Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Андерсон - Тонали - Бруно

Според мене ова би била најдобрата средина.
Вортон има подобро движење од Касемиро. Вчера ме одушеви со отварањата, има смисла за местото што го игра. Е кокошките и не се некој репер, плус и со играч помалку, ама сепак се гледа потенцијалот. Андерсон ако е на мета на Сити, немаме шанси. Тонали е готово решение, ама тешко дека ќе успееме да го земеме.

Вортон има подобро движење од Касемиро. Вчера ме одушеви со отварањата, има смисла за местото што го игра. Е кокошките и не се некој репер, плус и со играч помалку, ама сепак се гледа потенцијалот. Андерсон ако е на мета на Сити, немаме шанси. Тонали е готово решение, ама тешко дека ќе успееме да го земеме.

Многу тешко.

Oва е одлична цена. Ова се 86 милиони фунти, кои би можеле да се спуштат до 75+10 во бонуси. Ова уште сега треба да почнат да го договараат, ако ова им е цената.

Немаме тим за да развиваме таленти, спремни играчи ни требаат по можност 25 години и над.

Многу работа има, незнам дали и во летниот трансфер период ќе го средиме тимот. Два везњака, два бека и искусен шпиц, се минимум од тоа што ни треба за да се подобри составот посебно ако фатиме Европа. Плус ако си отидат Мегваер, Угарте и некој друг замена и за нив.

Теоретски шанси нема да го средиме тимот оваа лето.

Со заминувањето на Касемиро остануваме со Бруно и Мејно во средина. Угарте и Маунт нема логика да ги чуваме кога за кур не ги бива.
Од 4те бека, 1 нема квалитет за првотимец.
2цата штопери кој треба да се првотимци ни се инџури пронс, Мегваер како бекап е ок, ништо повеќе. Јоро и Хевн би ги исшутирал, за кур не ги бива.

Секако тука е и нападот, се поизвесно е дека Зиркзе си оди што значи мора замена за него и секако немаме бекап за Куња, Доргу не го сметам за таков.

Ни фали по 1 играч на 4те позиции во одбрана, 4 играчи во средина, лево крило и шпиц.
Со штопер, бек, 2 везни, лево крило и шпиц ќе сум задоволен за оваа лето но сепак ќе бидеме далеку од среден тим.

Инаку катастрофални сме во вечерните термини сезонава, посебно овој од 21:15. А не утепаа од играње вечерта.
  • Њукасл, 2:1 пораз (21:15)
  • Евертон, 0:1 победа (21:00)
  • Вест Хем, 1:1 (21:15)
  • Барнли, 2:2 (21:15)
  • Волвс, 1:1 (21:15)
  • Њукасл, 1:0 победа (21:00)
  • Борнмут, 4:4 (21:00)
  • Волвс, 1:4 победа (21:00)
  • Вест Хем, 1:1 (21:00)
  • Евертон, 0:1 пораз (21:00)
  • Гримсби, пораз на пенали (21:00)

И следно за 2 кола играме пак со Борнмут во петок во 21:00. Овие 21:00 што се се петок/понеделник. А тие што се во 21:15 се кога има коло сред недела. И ниту еднаш не сме тепале кога сме играле меч во сред недела. Очајно спремен тим.
Дс се надоврзам на муабетов, сега го гледам распоредот, 4 од следните 5 меча ги играме во вечерен термин. Прво со Вила во недела во 3, после, Борнмут 21:00 во петок, Лидс во 21:00 во понеделник, Челзи 21:00 сабота и Брентфорд 21:00 понеделник.

Да се вадат ли статистики лани од бомбастичното трио :D Гарначо - Хојлунд - Антони? Втор најлош напад имавме у лига ако памтам добро.

Да се вадат ли статистики лани од бомбастичното трио :D Гарначо - Хојлунд - Антони? Втор најлош напад имавме у лига ако памтам добро.
Чудно ми е што не се плаче по Гарначо имаше два "добри" натпревари у серија. :D

Де лихт и Мартинез стаклени, на Јоро и Хајевен неможеш да се ослониш дека се зелени.

На Де Лихт нога да му искршеа, досега нова ке му израснеше. Мартинез катастрофа. Квалитетен играч, ама со повредиве... Маунт исто по 60-70% од сезона го нема. И тоа што помалку утакмици, толку повеќе повреди.

За сите играчи longer than hoped. Де Лихт ќе се враќаше за 2 недели, братот цела сезона ја пропушти, лигаментите да ги скинеше досега ќе беше вратен. Лисандро бетер од Шо ќе испадни, една сезона нема врзано да е целосно фит.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom