема проблем, повелете и друг пат. Се надевам гнијат во земја. :kuracc:

И во Швајцарија и Германија не учите на албански и не ви е дозволено да го употребувате знамето. Едвај чекам да земете пушка и таму да се кренете против овие две држави.

А за "жртвите" кои нападнале безбедносни сили па си добиле по пичка, нема проблем, повелете и друг пат. Се надевам гнијат во земја. :kuracc:
Vo Svajcarija imas 3 sluzbeni jazika, kaj i da ides sekoe nesto ti se plasira na 3 jazici ama tamu na civiliziran nacin e postignato toa. Tuka civilizirano ne idese, ti navedov.

Inace za vtoriot del, bezbednosnite sili znaes kako se napagaa, imas primeri 2001. A tie protestite ako gi smetas kako napadi togas ste picki :sekc:

• Хаха
Reactions: A__

Хмммм...ако имавте факултети од 1994-тата, до денес ќе напредневте многу и ќе изведевте патување до Марс, па Илон Маск ќе требаше да стане љубоморен на вашиот интелектуално-техничко-технолошки домет...

Nemase da dojde sigurno, zatoa posle 2001 se slucija 2007 i 2015.

Vo Svajcarija imas 3 sluzbeni jazika, kaj i da ides sekoe nesto ti se plasira na 3 jazici ama tamu na civiliziran nacin e postignato toa. Tuka civilizirano ne idese, ti navedov.

Inace za vtoriot del, bezbednosnite sili znaes kako se napagaa, imas primeri 2001. A tie protestite ako gi smetas kako napadi togas ste picki :sekc:

Дали во Швајцарија имало знамиња од голема Франција, голема Италија и голема Германија вклучувајќи делови од истата? Дали имало територијални претензии од малцинствата да се одделат милом или силом за да се припојат до својата вистинска "татковина"? Си имате милитантен сепаратистички мајндсет, јебига тоа е. Има(в)те и ветар у грб од западот за цела дрога што им ја изработивте од Афганистан и којзнае за уште колку прљави работи па ви се дозволи ѕвечкање со оружје без никакви консеквенци. Генерално цел Балкан црта прецртува мапи, ама 90% во кафана а само вие и Србите со оружје. Србите видовме како пројдоа, на вас ви се прогледа низ прсти пошто дадовте беса дека све прљаво ќе работите на запад и ќе плаќате рушвет кај тие што ви дозволија тоа да го праите. Просечен енглез неможе очи да ви гледа пошто дигнавте чалам со знамиња со орли у сред Лондон, ама од друга страна нема од кој друг да купи бело.

Многу несреќни околности за сите.

treba edno da vi e jasno. Ovoj primer ne drzhi voda... ne mozhe albancite kako autoktoni na edna zemja da barat od nekoj approve za da go upotrebuvat svojot jazik.
vo Shvajcaria se zboruvat jazicite na tue lugi shto se tamu, a ne na tie shto migriraa... Ako go zemash primer Shvajcaria, ova e bumerang za vas no tolku ste glupavi shto ne razbirate deka togash vie ne treba da go upotrebuvate slovenskiot jazik, bidejki e jazik na lugeto shto migriraa vo 6-7 vek. :)

1776331680175.png

Back
На врв Bottom