- Член од
- 9 јануари 2006
- Мислења
- 5.725
- Поени од реакции
- 7.637
Eprel ima li ?Не е уште монтирана.. не се брзам.
За у стан ми е..
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Eprel ima li ?Не е уште монтирана.. не се брзам.
За у стан ми е..
Појма неам да бидам искрен...Eprel ima li ?
Со убаво да си седиш во станот сподели фотки кога ќе ја монтираат дружеНе е уште монтирана.. не се брзам.
За у стан ми е..
Фала Злате..Čestitki za kupuvanje stan, toa e ona vistinskoto, klimite si doađaat i proađaat.... so zdravje i so ubavo da se živee vo nego.
Znaci i midea ke pali i gasi kako vivax?Ovoj model za 12m2
Енергија - Haier Tide Plus
Haier Tide Plus инвертер клима уред, фабрички вграден Wi-Fi, А++ енергетска класа, антибактериски филтер, frost clean опција, тивка работа од 18dBenergija.com.mk
Znaci i midea ke pali i gasi kako vivax?
Ama so visoka brzina pri greenje izduvot e laden i niprijaten.Ne e taka baš e obratno, na greenje biraš najvisoki brzini i poniski T, a na ladenje pospori brzini za da dobieš najniska modulacija.
Znači probaj najvisoka brzina i T da kažeme 21 C sega koga e potoplo, koga e nadvor ispod 2-3C togaš će ti modulira na poniski brzini.
Normalno za niski nadvorešni T samo najvisokata brzina dava najvisok efekt, dobro greenje so najniska potrošuvačka....

Mojot sovet se udnesuva za previsoki modulacii kaj uredive što modliraat previsoko, so mali izduvi pretopol e vozduhot blisku do klimata i zatoa brzo isklučuva...... mojava HAIER iako e eftina se brani od laden izduv taka što iako e stavena na najgolema brzina samata si ja namaluva za da duva sekogaš toplo.....Ama so visoka brzina pri greenje izduvot e laden i niprijaten.
Dobar kvaliteten inverter i na poslab izduv mozi da ja spusti modulacijata duro i 150w, na tivok rezimda raboti vo potoplo vreme a modulacijata 150do 170w so izduv os 300 do 350m3/h,a pri toa temeraturata na izdivot da bide od 35C nagore,i so toa ke postigne pvisok COP
Za toa velime kolu pari tolku muzika.
Toa e o razlikata o pomegu pskapi i poevtini invereri.
Znaci nema i jare i pare![]()
Da,na ladenje ke sustat,ama celta e na greenje da spuatat 150w a pri ta duvaat so T35C i nagore.Vakvite klimi kostaat popke paricki ise brojat na dve race.скоро сите поефтини клими кои се со капилара спуштаат до 300вати
климите со ЕЕВ,спуштаат до 150 вати
според мене тоа е разликата,во регулацијата на протокот,кај капилара е фиксен а кај ЕЕВ е променлив,тоа и ја декларира потрошувачката при ниски обртаи