Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo decki, dali nekoj sto preminal od finalno na polozitelno sega skoro, moze da spodeli koga bil na intervju vo sofija? Jas sum na finalno veke skoro 2 meseci. Intervju vo sofija maj 2023.
Засега министерството МБ не работи по преминаването от финален к'м положителен статус... Последната срешта беше на 18 февруари... Следваштата седмица трјабва да се формира нов с'вет и да започнат да работјат, затова при всички се бави преминаването от финален к'м положителен или доп'лнителен статус.

Помош за заглавена процедура од 2021

Здраво на сите, ми треба помош или совет од некој со слично искуство.

Имам поднесено документи за произход во ДАБЧ во 2021 година преку посредник. Посредникот веќе не работи и немам контакт со него. На системот за проверка (со бројчето од зајавлението) ми пишува статус: 'Удостоверението е издадено'.

Моите прашања се:

1. Бидејќи не сум била на интервју во министерство, дали ова значи дека само листот за произход ми е готов во ДАБЧ?

2. Дали можам да отидам во Софија и да го подигнам само со пасош и слика од зајавлението (бидејќи оригиналот е кај посредникот)?

3. Дали некој знае дали овие стари удостоверенија од 2021 сè уште стојат таму или се префрлени службено во Министерството за правда по новиот закон?

Која е следната фаза после ова,

Фала ви многу на секој одговори!

Засега министерството МБ не работи по преминаването от финален к'м положителен статус... Последната срешта беше на 18 февруари... Следваштата седмица трјабва да се формира нов с'вет и да започнат да работјат, затова при всички се бави преминаването от финален к'м положителен или доп'лнителен статус.
благодарја.

Zdravo sakam da prasam dali ima nekoj sto ima podneseno 2025 godina za pasos preku roditel nekakva promene osven procedurata e na zadolzitelno soglasuvane

Здраво, дали некој знае од кај можам да најдам полк/чета/дружина за дадена личност? Конкретно, мојот прадедо бил мобилизиран бугарски војник во Втората светска војна и сакам да извадам документ од бугарски архиви но ми ги бараат овие информации. Дали сите мобилизирани македонци биле дел од иста полк/чета/дружина? Доколку некој веќе има вакви информации, дали може да сподели за чисто да си ја пробам среќата доколку не успеам да најдам ништо специфично за мојот случај o_O

Статус дела .... сменилсја на:
Образувана преписка .....
Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
Што значи ова?

Статус дела .... сменилсја на:
Образувана преписка .....
Преписката се намира в процедура по зад'лжително с'гласуване.
Што значи ова?
Kога го имавте интервјуто и каде и кога беше формиран вашиот предмет,
кога се смени статусот?

Последно уредено:
Vo mk, avgust 2025ta. Vo noemvri dobiv broj i lozinkw za sledenje na postapkata online
Dobro, tvojot momentalen status znači da e obavezen "зад'лжително" i traje najdolgo okolu 2 godini i 7 meseci. Sega go gledaat avgust 2023, i tie preminuvaat na finalniot, što e tvojot sleden status.

Pozdrav. Znam deka ima negde sigurno na forumot ama jas veke cel sat ne mozam da go pronajdam. Da li moze mala pomos da mi napise koj znae so se mi treba da go prodolzam pasosot vo konzulat? Blagodaram unapred.

Pozdrav. Znam deka ima negde sigurno na forumot ama jas veke cel sat ne mozam da go pronajdam. Da li moze mala pomos da mi napise koj znae so se mi treba da go prodolzam pasosot vo konzulat? Blagodaram unapred.
Не знам за конзулат ама во амбасада се закажува термин на телефон. Го носиш пасошот, треба да имаш пополнет образец, те сликаат, плаќаш и чекаш 2 месеци.

Поздрав, сакам да прашам дали има некој искуство, дали можам удостоверението да го подигнам во бугарска амбасада во Загреб, оти живеам во Хрватска, или морам Софија да одам или го пракјаат удостоверението кај што си имал интервју. Јас бев на интервју мај2023 во Битола.

Поздрав, сакам да прашам дали има некој искуство, дали можам удостоверението да го подигнам во бугарска амбасада во Загреб, оти живеам во Хрватска, или морам Софија да одам или го пракјаат удостоверението кај што си имал интервју. Јас бев на интервју мај2023 во Битола.
Еве јас ќе си одговорам, веројатно никој нее во ова ситуација. Пишав маил во амбасада во Загреб и ми вратија дека постапката за пасош мора да заврши каде и е започната. Можеби ова информација на некој ќе му користи.

Да ли неко зна који су бројеви или који месец изашли у финалу 2023. године?

Еве јас ќе си одговорам, веројатно никој нее во ова ситуација. Пишав маил во амбасада во Загреб и ми вратија дека постапката за пасош мора да заврши каде и е започната. Можеби ова информација на некој ќе му користи.
Koga ke se smeni statusot deka ukazot ti e izdaden tamu ke imas informacija dali e prateno vo konzulatot kaj so si apliciral ili mozis da zakazis termin za sofija. Imas kaj mene poraka so se treba za kozulat a za sofija ima eden kup informacii niz forumot, ako nemas vreme da baras imas dosta podatoci na prvata strana
Автоматски споено мислење:

Dali na nekoj so podigna ukaz od noemvri do januari mu ima izlezeno pismoto od opstina.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom