Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Нека ми објасни некој кој кур 9 минути продолжение еј
Оштетени сме максимално со ова мртво судење

Тоа се дешава кога ќе се повлечеш и решиш да се браниш на 30 метри одма после 2-1. Не дека нешто изигравме у второ полувреме. Ама онака да се повлечеш и да им препуштиш топка на овие, а секој знае колку Јунајтед не знае да се брани и не може да издржи ни 10 минути да се повлече. Керик за сеа покажува дека поима нема против екипи кои не напаѓаат и чекаат контри. Секад кога сме се повлекувале сме примале гол. На страна што играчиве му немаат сила за 90 минути, а играат еднаш неделно. Битно он им ги олабавил тренинзите. У пакет со Дало, Шо и компанија летоска и него нека го спакуваат.
Иначе Маино освен што изигра нешто првите една две утакмици, со Арсенал и Сити, на се останато е ко мува без глава. Тотално некорисен.

На кур ми оди Керик со измените по шаблон, Мбеумо - Шешко му е измената на секое, кој кур ги вади Мбеумо и Куња кога Диало му е очај, уште на полувреме требаше да оди на клупа.

Без разлика на финалниот резултат, факт е дека судијата директно влијаеше на текот на натпреварот. Катастрофално судење.
Што се однесува до Хари, првиот гол што го дадоа рашири нозе како камењарка пред МТВ а реакцијата при бранење на простор и фаулот што ги направи се рамни на аматер.

Без разлика на се, на последните 2 гостувања се посраја, умрен Њукасл со играч помалце ги добива, денес од добиена утакмица доаѓаме да браниме бод.

Инаку добро што се случува со нашите повредени одбранбени играчи, да беа со скршени и пресадени нозе до сега ќе проодеа и ќе почнеа фудбал да играат.

Утакмицава е на душа на Керик.
Амад - Шешко мораше да биде измената, и требаше Касемиро многу порано да излезе од игра, денес и он беше катастрофален, лошо менаџирање со измените.
Денес преодна оценка има само Куња никој друг.

Слаби сме на гости, немаме воопшто сила. Не ми е јасно како може да се толку лоши физички, 40 утакмици вкупно ќе изиграат цела сезона.

Денеска имавме контрола над поголемиот дел од мечот и дефинитивно требаше само да го приведиме до крај. Флешбек утакмица од Тен Хаг и Аморим, каде губиме поени што требаше да ги освоиме.

Ќе беше убаво 9 бода пред Челзи вечерва и екстра притисок. Ама очигледно не не бива до толку.

650073532_1600398311887654_490773266356920649_n.jpg

суратот на Хари кажува се, IQ 80 !!!!

Абе барем не изгубивме, али за Карик нека не брзаат со одлука, нека разгледаат опции.

Каков е овој судија, еден куп грешни одлуки на наша штета, врз Амад фаулот млак или многу е два пенала да суди за нас? И оп заради тоа што тој мисли дека не е фаул гол примаме, Мегваер црвен па и пенал две казни у едно, и на крај жолтиот на Шешко зошто, како? Ќорав ли е, со тело се загради каков глуп судија

На кур ми оди Керик со измените по шаблон, Мбеумо - Шешко му е измената на секое, кој кур ги вади Мбеумо и Куња кога Диало му е очај, уште на полувреме требаше да оди на клупа.
Бек му игра, трча како мува без глава.

Да бидам искрен, судијава решен беше да дава црвен, само чекаше прилика. Ист старт со раце врз Амад го дозволи во спротивниот шеснаесетник, ваму го санкционираше. Играчот на Бормут кој исто направи пенал врз Куња, немаше никаква намера да игра со топката, таму жолт, тука црвен. Ако си решил да свириш пенал, жолт и пенал, бујрум.

Керик го извади Куња, кој единствен може да задржи топка, и да не ослободи од притисок, а не виде дека Касемиро од 35-та минута не му е во мечот. Разбирам и реноме и се, ама друже, си ја додаваа топката околу нашата средина како покрај чуњеви за тренинг зашто Касемиро и Меину немаат ниту радиус на покривање, ниту брзина. Не ми е јасно како на клупа не го гледаат ова, те шпартаат низ средина, и ти не реагираш?

Ова брзо предавање/губење на топка PTSD ми буди, освен Куња, на еден не му текнува да менаџира утакмица, купи фаул, забави темпо. Лесно предадени 2 бода. Штета.

Абе барем не изгубивме, али за Карик нека не брзаат со одлука, нека разгледаат опции.
Ако не па ден Хаг е слободен. Да почекаме бе друже, јас мислам дека само ради имиџ ќе земат некој Нагелсман, дури и ако Керик заврши и на трето место. Со нашето началство тоа е повеќе од јасно. Плус и салонските оговарачки се против Керик, не си сам :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom