Најекономично греење и ладење

• Креатор на темата Креатор на темата Dr Zmigo
  • Време на започнување Време на започнување
Не е уште монтирана.. не се брзам.
За у стан ми е..
Со убаво да си седиш во станот сподели фотки кога ќе ја монтираат друже

Од кај ја зема Енергија или Клими.мк ?

Ne e taka baš e obratno, na greenje biraš najvisoki brzini i poniski T, a na ladenje pospori brzini za da dobieš najniska modulacija.
Znači probaj najvisoka brzina i T da kažeme 21 C sega koga e potoplo, koga e nadvor ispod 2-3C togaš će ti modulira na poniski brzini.
Normalno za niski nadvorešni T samo najvisokata brzina dava najvisok efekt, dobro greenje so najniska potrošuvačka....

Ne e taka baš e obratno, na greenje biraš najvisoki brzini i poniski T, a na ladenje pospori brzini za da dobieš najniska modulacija.
Znači probaj najvisoka brzina i T da kažeme 21 C sega koga e potoplo, koga e nadvor ispod 2-3C togaš će ti modulira na poniski brzini.
Normalno za niski nadvorešni T samo najvisokata brzina dava najvisok efekt, dobro greenje so najniska potrošuvačka....
Ama so visoka brzina pri greenje izduvot e laden i niprijaten.
Dobar kvaliteten inverter i na poslab izduv mozi da ja spusti modulacijata duro i 150w, na tivok rezimda raboti vo potoplo vreme a modulacijata 150do 170w so izduv os 300 do 350m3/h,a pri toa temeraturata na izdivot da bide od 35C nagore,i so toa ke postigne pvisok COP
Za toa velime kolu pari tolku muzika.
Toa e o razlikata o pomegu pskapi i poevtini invereri.
Znaci nema i jare i pare:toe:

Ama so visoka brzina pri greenje izduvot e laden i niprijaten.
Dobar kvaliteten inverter i na poslab izduv mozi da ja spusti modulacijata duro i 150w, na tivok rezimda raboti vo potoplo vreme a modulacijata 150do 170w so izduv os 300 do 350m3/h,a pri toa temeraturata na izdivot da bide od 35C nagore,i so toa ke postigne pvisok COP
Za toa velime kolu pari tolku muzika.
Toa e o razlikata o pomegu pskapi i poevtini invereri.
Znaci nema i jare i pare:toe:
Mojot sovet se udnesuva za previsoki modulacii kaj uredive što modliraat previsoko, so mali izduvi pretopol e vozduhot blisku do klimata i zatoa brzo isklučuva...... mojava HAIER iako e eftina se brani od laden izduv taka što iako e stavena na najgolema brzina samata si ja namaluva za da duva sekogaš toplo.....
Inače parapetniov AERI VIVAX i pri mali brzini na izduv raboti na okolu 300W snaga vo 13m2 što e poveće od dobro.
Zborov mi e deka site deklaracii za kolku klimite najnisko slagaat so potrošuvačka pri greenje se odnesuvaat isklučivo za max izduv, bez razlika skapa eftina klima, togaš site bez isklučok najmalce trošat i se najefikasni.
Zošto e taka za da se razbere, treba malce pogolemo razbiranje vo ternodinamikata na gasovite i razbiranje na princiot na rabota na klimite, ne samo ona suvoparno i glupo fraziranje deka kompresorot pumpal toplina od nadvor vnatre vo prostorijata.

скоро сите поефтини клими кои се со капилара спуштаат до 300вати
климите со ЕЕВ,спуштаат до 150 вати
според мене тоа е разликата,во регулацијата на протокот,кај капилара е фиксен а кај ЕЕВ е променлив,тоа и ја декларира потрошувачката при ниски обртаи

скоро сите поефтини клими кои се со капилара спуштаат до 300вати
климите со ЕЕВ,спуштаат до 150 вати
според мене тоа е разликата,во регулацијата на протокот,кај капилара е фиксен а кај ЕЕВ е променлив,тоа и ја декларира потрошувачката при ниски обртаи
Da,na ladenje ke sustat,ama celta e na greenje da spuatat 150w a pri ta duvaat so T35C i nagore.Vakvite klimi kostaat popke paricki ise brojat na dve race.
A za klimi sto ke duvaat so temperatyra do 27c a trosat 150w gi ima so lopata da gi rinis.
Toa e poentata.
Ne rabotata samo vo EEV.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom