Потребна ви е помош околу мобилни? Пишете тука!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Да препорачате некоја мобилара во Скопје за нови телефони по можност со карго?..Гледав 17про во телеком, ми викаат ќе чекаш можеби и повеќе од месец сега го немаме, а и цените им се за 20к поголеми од мобилариве
Го набави ли Iphone 17 pro? И ако да од каде?
Го гледам во Ледиком и Мобилекс е каде каде поефтин, основниот модел е 12000 ден. разлика со Нептун/Сетек/Анхоч - меѓутоа никогаш не сум купувал од Ледиком/Мобилекс и не знам што е фората со толку пониски цени :)
Ако имаат и другите некои искуства, ве молам споделете :)

Predlog telefon do 7000? Ke bide koristen za alo alo, fb, youtube,viber?
Дај уште 1500 ден. и земи си го Xiaomi Redmi 15, има Gorilla glass 3 заштита на дисплејот и најдобар сооднос вложено-добиено!
Автоматски споено мислење:

Како да префрлам комплетна содржина од стар андроид на нов телефон?
Мислам на акаунти на Фејсбук, Youtube и слично без да се ебавам со повторни активации и слични заебанции, погуглав малку и видов дека се прави со помош на Google account ,некој кој го правел ова да даде некој совет?

Дај уште 1500 ден. и земи си го Xiaomi Redmi 15, има Gorilla glass 3 заштита на дисплејот и најдобар сооднос вложено-добиено!

Како да префрлам комплетна содржина од стар андроид на нов телефон?
Мислам на акаунти на Фејсбук, Youtube и слично без да се ебавам со повторни активации и слични заебанции, погуглав малку и видов дека се прави со помош на Google account ,некој кој го правел ова да даде некој совет?
Истиот модел за поефтино, намалено на 7480 денари.

Za isti pari podobar.

Им се трупа у залиха и мора да продаваат за поевтини пари, да истражев малце ќе видев и самиот ама телефонот вреди за тие пари

Za isti pari podobar.
Не е подобар у се, има постар и послаб процесор и послаба батерија, подобар е само кај 8 рам меморија и 256 гига внатрешна меморија наспроти 6/128 ама зависи за што ќе го користиш телефонот, како и да е и двете опции нудат највеќе за вложените пари

Им се трупа у залиха и мора да продаваат за поевтини пари, да истражев малце ќе видев и самиот ама телефонот вреди за тие пари

Не е подобар у се, има постар и послаб процесор и послаба батерија, подобар е само кај 8 рам меморија и 256 гига внатрешна меморија наспроти 6/128 ама зависи за што ќе го користиш телефонот, како и да е и двете опции нудат највеќе за вложените пари
A ushe podobro odkako ce go kupish da mu stavish drug Software i da go izbrishish kineskiot

Ima eden kup sranja instalirano,

A ushe podobro odkako ce go kupish da mu stavish drug Software i da go izbrishish kineskiot

Dali moze kaj postarite telefoni da se instalira custom rom odnosno Lineage os ili bilo koj drug rom za da se pravi kako da e Pixel telefon od postarite generacii.

Koja mobilara ili koj moze da pravi toa? Ili ako prodavaat vekje napraven telefon so custom rom.

Lineage OS mislam deka Google go prepoznava kako pixel, za da moze da imame unlimited google photos storage?! Ima li nekoj povekje info?

Тој куп јас уште на стартот фатив да го бришам, плус ги исклучив позадинските апдејти и програмчиња кои само ќе ми трошат од рамот и ќе ми го кочат телефонот

Дали некој има лошо искуство со онлајн нарачка на телефон од Телеком?
Нарачав онлајн Самсунг С25 Ултра и го платив со картичка уште на 12.01.2026, до денес еве две недели се уште не ми стигна. Ни од салон ни од контакт центар немаат поим и не кажуваат конкретна информација, не знаат кога ќе стигне.
Кому да се обратам, дали да одам во Телеком во централа или да поднесам некаков приговор или тужба? Приговор им поднесов на маил. Самите инаат наведено дека имам право на приговор ако не го достават телефонот во рок од 5 работни дена. Не нарачувајте од нив никогаш! А од контакт центар и во салоните врска немаат.
Благодарам за секоја помош.

Сакам да прашам некој од познавачите зошто на кинески телефон со инсталиран Android 15 не работи апликацијата Пакомак Екомак а ако инсталирам претходна верзија се инсталира но во моментот кога ќе сакам да се регистрирам или најавам веднаш ме блокира и ми вади порака да направам апдејт на последна верзија и кога се пренасочува за последната вика дека телефонот не ја подржува.Инаку сите останати кои бараат понов андроид си работат нормално

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom