Политички случувања во САД: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување

Дали санкциите на администрацијата на Џо Бајден, кон Русија, вродуваат со плод?

• Вкупно гласачи
    48
  • Гласањето е завршено на .
И покрај се, скептичен сум и понатаму за копнено. Премногу ризично личи, можда островон ќе покушаат.
Заглавување е тоа, не само на терен, него и политички.
Нека ме изненадат и нека влезат.

Мига превзема.

Имале две верзии на Microsoft Outlook и двете не работеле :)

И покрај се, скептичен сум и понатаму за копнено. Премногу ризично личи, можда островон ќе покушаат.
Заглавување е тоа, не само на терен, него и политички.
Нека ме изненадат и нека влезат.
Островот е најзаебаната опција од сите. Мислам сите се заебани, ама островот е повеќе од кластерфак.

Сите што малку разбираме бевме не само скептични туку и отворено кажувавме дека нема да има војна со Иран... Па ете почнаа војна вон секаков разум. Кој вели дека и ова со копнен напад нема да се деси иако е очигледен кластерфак?

Нема никаква логика, освен ако не прават увод во нукларен напад па некаков изговор да добија (ни ги убија момчињата, сега нема враќање назад). :-/

Никогаш не сум обрнувал внимание, ама излегува точно е ова што го зборувате за Протестантите.

Убава идеја, се` додека на либерал-фашистите и социјал-фашистите не им текне да ги стават на црна листа како што веќе им имаат направено на некои судии од Меѓународниот Суд на правдата во Хаг.

МастерКард, Виза, Американ Експрес - сите се американски компании и по налог на федералната влада на САД можат да им ги замрзнат дебитните и кредитните картички на било кои корисници, без разлика дали се американски државјани или не. Како што веќе им имаат направено на некои судии од Меѓународниот Суд на правдата во Хаг, а исто така и имаат направено и на Франческа Албанезе, италијанската специјална известувачка на Организацијата на Обединетите Нации ООН за состојбата на окупираните палестински територии на блискиот исток, за која федералната влада на САД на чело со Доналд Трамп има воведено санкции од јули 2025 па наваму, со кои им се забранува на сите американски компании и државјани да соработуваат со Албанезе на било кое поле - во пракса е прогласена за персона нон грата не само во границите на САД, туку и надвор од САД.

Прогонот на Франческа Албанезе

САД ја прогонуваат Франческа Албанезе како да е терорист

По Америка, и Европа го бара скалпот на Франческа Албанезе

Не знам колку е точно, но имам слушнато дека во Кина нема ниту еден банкомат на кој може да се користат дебитни и кредитни картички од тие компании - можеби со исклучок на аеродромите. Ако е точно, ете им една држава во која нема да бидат прогонувани, особено со оглед на фактот дека САД веќе некое време ја имаат на нишан поради нејзиниот економски и индустриски раст, а во поново време и поради нејзиниот технолошки подем.

Се разбира тука е и Русија, која исто така е исфрлена и од СВИФТ од 2023 година па наваму, ете им уште една алтернатива.

Никогаш не сум обрнувал внимание, ама излегува точно е ова што го зборувате за Протестантите.

Папата е против војнава, чисто затоа што неговите не ја почнаа. Да ја почнеа Обама и Нуланд, ќе им ги светеше авионите. Истото важи и за европските земји.

либерал-фашистите и социјал-фашистите
Може појаснување на овие термини? Што значат, кава е нивната идеологија, кој и што спаѓа таму, каква е разликата помеѓу едните и другите? Када спаѓа Маск, а каде Цукендберг, Бил Гјттс, газдите на Оракл, Гоогле, нафтните компании, големите банки, итн.
Да го појаснам моето становиште, мислам дека главен проблем како во САД така и во светот се големите нееднаквости, и самата природа на капитализмот кој уште Карл Мркс ги опиша. Додатно некои кочници и подобрувања ставени под влијание на учењето на Кејнз се тргнати во 70-тите године од страна на Реган, Тачер и другарите. Од тогаш се тркала оваа работа.
Во основа е значи класната борба, мал број екстра богати и големо мнозинство робови кои работат за нив. Културните и идентитеските војни се форсираат да се маскира вистинската природа на настаните.
Затоа е важно тие настани и појави да се нарекуваат со своите вистински имиња, а не кованици кои добро звучат а ништо не значат и само фрлаат магла и прашина.

Што се оденсува до платежните картички, ако почнат масовни замрзнуваања, ќе почнат и масовни напуштања на истите. НЕ знам колку им е тоа во интерес на Виса, Мастеркард, итн. Во Кина нормално работат сите картички.

Не знаев дека папата е човек на Обама

Back
На врв Bottom