Фан клуб: РК Пелистер

• Креатор на темата Креатор на темата ziko bt
  • Време на започнување Време на започнување
Znam deka ke jadam mnogu kritiki za ova, ama spored mene kako dolgogodisen navivac i ljubitel na sportot vo Bitola, mislam deka najdobro e Kizmanovski da zamini...da se napravi nov bekovski tandem, so brza igra...kolku sto e dobar, tolku i ja koci igrata, na nisto ne licime

@oktopod_bt
Дека ја кочи играта и се губи на моменти да. Но колку побрзо свати дека нема потреба да ја силова топката и секој напад да оди прку него тоа ќе биде најдоброто нешто во неговата кариера.
Мн е паднат во дефанзива и не се замара. Моментално нема маж моментално кој би го седнал и да игра само двапати по 15 мин да игра. Таа е оптималната минутажа на активен бек и пикер кој е цело време под дирекни удари. Се над 15мин е само паѓање на концентрација и замор да не даде максимум во игра.
Треба сериозно да размислат кои играчи (требаат два) би ги добиле на позиција среден.
На лев бек и пикер ако се задрзат постоечките би било супер. Евентуално со уште еден играч независносно дали ќе е играч во 2 правци (лев бек) или само дефанзивец ќе мора да се донесе.
На тимот му фали еден десен бек (Серафимов ако е ок но најискрено не сум задоволен максимално но само дека е македонец) еден дефанзивно орентиран играч (Тео ) или лев во два правци и најболното 2 средни кој ќе направат разлика. Ако размислува Никучо за уште една сезона ок ако не и таму треба да се бара чаре а најидеален за тоа место по мој ќеф би бил Кизиќ.
Не дека и Галевски не би сакал но друга е приказната со него.

Двојките во купот се извлечени, мислам дека исто како лани. Меѓу публиката - можеби најпосакувани двојки. Редно е да се извадат за киксот од плеј-офф, лани беше обратно, киксиравме во Охрид со Вардар за купот, па го добивме шампионатот. Се надевам на финале, па редно е и Алкалоид да му вратат на Вардар и со нив да се сретниме во финале. Таа титула (ако ја добиеме) лично мене ќе ми биди навистина драга, оти се сеќавам кога беше и како се славеше последната. Со оглед на околностите, таа титула, плус стабилен и силен клуб, нови играчи и формирање на нови сили за во иднина, наредно сезона, веројатно ЛЕ натпреварување и нема да е лошо со посилен тим до висок пласман најмалку 1/4 финале и разигрување со силни германско-француски екипи. Времето ќе покажи за се ова напишано

Двојките во купот се извлечени, мислам дека исто како лани. Меѓу публиката - можеби најпосакувани двојки. Редно е да се извадат за киксот од плеј-офф, лани беше обратно, киксиравме во Охрид со Вардар за купот, па го добивме шампионатот. Се надевам на финале, па редно е и Алкалоид да му вратат на Вардар и со нив да се сретниме во финале. Таа титула (ако ја добиеме) лично мене ќе ми биди навистина драга, оти се сеќавам кога беше и како се славеше последната. Со оглед на околностите, таа титула, плус стабилен и силен клуб, нови играчи и формирање на нови сили за во иднина, наредно сезона, веројатно ЛЕ натпреварување и нема да е лошо со посилен тим до висок пласман најмалку 1/4 финале и разигрување со силни германско-француски екипи. Времето ќе покажи за се ова напишано
Od zbor do zbor tocno napisano,vreme e kupot da se osvoi po 20 godini pauza.

@oktopod_bt
Дека ја кочи играта и се губи на моменти да. Но колку побрзо свати дека нема потреба да ја силова топката и секој напад да оди прку него тоа ќе биде најдоброто нешто во неговата кариера.
Мн е паднат во дефанзива и не се замара. Моментално нема маж моментално кој би го седнал и да игра само двапати по 15 мин да игра. Таа е оптималната минутажа на активен бек и пикер кој е цело време под дирекни удари. Се над 15мин е само паѓање на концентрација и замор да не даде максимум во игра.
Треба сериозно да размислат кои играчи (требаат два) би ги добиле на позиција среден.
На лев бек и пикер ако се задрзат постоечките би било супер. Евентуално со уште еден играч независносно дали ќе е играч во 2 правци (лев бек) или само дефанзивец ќе мора да се донесе.
На тимот му фали еден десен бек (Серафимов ако е ок но најискрено не сум задоволен максимално но само дека е македонец) еден дефанзивно орентиран играч (Тео ) или лев во два правци и најболното 2 средни кој ќе направат разлика. Ако размислува Никучо за уште една сезона ок ако не и таму треба да се бара чаре а најидеален за тоа место по мој ќеф би бил Кизиќ.
Не дека и Галевски не би сакал но друга е приказната со него.
Нека ги заборат Галевски и Митев сите македонски клубој, странство заминват после Алкалоид.

И ЖРК ќе игра во Струмица :aplauz: :aplauz: :aplauz:
Со парите од двојката фрлени овие години, да го спонзоририја Стерјеви ЖРК заедно со општината, досега ќе имавме барем 3-4 титули и ќе игравме секоја сезона Европа и ќе имавме уште еден клуб шо ќе ја полнеше салата.

Ако се донеси одлука да се намалат средствата за двојката, можи е добар момент истите тие средства да се пренаменат во ЖРК.
Со 400-500К годишен буџет, ќе бидиме сериозен конкурент на Ѓорче за титула.
Повозрасните членој го паметат периодот во 90тите кога ЖРК беше силен колектив, имаше и играчи од Русија, мислам дека спонзор беше ТАМ, Везенина и Синпекс.

Znam deka ke jadam mnogu kritiki za ova, ama spored mene kako dolgogodisen navivac i ljubitel na sportot vo Bitola, mislam deka najdobro e Kizmanovski da zamini...da se napravi nov bekovski tandem, so brza igra...kolku sto e dobar, tolku i ja koci igrata, na nisto ne licime
Потполно се согласувам секоја чест за се што има направено но подобро и за него и за ПЕЛИСТЕР да замине и неговата форма тргна надолу оваа година и резултатите на ПЕЛИСТЕР.

Потполно се согласувам секоја чест за се што има направено но подобро и за него и за ПЕЛИСТЕР да замине и неговата форма тргна надолу оваа година и резултатите на ПЕЛИСТЕР.
Kako be da zamini se citate so pisite?Kuzmanovski e denkato na ovaj tim,mozokot za timot ili kako so mediumite go narekuvaat liderot na Pelister.Koga go imame fitilot na lev bek koj so jak sreden bek ke puka po 12 gola na utakmica I mesto da se nasocime kon nosena na jak desen vie pisite da zamini kapitenot I da pocnime od nula so praene na nov tim.Jas garantiram bez Kuzmanovski naredna sezona ke zavrsivme 4-ti.

Во врска за интервјуто на Бојан според вас кој би биле тие 2ца префрлени од 2ка во прв тим.
Едниот би требало да е Бели, вториот кој Дуги или Тунис?
Ако е Тунис во комбинација со Павле и Видомски би биле супер комбинација сите брзи на чекор сите со солиден шут и дуел игра но и склони на доста грешки.
Но ни Павле ни Азис не се за среден од кои би се очекувало некој поголем резултат.
Др потенцијал моментално не гледам освен овие тројца.
Петар пикерот ми е скрос паднат во форма малио изгубе жар тотално ова сезона.
Ни Баптис со таа млитава игра и повреди кој го јадоа не е на ниво за во прв тим.

Шо град ќе бевме племе да ебам, да чита чоек и да не му се верва шо чита. Имаш капитен на екипа, БИТОЛЧАНЕЦ шо после ланската сезона има неколку понуди од светски клубој, не ти бега од клубот ти останва, имаш капитен на екипа шо моментално има клубој шо го барат, шо влегва 200% секоја утакмица без разлика дали било Прилеп или Алкалоид или Вардар(има лоши утакмици не се сите совршени), шо ти игра со 39 температура( а пред неколку години имавме капитени шо најбитните утакмици во сезоната ги пропуштаја ради ГРИП), шо ти освојва две титули на свој грб лани и преклани, и сега дека изиграл неколку лоши утакмици ГРАДО бара да си заминел од клубот. НОРМАЛНИ СМЕ ИЛИ НЕ?
Имав неколку страни уназад напишано, ако не си го почитуваме ние своето, да не очекуваме и другите да не почитуват, оти некако заборавате шо играчи се имат претерано низ клубот, ама на никој во Скопје 60 минути сестра и жена не му караја.
Кој големи фанатици, познавачи на спортот бе барат капитено од екипата да бега после 5 утакмици “слабо” изиграни??
Па ко ќе ми текни дека последната утакмица свирежи имаше на крајот, да му се одмили на чоек всала да офи. За Мирко Радович (секоја чест за дечкото) петиција се крена, притисоци се праеја да остани уште една сезона во клубот, ние нашите ќе бараме да си бегат после 5 утакмици слаби. Па кој играч ќе ти дојди овде, како ќе го привлечиш ако знај дека капитено на екипата од Битола шо е публиката му свири после првио неуспех, ПОСЛЕ 3 ТИТУЛИ ПО РЕД, шо останва тогаш на другите играчи шо ќе дојдат, нив на сато да ги бесиме, дека титула нема да освојат. Шо очекуваме ние секоја година титула Пелистер да освојва, како другите да не играт ракомет, ко гледачи да се другите, е нема поќе шетање низ лигата ко Вардар шо се шеташе, поготово од наредна година, зато малце треба на земја да се спуштиме да задржиме то шо вреди.

Последно уредено:
Kako be da zamini se citate so pisite?Kuzmanovski e denkato na ovaj tim,mozokot za timot ili kako so mediumite go narekuvaat liderot na Pelister.Koga go imame fitilot na lev bek koj so jak sreden bek ke puka po 12 gola na utakmica I mesto da se nasocime kon nosena na jak desen vie pisite da zamini kapitenot I da pocnime od nula so praene na nov tim.Jas garantiram bez Kuzmanovski naredna sezona ke zavrsivme 4-ti.
Sekoj ima pravi da si napisi mislenje ete i jas go napisav. Kuzmanovski e dete na ovaj grad i ovaj klub, igrac od koj najpoveke se ocekuva i najpoveke davase golema zasluga ima vo dvete tituli. No poslednata godina se pokaza deka go gusi sredinata dali poradi konceptot ili poradi sto ne se znaj. Slabi utakmici na site derbi natprevari a najloso sto pokaza i golemo nepocituvanje kon trenerot. Ako sakame da ne menuvame treneri na sekoj 3 meseci ke mora nesto drasticno da se promeni.

Sekoj ima pravi da si napisi mislenje ete i jas go napisav. Kuzmanovski e dete na ovaj grad i ovaj klub, igrac od koj najpoveke se ocekuva i najpoveke davase golema zasluga ima vo dvete tituli. No poslednata godina se pokaza deka go gusi sredinata dali poradi konceptot ili poradi sto ne se znaj. Slabi utakmici na site derbi natprevari a najloso sto pokaza i golemo nepocituvanje kon trenerot. Ako sakame da ne menuvame treneri na sekoj 3 meseci ke mora nesto drasticno da se promeni.
Нормално дека секој има право на свое мислење, ама Фитиљо 2 титули донесе, лани посебно во плејоф по 10 имаше на утакмица. Ова сезона против било кој да играме, сите него му дават фокус.

А гледам Филип Чурлевски добро игра како среден.
Дали знај некој до кога во Грифк му е договорот?
Додуше таа лига не е за споредба али наше дете е, сепак има и во него ракометна крв...

Не ми се верва шо читам… дечки највероватно се работи за пациенти од партиите шо ги терат профили да прат и да се претставуваат како битолчани а има и други избеглици од по душевни болници од другите градој и коментират по се и сешто на нашата тема. Едно ќе ви кажам остајте не на рает да си жевејме ние во Битола доволно е шо сме казнети од господ во иста држава да живејме со вас! Ние си го сакаме градот и ништо нема да смените! Не е крај на свет и да не се земи титула сезонава, битно е да продолжите да плачите а ние да гледаме да се почни со салата, да си продолжи платформата итн.. Во однос на Кузмановски не знам како да ви кажам, то е како Тоти да сакате да си замини, па дечкото му стегна 14 гола на Португалија, 10 на псж 10 на австрија и титула во последна утакмица на гости во на мзт салата! Шо треба поќе да прај? Олабајте дечки уживајте следно е сала нова да заличиме, нова битола е перфектна локацијата и време е да се почни со нова ера! Бидете позитивни битолчани не личи ненкање како чупалињата од големото село!

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom