Иран

• Креатор на темата Креатор на темата Таксист
  • Време на започнување Време на започнување
Тој професор не ја кажува целосната вистина бидејки голема е веројатноста да има хазарско потекло. Светскиот владетел никогаш не бил во Вашингтон бидејки Вашингтон е само извршител а нити ќе биде во Ерусалим туку е поделен со векови на 2 локации,едната е Ватикан а другата CITY OF LONDON оној дел што го викаат ДРЖАВА ВО ДРЖАВА каде обичниот смртник нема никаков пристап таму.

Многу жут за хазарско потекло бе

Отвара и тие теми , не се секирај.

Реално, да не беше нафтата/гасот, немаше ништо од нив да биди, ќе беа просек Африканска земја.
Арапскиот пустински песок и природните ресурси во Африка не се баш за споредување...

Реално целиот блиски исток, поточно Арапите се комплетно бескорисни и беспособни од секој аспект, не па да се борат со Израел. Арапите не се рокани, Арапите си ги продадоа газовите за удобен живот. Емиратите, Јордан, Сирија ( моментално), Бахраин се директни соработници со Израел. Кувајт, Катар, Саудиска Арабија и Египет немаат мрднато со прст против Израел.

Еве сега имаат изговор, поради бомбардирањето можат да побараат Америка да ги напушти базите и да се ослободат од нив. Што ќе направат Американците, ќе отворат уште еден фронт со нив во исто време? Гледаш некој арапски водач да се осмели? Они се фалат колку ракети и дронови кои одат кон амерички бази собориле.

Зошто сакаат ситуацијата да се стиша, парите да почнат пак да течат. Па да можат да одат до Париз, Лондон, Мајами на шопинг, да почнат да слетуваат повторно авиони со 16+ девојчиња за проституција и да си играат Содома и Гомора додека се дават во хедонизам.

Арапските кралски семејства попрво би го прифатиле јудаизмот отколку да се помират со шиитскиот Иран.

На крајот на краиштата си мислат само на сопствените задници и на сопствените интереси, дали народите им поминуваат низ било какви агонии и патешествија како последица на военото присуство на САД на нивните територии и воената агресија која САД ја спроведуваат против Иран од тие нивни територии, е тотално небитно за овие арапски квислинзи.

Проблемот е во тоа што и нивните жители се мнозинство сунити и немаат ниту малку сочувство кон иранските шиити, кои ги сметаат за некакви одметници од вистинскиот ислам, слично како што и католиците и протестантите имаат слични ставови за православните христијани.

Од друга страна правењето бизнис со САД и со Израел за нив во превод значи непресушни реки од милијарди американски долари - под услов арапската нафта и гас да течат во американско-израелски правци се разбира.

Сојузништво со Иран = ништо, сојузништво со либерал-фашистите и империјалистите = пари до небо и назад.

Иранските проектили тешко дека ќе ги опаметат, освен ако дождот од ирански проектили продолжи од другата страна на Персискиот залив - но и во таков случај сепак опаметувањето останува под знак прашалник.

Нафатата/Гасот им се најголемиот благослов и најголемо проклетство. Да ги немаа може и ќе се развиеја во правилна насока, нафата и гасот им дадоа лесен начин како да ги финансираат нивните најлоши нагони.

И не само тоа туку ги финансираат и најлошите нагони и кај другите арапи што не се зависни од нафта. Либија, Египет, Јемен ќе беа далеку далеку понапред цивилизациски да не беа Саудиските и Катарските пари кои го финансираат најголемото ѓубре во нивните земји. Моменталниот претседател на Либан кој беше избран со подршка од Саудијците и Катарците моментално му се заканува на христијанскиот министер за одбрана дека војската не пробува да го разоружа Хезболах.

Видете што направија Емиратите во Судан и во Сомалија, посебно Сомалија каде што Емиратите и Израел работат заедно за да ја распаднат државата.
Sigurno kje se razviea:D

Ова ако е вистина, идеме во нова фаза на војната.

I have talked to some Israeli officials and read a good deal of Israeli media. Here is how the war in Iran is perceived there so far:

1) On a tactical level, they believe it has gone very well and Israel has destroyed more of the Iranian military capability than expected.
2) They are disappointed that the regime has not been weakened as much as expected and that they remain in firm control. In particular the lack of a "rise up" among the population is a cause of concern.
3) They are finding Trump to be unreliable. While Israel favors a prolonged campaign to ensure total dismantlement of threats, Trump has signaled a desire to end the war "soon," creating a potential rift in war aims.
4) Hezbollah is stronger than expected. It has hit Israel with drones and missiles and killed soldiers. They have recovered better than expected.
5) The inability of Ben-Gurion airport to withstand closing and chaos has shown fragility in Israeli social cohesion.
6) They are disappointed in the lack of support from Gulf States who want an end to the war rather than the escalation Israel wants.
7) Israel accepts that the regime in Tehran will survive and just hopes that this weakens them in preparation for the next round.
8) There is a growing fear among Israeli strategists that they are winning the war but losing the region. While military targets are being obliterated, the civilian infrastructure damage is causing a backlash.
9) The war is proving very expensive. The need to divert NIS 28 billion ($9 billion) to the military has forced the government to freeze social projects, leading to the first significant anti-government protests since the war began, specifically from the middle class bearing the tax burden.
10) They are aware that the war is very unpopular in the US and that Israel is being blamed. They are concerned about the ramifications for the alliance.

While Netanyahu is painting this as a huge success, it really doesn't look like one to Israeli strategic planners. The public knows it as well.

Брат не знам од кај све се информираш , но поентата ми беше дека збори и за Ватикан.
Не е битно од каде се информирам,битно е дека информациите ми се точни,инаку Кина одамна не е суверена држава како што мислат 99% туку е под контрола на глобалистите а целата окупација почнува пред околу 400 години кога куп најбогати хазари сефарди од Каталонија во периодот кога Шабатај Зеви лажниот месија оди во Турција заминуваат на далешниот исток кај Шангајскиот крал за да бараат од него трајно жителство.Овој се зачудил и ги прашал како да има даде трајно жителство бидејки не се нивни сој а овие му рекле дека се богати и му понудиле да се посватат со најбогати кинези од тоа време и кралот прифатил и се родиле мелези пола кинез пола хазар и затоа Шангај уште пред 100 и кусур години имал барокни изданија,трамвајска мрежа и економски далеку пред остатокот од Кина кој живеел во тешка сиромаштија.Еден од потомците на тие мешани бракови е овој од сликата што ја пуштив а се вика ЏЕК МА основачот на АЛИБАБА односно АЛИЕКСПРЕС со седиште во Шангај.Иако има азијатска фаца бидејки жутите се доминантни со било кого ако се измешаат очите му се далеку покрупни и поокругли во однос на класичните кинески.

HDGYXL7aMAc5yHw

Не знам што ви е чудно тоа што Трамп ги нападна Венецуела и Иран.
Кина бега многу, мора да го сопре нејзиниот напредок. Ја удира по енергенсите, за да го сопре, или поверојатно забави, нејзиниот напредок. Иран и Венецуела се едни од најголемите производители на нафта. Најголем процент од нивната нафта Кина ја увезува.
Не е само дека на Израел му одговара, па затоа Трамп напаѓа.

Не знам што ви е чудно тоа што Трамп ги нападна Венецуела и Иран.
Кина бега многу, мора да го сопре нејзиниот напредок. Ја удира по енергенсите, за да го сопре, или поверојатно забави, нејзиниот напредок. Иран и Венецуела се едни од најголемите производители на нафта. Најголем процент од нивната нафта Кина ја увезува.
Не е само дека на Израел му одговара, па затоа Трамп напаѓа.
Истите сатанисти што сега војуваат против Иран ја дигнаа Кина за да ја бутнат во војна против Русија и Америка но Кина почнува да станува непослушно дете кое тешко се контролира и затоа пробуваат да го запрат тој напредок кој веќе ни самите не можат да го контролираат:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom