Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Не ми се верува никој не се жали за судењето, изгледа ја сум ќор или појма немам
Штом на оваков мртов контакт досуди пенал и ДИРЕКТЕН ЦРВЕН тогаш и тоа врз Диало мораше да биде пенал
Она врз Диало имаше поголем контакт одколку ова од Мегваер, овој веќе паѓаше а Диало беше фрлен како ханзапласт
Па и пеналот врз Куња, дај му црвен бе ти ебам мајката в пичка
И на крај ДЕВЕТ ебани минути ватафак

Тоа што Шо, Дало, Меино, жмиглето Угарте не ги бива ни до продавница да ги пратиш тоа е друга прича а и Керик две чисти нема и биквално нема никаква идеа и една измена не може да погоде
А и она џуџето млинтаво Диало ми иде на живци во последно време

А да не кажав и дека судењето беше ДНО

Да бидам искрен, судијава решен беше да дава црвен, само чекаше прилика. Ист старт со раце врз Амад го дозволи во спротивниот шеснаесетник, ваму го санкционираше. Играчот на Бормут кој исто направи пенал врз Куња, немаше никаква намера да игра со топката, таму жолт, тука црвен. Ако си решил да свириш пенал, жолт и пенал, бујрум.

Керик го извади Куња, кој единствен може да задржи топка, и да не ослободи од притисок, а не виде дека Касемиро од 35-та минута не му е во мечот. Разбирам и реноме и се, ама друже, си ја додаваа топката околу нашата средина како покрај чуњеви за тренинг зашто Касемиро и Меину немаат ниту радиус на покривање, ниту брзина. Не ми е јасно како на клупа не го гледаат ова, те шпартаат низ средина, и ти не реагираш?

Ова брзо предавање/губење на топка PTSD ми буди, освен Куња, на еден не му текнува да менаџира утакмица, купи фаул, забави темпо. Лесно предадени 2 бода. Штета.
Ја не знам што се палат луѓето на Мејну, во цела кариера досега 3 или 4 саглам утакмици има изиграно и два гола, од кои еден чинам беше решавачки. Исто Амад, ако не и бетер од него.

Ако не па ден Хаг е слободен. Да почекаме бе друже, јас мислам дека само ради имиџ ќе земат некој Нагелсман, дури и ако Керик заврши и на трето место. Со нашето началство тоа е повеќе од јасно. Плус и салонските оговарачки се против Керик, не си сам :D
Пишав пред некој ден далеку од перфектен е Карик, формата на тимот зависи од еден играч и сме у благ пад. Ако е таков тактичар што неможе да смени ништо како и претходните менаџери, боље да си бараме друго дете.

Штета што играчите не го кажуваат право она што го мислат. Мислам дека таргет за црвен беше Касемиро. Видоа дека е виша сила и максимум што можат да извадат е нерешено и не се ни трудеа нешто повеќе, Судиите оваа сезона се експоузнати многу, тимот што секој корнер му е несуден фаул а суден гол ќе стане шампион а тој вакви фаули суди и кога ќе ја повлечеш паралелата никаде нема поента.

И тоа како ќе беа од значење трите бода денес. Следните 3-4 утакмици ќе бидат доста зафркнати и лесно можеме да се најдиме повторно надвор од топ 4. Се надевам нема до последно коло да стрепиме.

И тоа како ќе беа од значење трите бода денес. Следните 3-4 утакмици ќе бидат доста зафркнати и лесно можеме да се најдиме повторно надвор од топ 4. Се надевам нема до последно коло да стрепиме.
Со Челзи и со Скаусерите ќе се клучни натпревари за тоа дали ке играме Европа.

Ја не знам што се палат луѓето на Мејну, во цела кариера досега 3 или 4 саглам утакмици има изиграно и два гола, од кои еден чинам беше решавачки. Исто Амад, ако не и бетер од него.
Точен одговор друже Тито
Меино или Мејно или како и да му е името копиљаво ти е втора лига Франција тип на играч
А Амад страшно ми иде на живци и почнува да ме потсеќа на Гарначо
Ќе му ебем фацата прегорена и на двајцата..оној првиот требаше да лета во истиот момент кога брат му испадна со фри мејно маичка да му ебем абортусот

Инаку не се согласувам со тие што викат дека требало Амад да излезе место Мбеумо, јас не се согласувам што Мбеумо го игра шпиц а шпиц има на клупа, вака Мбеумо е најголема жртва сега да го стави крило ќе се изгуби начисто, да се вратам на Амад, како да излегува вишок во овој тим од друга страна формата му е во минус, ако почне да го менува уште толку ќе падне психички, од друга страна кој ако не тој заслужил шанса и да се врати таму каде што беше.

Инаку добро што се случува со нашите повредени одбранбени играчи, да беа со скршени и пресадени нозе до сега ќе проодеа и ќе почнеа фудбал да играат.
Мартинез, Де Лихт, Шо ти се играчи на кој не можеш да се потпреш. Чудно ми е Шо како издржа толку долго да не се повреди. Од другите би го додал и Маунт на листава. Овие сите треба да се пакуват и да се донесат играчи кој ќе имаат придонес. Но дупките се големи така да ќе се развлече ова.

Wayne Rooney on tonight’s refereeing decisions:

“Amad Diallo was clearly fouled, yet the referee chose to ignore it. Meanwhile, Maguire’s challenge—far less obvious—was punished with a straight red card and a penalty. The inconsistency is glaring. Premier League officials have been excessively harsh on Manchester United this season, and frankly, it’s becoming ridiculous.”

656028480_821633890967775_980323805314455363_n.jpg

Амад е во страшен пад со формата. И мислам голема улога има тоа што играше винг-бек во минатото и некако офанзивниот дел го затаи. Мбеумо мора да игра на тој дел наредниот период. Во првиот дел страшно лош прием во една добра контра имаше Амад, потоа во текот на цел меч нигде го немаше. Не знам што се случува со него.

Мегваер таман крена форма му се случи овој пех. Сега 3 утакмици важни аут. Објективно е пенал и црвен, да не си мамиме умот. Сам на сам излегуваше Еванилсон. Исти црвен му судеа на Кристал Палас против нас. Ама од друга страна, мораше да биде пенал и тоа над Амад. Лесно или тешко паднал, му се кладе противникот со раце.
Голема грешка направи тука судијата. Наместо 2-0, имаме 1-1.

Знаев дека е тешко гостувањево, ама реално бевме подобри и греота е што не заминавме со 3 бода. Имаме шанси за ЛШ до крајот, само да останат играчите фит. Сега имаме долга пауза, како ќе резултира тоа не знам..

Пишав пред некој ден далеку од перфектен е Карик, формата на тимот зависи од еден играч и сме у благ пад. Ако е таков тактичар што неможе да смени ништо како и претходните менаџери, боље да си бараме друго дете.
Ок се слагам, Керик е зелен сеуште, а и нема тим со него што може да повлече клуб како Јунајтед.
Имам две прашања само.
Кој друг? Енрике? Ираола? Гудебенинг? Нагелсман?
Енрике и Нагелсман тешко да дојдат и ако дојдат тоа ќе значи уште две години денхагување, со надеж дека ќе упали. Вторите двајца може и че, ама Емери не е за толку високо дрво, а Ираола не знаеме, Керик број два.
Второ прашање, што му нудиме ние(клубот Јунајтед) на следниот менаџер, кој и да е, Керик ли, друг ли? Тим со 5 играчи и еден голман? У слободен превод ништо. И недај боже да се повреди некој од нив, а ќе се повредуваат кога ќе почнеме во Европа.
Јас реално да ме прашаат во тимот би ги задржал само Бруно, Куња, Мбеумо, Шешко, Ламенс и Лича, ама да е здрав. Ок Јоро и дел од резервите, тие децата за недај боже да пополнат број и да изиграат последни 5-6 минути. Па кој извикан тренер ќе ти дојде на таква состојба? Освен тие што рачунаат на мрсна оштета.

Ок се слагам, Керик е зелен сеуште, а и нема тим со него што може да повлече клуб како Јунајтед.
Имам две прашања само.
Кој друг? Енрике? Ираола? Гудебенинг? Нагелсман?
Енрике и Нагелсман тешко да дојдат и ако дојдат тоа ќе значи уште две години денхагување, со надеж дека ќе упали. Вторите двајца може и че, ама Емери не е за толку високо дрво, а Ираола не знаеме, Керик број два.
Второ прашање, што му нудиме ние(клубот Јунајтед) на следниот менаџер, кој и да е, Керик ли, друг ли? Тим со 5 играчи и еден голман? У слободен превод ништо. И недај боже да се повреди некој од нив, а ќе се повредуваат кога ќе почнеме во Европа.
Јас реално да ме прашаат во тимот би ги задржал само Бруно, Куња, Мбеумо, Шешко, Ламенс и Лича, ама да е здрав. Ок Јоро и дел од резервите, тие децата за недај боже да пополнат број и да изиграат последни 5-6 минути. Па кој извикан тренер ќе ти дојде на таква состојба? Освен тие што рачунаат на мрсна оштета.
Ќе има Карик можност да ме демантира, не реков да не го рачунаат туку да стават на кантар се што прави или пропушта.
За тоа кој шо знам, по би одел со Нагелсман, зш е подобар тактичар од Карик. Ма да немора да значи дека ќе ораме со него.
ПС Еве малку невозможно решение Алонсо. :D

Последно уредено:
Амад е во страшен пад со формата. И мислам голема улога има тоа што играше винг-бек во минатото и некако офанзивниот дел го затаи. Мбеумо мора да игра на тој дел наредниот период. Во првиот дел страшно лош прием во една добра контра имаше Амад, потоа во текот на цел меч нигде го немаше. Не знам што се случува со него.

Мегваер таман крена форма му се случи овој пех. Сега 3 утакмици важни аут. Објективно е пенал и црвен, да не си мамиме умот. Сам на сам излегуваше Еванилсон. Исти црвен му судеа на Кристал Палас против нас. Ама од друга страна, мораше да биде пенал и тоа над Амад. Лесно или тешко паднал, му се кладе противникот со раце.
Голема грешка направи тука судијата. Наместо 2-0, имаме 1-1.

Знаев дека е тешко гостувањево, ама реално бевме подобри и греота е што не заминавме со 3 бода. Имаме шанси за ЛШ до крајот, само да останат играчите фит. Сега имаме долга пауза, како ќе резултира тоа не знам..

1 меч ке биде суспендиран, против Лидс. 3 е за опасна игра.

И Керик и Бруно удриле по судијата, и легендите глеам обединети против Атвел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom