Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
garabaja i valter gi izbrka publikata i nikoj drug
se sekavam na prvata utakmica vo bt na grabaja ko se vratija nedokvakanite na kiro od 6 razlika komentarite na fb bea " se nisa stolceto" "kaj go najdovte " i tn
valter po samo 6 meseci juznite pocnaja da mu svirat i imase komentari deka prevara e deka ne razbira i tn
a i aljuso ne sum bas siguren deka ima podrska od publikata
vo ovie site godini duri e eurofarm edinstven so dobi podrska bese alonso
i aco i sundo gi baraja po 3 meseci pocnaja da pisat za aco pijanicata kockaro vakov takov
malce i nie ko publika dobro ne ko publika vo celina tuku edni pa isti poednici se da si go klajme prsto na celo
Васич то му беше оправдичувањето најлесно е така вината на гоце,петко рајко, не викам дека не било така но пак кривицата е во раководството на клубот, замисли вложваш милиони и 10-15 души ти го нарушват цел концепт и оди сезоната во неповрат како шо и ојде не само сезоната туку и години шо си градел средства итн заради поединци. Шо вгодина ако влезат 3 милиони се донесат екстра тренер ,играчи и заради некој од публика се еби цела конструкција? Кој е механизмот на заштита на клубот како ќе постапи? Имаш редарска служба му ја одземаш сезонската и нека се расправа со жена му дома. Друго фб коментари бе сериозни се!? Кој критериум и релеватност имат коментарите на фб? Кој чита коментари кога во денешно време фб платформата е најзабегана од бумер генерацијата најодвратните работи можиш да ги прочиташ на фб. Или нека ги исклчучст целосно или нека ги остат и нека се канализира нека лечат комплекси.Сегде по коментари е исто никако не смеј то да му биди оправдување или репер. Само шо проблемот е друг преголемо му е егото и се ги годи за водење клуб треба да имаш стомак .

Васич то му беше оправдичувањето најлесно е така вината на гоце,петко рајко, не викам дека не било така но пак кривицата е во раководството на клубот, замисли вложваш милиони и 10-15 души ти го нарушват цел концепт и оди сезоната во неповрат како шо и ојде не само сезоната туку и години шо си градел средства итн заради поединци. Шо вгодина ако влезат 3 милиони се донесат екстра тренер ,играчи и заради некој од публика се еби цела конструкција? Кој е механизмот на заштита на клубот како ќе постапи? Имаш редарска служба му ја одземаш сезонската и нека се расправа со жена му дома. Друго фб коментари бе сериозни се!? Кој критериум и релеватност имат коментарите на фб? Кој чита коментари кога во денешно време фб платформата е најзабегана од бумер генерацијата најодвратните работи можиш да ги прочиташ на фб. Или нека ги исклчучст целосно или нека ги остат и нека се канализира нека лечат комплекси.Сегде по коментари е исто никако не смеј то да му биди оправдување или репер. Само шо проблемот е друг преголемо му е егото и се ги годи за водење клуб треба да имаш стомак .
Со оглед на тоа дека цела Македонија живее со/за фејсбук коментари, исто и овие...Коментари на фејсбук да му бидат репер и да му менуваат тренери/играчи, оф беее... :facepalm::pos:. Па гледам денес и на објавата за Котар ги исклучиле, не прочитаа нас тука дека дел од форумџиите истакнаа дека е(бил) слаб играч и се уплашија да не нема Welcome/ добредојде царе :гик:. Па дали бе Флорентино Перез седи да чита коментари?! Или пак, да ја видите фб страната на LA Lakers шо се дешава ко ќе имаат натпревар? Нонстоп објави и илјадници коментари, лоши/добри, критики/пофалби...Тоа е демократија, секој има право да си кажи, но не би се сложил да има вулгарности/клетви и слично на официјални јавни страни. Коментарите се краткотраен сегмент, управата е таа за која постои и раководи со клубот и истата треба да менаџира и со тимот и со публиката, бидејќи има сепак голема поддршка, клуб како што во цела Европа нема!

nema zbor se slozvam so se napisano
samo sakav da kazam deka si ima udel publikata vo brkanjeto na trenerite ( kako i so si imat igacite )
ti ubo si kaza pogore mora da se smeni i sportski direktor i se na tamu od koren i da se pocni na novo

Само шо проблемот е друг преголемо му е егото и се ги годи за водење клуб треба да имаш стомак .
Некогаш не е проблем и его да имаш ако си бил успешен во то шо го работиш, тие можат его да покажват во бизнисот со апчињата. Ама уште поголем проблем е то шо неосновано му е големо егото тука, а всушност појма немат од водење клуб, предмет на заебанција стигна да е клубот ко селска задруга да водат, а како шлаг на тортата уште и инает водат, демек овие нас ќе ни кажат сега за инает уште поќе ќе се глупираме нека пукнат од мака. Некој до вчера 5 играчи не знаеа да набројат не знаеа со шо топка се игра ракометот сега ќе продават мадиња за бубрези.

Ние ако немаме тренер и спортски директор кои ќе соработуваат, пред се во трансфер политиката, тогаш џабе е луѓе. Ете Котар да е добар, не го имаме уште видено, информациите ни се анемични за играчот, тоа нема ништо да промени ако ние немаме тренер со принципи, ако немаме наша препознатлива игра и пред се дисциплина. Тајник со Бранче еден играч, Тајник со Алонсо друг играч, Тајник, Гарабаја трет играч и Тајник со Зоран сосема четврт играч.
После тоа, дали знајте шо значи капитен?
Капитенот е тренерот помеѓу играчите, капитенот ја држи соблекувалната, а тренерот салата. Капитенот кога се однесува како да е случајно в сала дојден ќе ти се случи Охрид, ќе ти се случи Вардар второто полувреме. Ама кога капитенот е тука со главата, кога капитенот е во играта се бори, влечи, тогаш ќе ти се случи вчера, ќе ти се случи Јуни 2025 Владо Јаневски (canceled) итн. Мора компактен тим.
Тренер, спортски директор, капитен (играчи). Канцеларија, соблекувална, терен. Без едно од ова, немаш тим. Немаш полна сала, нема титула...

nema zbor se slozvam so se napisano
samo sakav da kazam deka si ima udel publikata vo brkanjeto na trenerite ( kako i so si imat igacite )
ti ubo si kaza pogore mora da se smeni i sportski direktor i se na tamu od koren i da se pocni na novo
Ако не се смени пристапот целосно на водење на клубот џабе е се , и Гитсел да го донесат заедно со Душембаев на тренереко место ќе се вклопат во сивилото едноставно непрофесионално се поставени работите во клубот.Ако незнајш како со рајата ќе си ангажираш маркетинг директор некој шо ќе се грижи за реномето на клубот, да знај како релација навивачи,публика, како се пристапува итн. Неможи бе лш да играш со една слика на фб најава и уште една слика резултат и да се лутиш на ебани коментари на фб таму да ти е фокусот.Место да се фокусират на полната сала 3 години уназад иако како публика низ триста понижувања поминавме и пак е полна шо нигде во Европа го нема. Фаншопој членски, сезонски дресој,продукти, тие само деструктивно размуслуват да се чуди чоек.

garabaja i valter gi izbrka publikata i nikoj drug
se sekavam na prvata utakmica vo bt na grabaja ko se vratija nedokvakanite na kiro od 6 razlika komentarite na fb bea " se nisa stolceto" "kaj go najdovte " i tn
valter po samo 6 meseci juznite pocnaja da mu svirat i imase komentari deka prevara e deka ne razbira i tn
a i aljuso ne sum bas siguren deka ima podrska od publikata
vo ovie site godini duri e eurofarm edinstven so dobi podrska bese alonso
i aco i sundo gi baraja po 3 meseci pocnaja da pisat za aco pijanicata kockaro vakov takov
malce i nie ko publika dobro ne ko publika vo celina tuku edni pa isti poednici se da si go klajme prsto na celo
Ај не зафркавај професионален тренер, и играч од таков калибар како Гарабаја почна да ги чита коментарите и се уплаши и си рече да си одам. Секој играч а и професионален тренер по такво срамно издание како против алкалоид кога ни се вратија од -6 очекувано дека ќе биде исфиркан не поради резултатот поради лошата игра и анемичниот пристап. Приказна за мали деца е тоа дека Гарабаја седна на ФБ ги читаше коментарите и рече одјеби бегам овде ме неќат. Гарабаја прв го седна Фитиљо на клупа и тука лежи зајакот за разлика од Аљушот вероватно чоекот почуствува дека ја нема подршката од управата во тој момент туку управата пробува да калкулира да балансира и свати дека ќе се случи токму ова што се случи сега. Е то ги брка тренерите ако евтренер мора да има интегрирет и секој што ќе му го наруши да биде санкциониран или нема да биде.

Ај не зафркавај професионален тренер, и играч од таков калибар како Гарабаја почна да ги чита коментарите и се уплаши и си рече да си одам. Секој играч а и професионален тренер по такво срамно издание како против алкалоид кога ни се вратија од -6 очекувано дека ќе биде исфиркан не поради резултатот поради лошата игра и анемичниот пристап. Приказна за мали деца е тоа дека Гарабаја седна на ФБ ги читаше коментарите и рече одјеби бегам овде ме неќат. Гарабаја прв го седна Фитиљо на клупа и тука лежи зајакот за разлика од Аљушот вероватно чоекот почуствува дека ја нема подршката од управата во тој момент туку управата пробува да калкулира да балансира и свати дека ќе се случи токму ова што се случи сега. Е то ги брка тренерите ако евтренер мора да има интегрирет и секој што ќе му го наруши да биде санкциониран или нема да биде.
ni prikazni raskazvam ni dete sum
ne rekov deka garabaja gi citase komentarite ti taka me razbra ti kazvam deka tie negativni komentari od fb se prenesvat v sala a tamu i kadro i ne kadro kazva uka sviri zeni kara i slicno
inace za tvoe info na garabaja na telefon mu pisea poraki i na fb mu pisea isto i bas kako so rece takov kalibar ko nego nema da tolerira vlade slono da gi tutka kartite i da frla po nego
jas od to so praev so nekoj igaci site bea zadovlni od nego
znaci da ne ja dolzime mnogu ne vikam deka nema klanoj deka nema ne disciplina se e poke od ocigledno ama da me ubedvas deka samo ednite se krivi a ne i drugite to malo morgen
i pak vrti suci idime do moment kaj so upravata treba da si snosi odgovornos ako me citas ke znajs deka uste pred 3 godini pisev nemozi samo trenerite da ne cinat a se drugo da e ok ama ovde me praea hejter

inace za tvoe info na garabaja na telefon mu pisea poraki i na fb mu pisea isto i bas kako so rece takov kalibar ko nego nema da tolerira vlade slono da gi tutka kartite i da frla po nego
jas od to so praev so nekoj igaci site bea zadovlni od nego
I ne mozese da blokira na FB ili na telefon? Resi da si gi spakuva kuferite i da si odi, i ako e taka poarno sto zaminal, ako bese vistinski trener posle kritikite ke vlezese vsoblekuvalna so 5 kazni ke gi udrese po dzepot manake, nekoj ke go pustese doma za da ne se povtori, toj fatil zaminal ebati takviot trener sekogas ke bidi trener vo ekipi od dnoto bez ambicii.

Ко сме кај Купот, мало ретро, 2005 година, КО ВЧЕРА ДА БЕШЕ.
Прво полуфинале, во петок, со РК Вардар ПРО, ( така се викаа тогаш):D
Пред сала појќе од 300 Чкембари.
Автобуси доволно нема, тегнење, ау, држ, не дај, телефони фрчат. Спире- Миљачо, кај се автобусите?:vozbud:
Пуштија на крај само 2 автобуси, крнтии од времето на Тито.:pos:
Гарант беа за градски превоз, со рачки за држење беа.:D
Кој да влези побрзо, се праеше на влезојте селекција и влегоа само поредовните шо одевме тогаш.
Па сигурно ако е редовен капацитет во автобус 55 патници, во еден автобус имаше по минимум 80-90 луѓе.
На старт касниме, брзо брзо да се стигни на време.
И најјакото беше на последната наплатна рампа пред Куманово, ПАРИ БАРАТ.
Излегва Вања ( бог да го прости). АБЕ КАКВИ ПАРИ БАРАТЕ, УЛАЈ СТЕ ВИЕ, МРШ ТАМУ, ја крева рампата и дирек накај салата.:pos:
Еуфорија внатре, каква полиција, какви претреси, какви редари, какви бакрачи, со се врата се влегваше тие времиња.
Па кузнеј колку брзо се возеше да се стигни на време.
Како стигнавме до Куманово и ден денес не ми е јасно.
На терен тегнење, држ не дај, на крај на пенали Дивио ја извади.
На враќање ко се вративме БТ, во 100 сабајле, гледам на паркинг пред сала автобусите цели искривени, навалени од тежината и претоварот, чисто чудо е како не се превртивме по Плетвар негде.:motorce:
Недела, финале. тогаш беше ПОЛАБАВО,
Пуштија 3 автобуси, башка со коли имаше.
Се тргна навреме, без тензии, без брзање, шо беше нетипично за нас.:D
Во мојот автобус на кондукторско седиште се вози легендата на спортското новинарство, СЕР СЛАВЧО ОД ОРБИС:cool:, со камерманот, камери, се внатре.
Тогаш, таа сезона имаше напраено трансфер. ОД ОРБИС ВО МЕДИ.
И му пејме СЛАВЧО ОД ОРБИС, ГО САКА ПЕЛИСТЕР, ЈА САКА ЦЕЛА БИТОЛА И ЧКЕМБАРИТЕ.
И се врти Славчо, мафка и цел вцрвенат вика НЕ СУМ ОД ОРБИС, ВО МЕДИ СУМ СЕА.:vozbud:
Абе во кој душа да остани во автобусо, сите на земја.
Па праеше документарци, изјави, интервјуа, со сите нишани.
Фали тој чоек во спортот денес, жива легенда на битолскиот спорт, какви само интервјуа праеше, снимки, изјави и слично. кој цар:vozbud::aplauz:
Која сезона беше та, каков тим имавме, упм,:eek: штета шо не се задржа та екипа за наредна сезона во ЛШ, ќе имаше шо да се кажи, ама то е, кај нас секогаш фалеше малце за да се напрај нешто појќе и да се врзи континуитет.
Лудо гостување беше Куманово, поради то шо касневме на натпревар мораше да се моча во шишиња, имавме едно застанвање по пат, шоферот возеше ко Ники Лауда, такво фаќање на кривините досега нема хахаха,а и ние побудали го силевме уште толку, несалам работа, баш се погодив јас со Вања во автобусо и пред Куманово кај патарината случката кога ја спомна, ми текна имаше едно младо дете на работа, по се изгледа од интегралните беше поставен на работа и чекаме се нервираме, викаме, за на Вања даму пукни филмо и ко му излезе "дечко ќе ја креваш рампата или да те крениме со неа":pos:.Финалето беше по организирано, имаше автобуси на време, мислам дека и тој ден беше погребот на Горан -Мујо и со коли дел од тогашното наше водство беа присутни на неговиот погреб.

Успеав нешто да ископам од тоа гостување.

За Славчо новинарот, доколку некој има контакт и е во добра комуникација можиме да направиме една акција да ја дигитализираме неговата архива, претпоставувам чува чоекот нешто интересно, зборам за битни натпревари, немора да се само од рк Пелистер, можи и од фудбалот и кошарката

Шо се однесува до новото засилување, мислам треба да му се даде шанса на Миха шо знае, сигурно ќе биди поарен од Танковски, доколку се зема уште еден централен ќе биди таман еќипата, битен сега ние голман добар, бек шутер.

Attachments

• 653851222_10242770345213957_3038862296353256966_n.jpg
    653851222_10242770345213957_3038862296353256966_n.jpg
    62,4 KB · Прегледи: 54
  • 654202108_10242770354694194_3514084289672338834_n.jpg
    654202108_10242770354694194_3514084289672338834_n.jpg
    79,9 KB · Прегледи: 55
Ко сме кај Купот, мало ретро, 2005 година, КО ВЧЕРА ДА БЕШЕ.
Прво полуфинале, во петок, со РК Вардар ПРО, ( така се викаа тогаш):D
Пред сала појќе од 300 Чкембари.
Автобуси доволно нема, тегнење, ау, држ, не дај, телефони фрчат. Спире- Миљачо, кај се автобусите?:vozbud:
Пуштија на крај само 2 автобуси, крнтии од времето на Тито.:pos:
Гарант беа за градски превоз, со рачки за држење беа.:D
Кој да влези побрзо, се праеше на влезојте селекција и влегоа само поредовните шо одевме тогаш.
Па сигурно ако е редовен капацитет во автобус 55 патници, во еден автобус имаше по минимум 80-90 луѓе.
На старт касниме, брзо брзо да се стигни на време.
И најјакото беше на последната наплатна рампа пред Куманово, ПАРИ БАРАТ.
Излегва Вања ( бог да го прости). АБЕ КАКВИ ПАРИ БАРАТЕ, УЛАЈ СТЕ ВИЕ, МРШ ТАМУ, ја крева рампата и дирек накај салата.:pos:
Еуфорија внатре, каква полиција, какви претреси, какви редари, какви бакрачи, со се врата се влегваше тие времиња.
Па кузнеј колку брзо се возеше да се стигни на време.
Како стигнавме до Куманово и ден денес не ми е јасно.
На терен тегнење, држ не дај, на крај на пенали Дивио ја извади.
На враќање ко се вративме БТ, во 100 сабајле, гледам на паркинг пред сала автобусите цели искривени, навалени од тежината и претоварот, чисто чудо е како не се превртивме по Плетвар негде.:motorce:
Недела, финале. тогаш беше ПОЛАБАВО,
Пуштија 3 автобуси, башка со коли имаше.
Се тргна навреме, без тензии, без брзање, шо беше нетипично за нас.:D
Во мојот автобус на кондукторско седиште се вози легендата на спортското новинарство, СЕР СЛАВЧО ОД ОРБИС:cool:, со камерманот, камери, се внатре.
Тогаш, таа сезона имаше напраено трансфер. ОД ОРБИС ВО МЕДИ.
И му пејме СЛАВЧО ОД ОРБИС, ГО САКА ПЕЛИСТЕР, ЈА САКА ЦЕЛА БИТОЛА И ЧКЕМБАРИТЕ.
И се врти Славчо, мафка и цел вцрвенат вика НЕ СУМ ОД ОРБИС, ВО МЕДИ СУМ СЕА.:vozbud:
Абе во кој душа да остани во автобусо, сите на земја.
Па праеше документарци, изјави, интервјуа, со сите нишани.
Фали тој чоек во спортот денес, жива легенда на битолскиот спорт, какви само интервјуа праеше, снимки, изјави и слично. кој цар:vozbud::aplauz:
Која сезона беше та, каков тим имавме, упм,:eek: штета шо не се задржа та екипа за наредна сезона во ЛШ, ќе имаше шо да се кажи, ама то е, кај нас секогаш фалеше малце за да се напрај нешто појќе и да се врзи континуитет.
Imase uste edna legendarna desavka na kup- zevrsnicata vo Kumanovo.Neznam dali bese vo 1/2 finaleto ili vo finaleto koga Srbo padna od tribina na parket direk na mucki I edno 2-3 minuti se prepravase deka e umren.
UPM koe gostuvane bese to!

Imase uste edna legendarna desavka na kup- zevrsnicata vo Kumanovo.Neznam dali bese vo 1/2 finaleto ili vo finaleto koga Srbo padna od tribina na parket direk na mucki I edno 2-3 minuti se prepravase deka e umren.
UPM koe gostuvane bese to!
1/2 финалето беше ко падна, еуфорија имаше на трибина ко се утврди дека нема гајле и последици од падот, а тој соодветно отпоздрави кон трибината.
Чкембарска легенда.

Лудо гостување беше Куманово, поради то шо касневме на натпревар мораше да се моча во шишиња, имавме едно застанвање по пат, шоферот возеше ко Ники Лауда, такво фаќање на кривините досега нема хахаха,а и ние побудали го силевме уште толку, несалам работа, баш се погодив јас со Вања во автобусо и пред Куманово кај патарината случката кога ја спомна, ми текна имаше едно младо дете на работа, по се изгледа од интегралните беше поставен на работа и чекаме се нервираме, викаме, за на Вања даму пукни филмо и ко му излезе "дечко ќе ја креваш рампата или да те крениме со неа":pos:.Финалето беше по организирано, имаше автобуси на време, мислам дека и тој ден беше погребот на Горан -Мујо и со коли дел од тогашното наше водство беа присутни на неговиот погреб.

Успеав нешто да ископам од тоа гостување.

За Славчо новинарот, доколку некој има контакт и е во добра комуникација можиме да направиме една акција да ја дигитализираме неговата архива, претпоставувам чува чоекот нешто интересно, зборам за битни натпревари, немора да се само од рк Пелистер, можи и од фудбалот и кошарката

Шо се однесува до новото засилување, мислам треба да му се даде шанса на Миха шо знае, сигурно ќе биди поарен од Танковски, доколку се зема уште еден централен ќе биди таман еќипата, битен сега ние голман добар, бек шутер.
Исто ко сме кај куп завршниците на ракомет и гостовањата низ годините,
Ќе го спомнам то полуфинале со Ватростална, 2001, во Кавадарци, крај на Април беше.
Се случи непосредно по масакрот Вејце, воена состојба во државата.
Па по некој ден по ракометот беа палењата низ Битола.
5 полни автобуси мислам дека бевме, башка со коли, hard core:pijani:.
На терен тензична атмосфера упм, на трибини бетер, грмеше салата.
Ми текнува на таа утакмица прв пат се пееше таа преработка од Нови Фосили и песната ШУТИ САМО ШУТИ, ШУТИ МОЈ ДЈЕЧАЧЕ ПЛАВИ, нормално соодветно преработена за други намени и рецепиенти.:D
И ден денес се пеј без никакви измени.:D
По мечот и очекуваниот пораз, обид за контакт со Комити, и префрлање низ ходници на друга трибина ( без успех).
Страшен инцидент со џандарите од Кавадарци, тепачки по скали, држ не дај.
Тие едни стари комунистички џандари, со плави мантили, пендраците изваени и наредени на скали.:boksix:
Уште ми текнува на синејците:icon_mrgr:, влезни врати демолирани, камења на сите страни.

П.С.
Да се вратам на темата, забегав со времепловот.
И јас мислам дека без потреба од рајата многу се хејта Миха Котар, шо е очекувано, оти сите чекаме да дојди некој екстра класа играч овде ( ама можи ќе не изненадат).
Гарант 90 % од тие шо го хејтат не го ни имат гледано шо играч е, а фрлат уште не дојден дрва и камења.
Го гледав појќе пати дечкото на Арена, ко ќе имаше некое дерби, ми остај солиден впечаток, многу интелегентен играч, со добар преглед на игра, дуел играч, има сенс за пас до пикер, знај да влези на 6, да си напрај простор ја користи техниката.
Не е некој шутер, ама има ракомет во него, посебно ако се користи паметно за ротација.
По мое, за баланс на оваа позиција и салам ротација, ни треба еден плеј со малку поробусни карактеристики, техничар да биди да, ама по можност да има и шут од надвор, то очајно ни фали.

Ваков тип на играч ни треба, тој шо прати знај за каков калибар на играч станува збор. Пред 6 месеци премина во Гумерзбах, а пред некој ден го потпишаја на 3 години.
IMG_9233.jpeg

Ваков тип на играч ни треба, тој шо прати знај за каков калибар на играч станува збор. Пред 6 месеци премина во Гумерзбах, а пред некој ден го потпишаја на 3 години.
Прегледај го приврзокот 475023
Па го имаме, ама седи на трибина од непознати причини.
Ќе оди во друг клуб и ќе сватиме каков играч сме пропуштиле.
Наместо да го користиме максимално и да го врзиме тука на уште 3-4 години и да му дајме македонско државјанство, ние донесовме отпадок од Партизан со послаб квалитет а поскап од тој шо го имаме.
Ни тренер донесоја шо разбира ракомет и имс визија, нити пак тие имат визија.
Само знат дека сакат да бидат модел како Металург а незнат дека тој концепт нс клуб беше Пелистер од 91-99та година. Многу пред Металург да постои како клуб.

Ама битно ќе скинат зелена на ТВ.

Последно уредено:
Па го имаме, ама седи на трибина од непознати причини.
Ќе оди во друг клуб и ќе сватиме каков играч сме пропуштиле.
Наместо да го користиме максимално и да го врзиме тука на уште 3-4 години и да му дајме македонско државјанство, ние донесовме отпадок од Партизан со послаб квалитет а поскап од тој шо го имаме.
Ни тренер донесоја шо разбира ракомет и имс визија, нити пак тие имат визија.
Само знат дека сакат да бидат модел како Металург а незнат дека тој концепт нс клуб беше Пелистер од 91-99та година. Многу пред Металург да постои како клуб.

Ама битно ќе скинат зелена на ТВ.
Непрај мајтап жити се, не се споредват, прво горе споменатиот не е ПРОФЕСИОНАЛЕЦ, второ многу е накурчен, трето кажав и уназад за да игра со појаки екипи кога ќе играт со Струга, Радовиш, Прилеп (секоја чест за нив) треба да биди две, три класи над нив, а не да влегва прва постава за да се напрај разлика.

Back
На врв Bottom