Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Мене ме чуди како овие луѓе направиле милијарди без елементарно знаење од економија. Најверојатно преку ефтини измами. Цела управа им е грифтери за профит дојдени само.

Како не ви е одвратно да го пратите Трамп секој ден на секој негов пост, говор , изјава и што ти ја знам. Ја почнав све што е кажано од него да игнорирам, а тоа што ќе ми остане на памет целосно несериозно да го сфатам.
Човекот е буквално Боки 13 кај нас само шо Боки нема поддршка за претседател.
Типичен шоумен кој прави ужасно лошо шоу.

Мене ме чуди како овие луѓе направиле милијарди без елементарно знаење од економија. Најверојатно преку ефтини измами. Цела управа им е грифтери за профит дојдени само.
Ili marioneti na lugje od pozadina.

Шо мислите, каков ќе беше пристапот на Европа ако војната ја почнеа демократите, ќе ги подржаа америте или?

Трамп и пред да стане претседател не беше омилен кај либтардските влади по Европа, ако победеше Камала можеби ќе гледавме друга војна сега, ако одиме по логиката на тоа дека надворешната политика на САД е таа без разлика кој е на власт.

Мислам дека немаше да има некоја голема разлика, зошто Европа примарно се концентрира на војната во Украина која за нејзе е егзистенцијална, ако Украина падне ЕУ ќе се распадне, Оваа војна на ЕУ максимално ни е потребна зошто ќе ги однесе економиите на сите во рецесија, па не само војната во Украина туку ќе имаат и социјални немири на домашен план. И Камала да беше на власт истата реакција ќе беше ако го нападнеа Иран.

А тоа дали бил омилен или не е нерелевантно зошто на крајот на денот пак се понижуваа пред него и му даваа што сака да прави. Никој не смееше да му врати, се со цел да продолжи Американската подршка за Украина. Кошкањето Трамп - ЕУ беше 90% од страна на Трамп кој цело време се изживуваше врз нив и гледаше на кој било начин да ги понижи.

Сега знам дека си тежок бумер, од оние на рангот на Ниче Македон, Јанко Бачев и оној од Родина што се дере на поткаст. На лажна израелска информација дека Биби е жив, ти одговараш и веруваш во друга лажна информација. Прво видеово ништо не докажа, од минута и триесет секунди, минута и 25 секунди го гледавме овој како си ја чеша брадата и како куца во лап топ, ептен кратки исечоци од видеото од Биби кои не траеа ни по една секунда, и за на крај, врвот на видеото, да паузира на одреден фрејм каде што све е заматено и ништо не се гледа, и нешто куца на лап топот, и магично како во некоја епизода од ЦСИ Мајами, се одматува екранот од фискалната каса и ние гледаме дека датумот е Феб 2024, направен како во пејнт. Вов, Хорацијо Кејн може гомна да јаде. :icon_lol:

Не викам дека е жив, или дека видеата од него не се АИ, на крај краева и ми е гајле, само ти се чудам во паметот што го немаш, што паѓаш само на пропаганда од еден центар на моќ, а све останато е лага за тебе. И после се лутиш кога ќе ти речам дека си глуп и смешен.
Во ред ме откри јас сум бумер;
Верувам во друга лажна информација;
Видеото не докажува ништо;

Значи на видео кое сум го закачил ти заклучи дека сум се тоа што ти се посакува, при што не нудиш ниту еден аргумент дека твоето трабуњање е исправно, туку само залепи етикети и толку. (веќе 100 пати реков во дискусија со демоНкрат лесно се губи затоа што ќе те однесе во својата природна средина/баруштина и ќе те победи на кондиција)
Ако видеото не ти се допаѓа си можел едноставно да напишеш дека и ова видео не е никаков доказ и толку, ама не тоа не е доволно треба да се се нападне, да се прикаже дека тој и тој е таков и таков (само бог знае што ти се мота по главата, дефинитивно имаш проблем со самиот себе, но твој проблем)
Дечко, по се изгледа дека сум ти набил комплекс на пониска вредност, се извинувам ама немав таква намера.

Во право си, ти навистина не “велиш“ ништо, ( не ти е тоа целта, само си лечиш комплекси) не ти е гајле ама зтаоа што имаш повредена суета се чудиш, како некој паѓал на пропаганда на некаков си центар на моќ (при што не знаеш што е моќ ама што има врска и тие што се согласиле со тебе исто не знаат па што има врска нели), патем како знаеш што за мене е лага или вистина, ти се сони или на гравче гледаш... на крајот сум глупав и смешен, жалам ама најди си терапевт немам време да ти помогнам, а би сакал верувај.

П.С.
За миг се прашав, што ли толку сум му згрешил на типов позади профилот, ама брзо се откажав, одговорот е дека има секакви луѓе најчесто таквиот профил е тип кој до пладне го мразат целиот свет, а попладне се мразат и самите себе

Нормалните луѓе бегаат од оваа администрација. Директорот на Трамп за Антитероризам дал оставка: "I cannot in good conscience support the ongoing war in Iran. Iran posed no imminent threat to our nation, and it is clear that we started this war due to pressure from Israel and its powerful American lobby."

Очекувам дека во блиска иднина ќе има "терористички напад" на Америчка почва. Тоа е единствената причина зошто човек на оваква позиција би си дал вака отворено отказ и уште отворено би ги обвинил Израел за се што се случува. Поранешни ЦИА оперативци кои се главни на вакви агенции не повлекуваат отворено вакви чекори освен ако нема огромен фракционализам и незадоволство.

Овој само превентивно си дава отказ за после некаков напад да не ја префрлат целата вина на него.

Мислам дека немаше да има некоја голема разлика, зошто Европа примарно се концентрира на војната во Украина која за нејзе е егзистенцијална, ако Украина падне ЕУ ќе се распадне, Оваа војна на ЕУ максимално ни е потребна зошто ќе ги однесе економиите на сите во рецесија, па не само војната во Украина туку ќе имаат и социјални немири на домашен план. И Камала да беше на власт истата реакција ќе беше ако го нападнеа Иран.

А тоа дали бил омилен или не е нерелевантно зошто на крајот на денот пак се понижуваа пред него и му даваа што сака да прави. Никој не смееше да му врати, се со цел да продолжи Американската подршка за Украина. Кошкањето Трамп - ЕУ беше 90% од страна на Трамп кој цело време се изживуваше врз нив и гледаше на кој било начин да ги понижи.
А не можат ли да им даат на Русија да инсталираат нивна власт во Украина, па да си продолжат со соработката како пред санкциите поради Крим?

Дедо му бил макро и поседувал јавни куќи, тука ги направиле првите пари за инвестирање.
Татко му влегол во градежништво, и тука станале богати преку изградба на воени бази за Америчката морнарица во втора светска војна, и потоа преку изградба на социјални станови за Њујорк.

Трамп ја земал само градежната компанија на татко му и се реорентирал во изградба на луксузни објекти наместо обичен станбен простор. Другото му го пишува во биографијата, во старт имал успех со неколку инвестиции, па изгубил скоро се, банкротирал и морал да распродава објекти и имот. И после се вратил назад како медиумска личност преку Апрентис и лиценцирање на неговото име како бренд.

Имал многу врски со елитата зошто бил богато дете и цело време организирал забави. Од татко му ги наследил компанијата и политичките/мафијашки врски по Њујорк. И потоа некако се пробил како медиумска личност. А колку пари имал пред да стане претседател првиот пат е дискутабилно, затоа и мислам дека цело време имаше обвинувања дека лаже за богатсвото и заради тоа не кажува колку данок има платено.

И првиот мандат правеше вакви ниски измами и им собираше пари на луѓето. Се сеќавам кога им најавуваше "политички потрес" и излезе и објави дека ќе продава бејзбол картици со својот лик.

Очекувам дека во блиска иднина ќе има "терористички напад" на Америчка почва. Тоа е единствената причина зошто човек на оваква позиција би си дал вака отворено отказ и уште отворено би ги обвинил Израел за се што се случува. Поранешни ЦИА оперативци кои се главни на вакви агенции не повлекуваат отворено вакви чекори освен ако нема огромен фракционализам и незадоволство.

Овој само превентивно си дава отказ за после некаков напад да не ја префрлат целата вина на него.
Наголемо се зборува за претстоен фолс флаг напад врз САД, за да оправдаат после нуклеарен напад врз Иран. :-/

Зошто војната во Украина е егзистенцијакна за ЕУ?Сега е моментот да се договорат со Путин да ги повлечат санкциите спрема Русија и да почнат да соработуваат.Ова повеќе личи како нивните надувани ега да работат.Нека признаат дека се постраа и нека го пуштат Орбан да преговара.

Наголемо се зборува за претстоен фолс флаг напад врз САД, за да оправдаат после нуклеарен напад врз Иран. :-/
Не верувам дека САД ќе го направат тоа. Ама оти веќе еднаш го направија, има шанса.

А не можат ли да им даат на Русија да инсталираат нивна власт во Украина, па да си продолжат со соработката како пред санкциите поради Крим?
Не, не можат, а сега е и касно.
Па РФ имаше проруска власт во Украина. Проблемот беше што тоа на Британија и јуесеј не им се допаѓаше! Мислам не е до допаѓање работата, туку за влијание и ресурси. Европа мислам дека не ја ни прашаа, а и сега, само за пари ја прашуваат. За друго се на игнор. Освен Полска и балтичките џуџиња, никој од ЕУ нема интерес за тој конфликт. Па и тие се у дебел минус. Како што ќе биде Израел, јуесеј и арапските марионети, после овој конфликт. Врти сучи им го накршија на Кина и Индија!

Екслузивни факти и извори. Не го предизвикале Хутите пожарот на носачот на авиони Форд, туку самите морнари :D

Koмедии... Не мора ни да ги потопуваат, сами се саботираат. :LOL:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom