- Член од
- 7 септември 2016
- Мислења
- 24.768
- Поени од реакции
- 42.383
...а зошто не ја кажуваат и другата причина, како што е последица од антиковид вакцина?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
...а зошто не ја кажуваат и другата причина, како што е последица од антиковид вакцина?
Да не ја заборавиме и другата поважна и посериозна причина: долг ковид....а зошто не ја кажуваат и другата причина, како што е последица од антиковид вакцина?
... многу е важно на која локација ти е излезено и која површина на кожа зафаќа, на пример кај жените кои се спортски активни или имаат поголеми гради поради потењето, триењето испод градите (intertrigo), па и самата топлина под градата е предизвикувачот на инфекција од габички и бактерии, ако се острани „предизвикувачот“нема да дојде до таква состојба и не ќе има потреба за мачкање со анифунгална маст, кај мажите најчесто кај препоните!Дали имате искуство со Tinea cruris, - jock itch? Кој антифунгал сте го користеле?

... претпоставував дека е така, па и самото делување како што ти напишав дека е послабо, посебно твојата препорачана антифунгална маст со нафтифин хидрохлорид како активна состојка, ефикасно ги третира габичните инфекции на кожата (tinea, кандида), габични инфекции на раката,на ниво на ноктите (онихомикоза), но не баш и на препоните и не мора да биде тинеа кандида,на препоните ми се јавува, користам ексодерил ама многу долго време му треба дур да помини и чеша многу, иначе сум физички активен

фала за советите дефинитивно ќе го пробам ова со бетадине, како превенција заедно со пудра и крем со цинк оксид. Проблемов моментално го имам во малку поагресивна верзија, каде многу чеша особено навечер и не можам да спијам - ме полудува. Прв пат го добив некаде пред една година, па немав неколку месеци, па летоска го имав паралелно и на нозете веројатно крос контаминација или сум го добил на одмор во ресорт, го излечив некаде 3 недели дур се изгуби скроз и еве го пак сега. clotrimazole не ми помогна воопшто затоа користам ексодерил, многу ми го смирува и чешањето.... претпоставував дека е така, па и самото делување како што ти напишав дека е послабо, посебно твојата препорачана антифунгална маст со нафтифин хидрохлорид како активна состојка, ефикасно ги третира габичните инфекции на кожата (tinea, кандида), габични инфекции на раката,на ниво на ноктите (онихомикоза), но не баш и на препоните и не мора да биде тинеа кандида,
Прегледај го приврзокот 474736 Прегледај го приврзокот 474737
...ги има повеќе „тинеа“, треба да пробаш повеќе масти за да видиш кое повеќе одговара, еве пробај како мене, гледај тој дел да го бришеш почесто со пешкир и да посипаш бебешка пудра Бекутан да биде сув тој дел пред да трчаш или со што си активен, после навечер можеш тој дел да го намачкаш со парче вата со 10% јод (бетадине) и пробај сосема малку од мастот Белогент, пробај извесно време, ако не иде ќе пробаме друго!
.. пробај и со медицинска течна пудра, ем ќе суши, ем ќе лади. ем ќе го намали чешањето!фала за советите дефинитивно ќе го пробам ова со бетадине, како превенција заедно со пудра и крем со цинк оксид. Проблемов моментално го имам во малку поагресивна верзија, каде многу чеша особено навечер и не можам да спијам - ме полудува. Прв пат го добив некаде пред една година, па немав неколку месеци, па летоска го имав паралелно и на нозете веројатно крос контаминација или сум го добил на одмор во ресорт, го излечив некаде 3 недели дур се изгуби скроз и еве го пак сега. clotrimazole не ми помогна воопшто затоа користам ексодерил, многу ми го смирува и чешањето.
фала за советите дефинитивно ќе го пробам ова со бетадине, како превенција заедно со пудра и крем со цинк оксид. Проблемов моментално го имам во малку поагресивна верзија, каде многу чеша особено навечер и не можам да спијам - ме полудува. Прв пат го добив некаде пред една година, па немав неколку месеци, па летоска го имав паралелно и на нозете веројатно крос контаминација или сум го добил на одмор во ресорт, го излечив некаде 3 недели дур се изгуби скроз и еве го пак сега. clotrimazole не ми помогна воопшто затоа користам ексодерил, многу ми го смирува и чешањето.

валда е ова https://zegin.com.mk/mk/weleda-baby-derma-krem-za-lice-od-bel-slez-50-mlПрегледај го приврзокот 474795
Прегледај го приврзокот 474796
Овие креми никогаш не разочарале. Посебно таа белата со лилаво. Проблемот е што во Германија веќе 2-3 месеца ја нема по дрогериите. Можеби ќе можеш да ја најдеш во некоја македонска аптека.
Можеш да ми заблагодариш подоцна.

Zemisi samo amoksiklav ili amoxicillin antibiotik,topol caj so med ili med od kukulicki. Za 10 dena cist. Bronhit cel zivot imam od 6 godini do den denes na 35 godini i lek samo med,caj i antibiotik.Да прашам. Матичната ми дијагностицира акутен бронхитис и ме прати на ренген ми правеја и ми дава терапија дексазон и гентамицин да инхалирам. Е сега го прашав другарчето , кој е лекар во друг град и вика дека благе везе немало, не смеела да дава инхалиран антибиотик и кортикостероид за бронхит. И плус вика дека требала само од слушање на плуќа да види дека бронхит било, џабе ренген ми праела. Освен блага кашлица немам ништо, ренгенот чист излезе. Дали ми даде грешна терапија оваја?![]()
... проценката на твоето другарче за третман на акутен бронхитис е точна и е во согласност со практиките засновани на докази и третманот (терапијата) што ти била препорачана од матичната се смета за агресивен и генерално не се препорачува за благи случаи на бронхитис.Да прашам. Матичната ми дијагностицира акутен бронхитис и ме прати на ренген ми правеја и ми дава терапија дексазон и гентамицин да инхалирам. Е сега го прашав другарчето , кој е лекар во друг град и вика дека благе везе немало, не смеела да дава инхалиран антибиотик и кортикостероид за бронхит. И плус вика дека требала само од слушање на плуќа да види дека бронхит било, џабе ренген ми праела. Освен блага кашлица немам ништо, ренгенот чист излезе. Дали ми даде грешна терапија оваја?![]()

Каква глупоштина и давање лажни здравствени совети. Уште се декларираш како доктор, срам да ти е. Габична инфекција ќе третираш со кортико и антибиотик? Ако вистина имаш диплома одма да ја скинеш. Ова само дополнително би ги уништило добрите бактерии, дополнително намалување на имунолошки одговор и габичната инфекција бетер би се проширила.... многу е важно на која локација ти е излезено и која површина на кожа зафаќа, на пример кај жените кои се спортски активни или имаат поголеми гради поради потењето, триењето испод градите (intertrigo), па и самата топлина под градата е предизвикувачот на инфекција од габички и бактерии, ако се острани „предизвикувачот“нема да дојде до таква состојба и не ќе има потреба за мачкање со анифунгална маст, кај мажите најчесто кај препоните!
Прегледај го приврзокот 474726 Прегледај го приврзокот 474728
... на пример кај мене многу не ми помага антифунгална маст, туку мачкам сосема малку маст со кортикостероид и антибиотик - Belogent (betamethasone/gentamicin).
... кој си ти бе, мене да ми речеш на форум што пишувам „да ми било срам“, пишувам мое искуство за (intertrigo) во тема за здравје, ти ако си дошол да тролаш продолжи, но не ме цитирај и не ме етикетирај, ти ќе кажеш за диплома да скинам, тебе никој не ти дава совет и не одговарај без прашање да ме цитираш, невоспитан еден, побиј ме со факти, а не со вреѓање, ти за што се декларираш? за шеф мафије, ниту знаеш да прочиташ, ниту го разбираш што сум напишала, си прочитал последна реченица и готово доктор науке си станал, па тука мозок ти цури!Каква глупоштина и давање лажни здравствени совети. Уште се декларираш како доктор, срам да ти е. Габична инфекција ќе третираш со кортико и антибиотик? Ако вистина имаш диплома одма да ја скинеш. Ова само дополнително би ги уништило добрите бактерии, дополнително намалување на имунолошки одговор и габичната инфекција бетер би се проширила.