Види, не знаеш шо се дешавало зад завесата со управата, а мислам дека е било лом и е прав што е макс изреволтиран. Секако фановите не се криви за тоа, и како џентлмен треба да се обрати, ама секако тоа што му беше ветено и тоа што се реализира од управата беше небо и земја.
Не би се сложил дека не бил доволно подржан од управата.
Да бидеме реални летниот преоден рок беше повеќе од солиден со оглед на тоа како ја завршивме претходната сезона без излез во Европа што најголема вина има токму тој. Мораше на секој начин да го добие тој скапан Тотенхем со скоро цел прв тим повреден. Се изгубија минимум 200 милиони што од спонзори што од премии за излез во Европа.
Играчите кои беа доведени се сосема солидни и би се вклопиле во било кој друг тим од ПЛ.
Куња и Мбеумо беа најкорисните играчи во лигата играјќи во просечни екипи. Шешко беше прв избор за замена на Левандовски во Барса. Ако не дојдеше кај нас, наредната година речиси со сигурност ќе завршеше во Барса.
Дојде солидна замена за циганот на голот иаку јас го преферирав Мартинез.
Ќе дојдеше и Балеба да беше достапен и да имаше реална цена.
Целта овој преоден рок беше Семењо, но тој одбра да оди во Сити и тоа е тоа. Андерон и Вортон беа недостапни сега знаејќи дека Нотингем и Кристал Палас се борат за опстанок и би било лудост да се ослободат од нив сега. Не сум за панични купувања по секоја цена кои би ни се одбиле од глава понатаму.
Да не бидам погрешно разбран дека ги бранам управата но сосема легитимно беше барањето од управата до Аморим да ја прилагоди играта според играчите што ги има и да не удира со глава во ѕид со неговата ебана формација гледајќи дека не иде. Со оглед на тоа дека ни остана само ПЛ се согласувам дека овој тим што го имаме има квалитет да избори ЛШ за наредната сезона па летото да се крпи таму каде што треба.
За мене вистински тест колку е способна и амбициозна управата ќе биде летниот преоден рок. Горе доле се ослободија од ѓубрето во тимот и ФФП не би бил проблем летото со оглед на тоа дека уште неколку играчи се пред крај на договорите и би го напуштиле клубот.
Сега ALL IN за најмалку 4 место и ЛШ наредната година