Прашања до Атеистите II

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Не е срамота ни кривица да не знаеш тоа што никој не знае. Кривицата барај ја кај тебе кој исто не знаеш а веруваш дека знаеш.
Зема ми га збор од уста.

Пророк.
Едно е да знаеш доста работе за нешто што незнае НИКОЈ дали е тачно, а друго е да тфрдиш дека знаеш нешто у кое веруеш ти, само затој што си прочитаја, а да не разумно и логично.

Првото е одлика на интелигенти.
А фторото на тија како тебе.

Па нормално дека е монолог кога ти ниту даваш одговори ниту разговараш како човек.
Моите одговори на веќе поставени прашања се лесно достапни на темиве на порталов.

За разлика од тебе, кој вели „не знам„, јас давам одговор на поставените прашања. Тоа што ем не знаеш ем не прифаќаш туѓо знаење, не е мој проблем...
Автоматски споено мислење:

Зема ми га збор од уста.

Пророк.
Едно е да знаеш доста работе за нешто што незнае НИКОЈ дали е тачно, а друго е да тфрдиш дека знаеш нешто у кое веруеш ти, само затој што си прочитаја, а да не разумно и логично.

Првото е одлика на интелигенти.
А фторото на тија како тебе.

парва, иако си страшно интелигентен (во одразот од огледалото...), сепак постојат и од тебе поинтелигентни и велат дека и веруваа и знаат...

Моите одговори на веќе поставени прашања се лесно достапни на темиве на порталов.

За разлика од тебе, кој вели „не знам„, јас давам одговор на поставените прашања. Тоа што ем не знаеш ем не прифаќаш туѓо знаење, не е мој проблем...
Знаење прифаќам секогаш, твоите фантазии не.

Пошто не ви ги знам дискусиите, ептен сум out of the loop, просветли ме.

Ај дај ми 3-4 искази кои сметаш дека се фантазии.

Пошто не ви ги знам дискусиите, ептен сум out of the loop, просветли ме.

Ај дај ми 3-4 искази кои сметаш дека се фантазии.
Не те цитирав Тебе.
Но еве ти неколку
Спајдермен постои
Мики 1 ака Пророкот дал некогаш одговор
Ете ти 2 за почеток

Очигледно е дека најблиско ти е незнаењето, но и дека не разликуваш што е знаење, што се претпоставки, што се научни вистини, што се шпекуалции, што е фантазирање...

Очигледно е дека најблиско ти е незнаењето, но и дека не разликуваш што е знаење, што се претпоставки, што се научни вистини, што се шпекуалции, што е фантазирање...
Сфе сфе само немој да ни каеш дека имаш цфрст доказ за постоење на бог и дека бш тфој бог е вистински, а сфе друго е ерес и лага.

Бреј па ти си бија чоузн вуан.

Ми Пророк, знаемо ги и тија глупости у кои веруеш ти дека су вистинити, знаемо у други глупости, затој и не веруемо, сфе е патерн.
Али нели, кажа ти ја, разлика измеѓу нас и тија како тебе е огромна.
Не у незнаење, него у резонирање на работе.

Толку е ниско нивото на писменост, што не се знае разликата меѓу теологија и теЛеологија?
Абе теле едно, не ми продавај тука муда за бубрези, кажи фино лепо културно што знаеш ти за Чарлс Дарвин.
Се гледа по фразите дека појма немаш, биолошки фитнес незнаеш да кажеш во две реченици што е

Ова е аргумент што не го измислив јас: https://en.wikipedia.org/wiki/Evolutionary_argument_against_naturalism#Plantinga's_1993_formulation_of_the_argument
Тркни до било кој оддел за теологија и филозофија во светските универзитети и ова е многу сериозно сфатен аргумент.
Абе кое сериозно, не измислувај топли води, ако сакаш да знаеш нешто повеќе од науката која го изучува ова тогаш ова е тој експеримент

d_edit_47331197121944.jpg

Имаш видеа на јутуб за почеток, па после може да прашаш за научен труд кој може повеќе да каже.
-The Longest Running Evokutionary Experiment

Што има теолозите да кажуваат за еволутивна биологија, тоа не ми е јасно.. :cautious:

Википедија е твојот максимум

Одговор на првото прашање е Бог на празнините

Второто прашање, живот се создава таму каде што има услови за живот, многу мала шанса е ваков и да опстои
Постои ~4 миљарди години

Третото ти е веќе одговорено

За четвртото прашање, најсоодветен одговор би бил еден бибилски пасус, но да не спамаме на темава со такви работи, кога ти друго прашуваш

Вакви смешни дискусии се водат кога луѓето не ги сфаќаат ограничувањата на сопствениот ум.

Абе теле едно, не ми продавај тука муда за бубрези, кажи фино лепо културно што знаеш ти за Чарлс Дарвин.
Се гледа по фразите дека појма немаш, биолошки фитнес незнаеш да кажеш во две реченици што е

Абе кое сериозно, не измислувај топли води, ако сакаш да знаеш нешто повеќе од науката која го изучува ова тогаш ова е тој експеримент

Прегледај го приврзокот 468099

Имаш видеа на јутуб за почеток, па после може да прашаш за научен труд кој може повеќе да каже.
-The Longest Running Evokutionary Experiment

Што има теолозите да кажуваат за еволутивна биологија, тоа не ми е јасно.. :cautious:

Википедија е твојот максимум

Одговор на првото прашање е Бог на празнините

Второто прашање, живот се создава таму каде што има услови за живот, многу мала шанса е ваков и да опстои
Постои ~4 миљарди години

Третото ти е веќе одговорено

За четвртото прашање, најсоодветен одговор би бил еден бибилски пасус, но да не спамаме на темава со такви работи, кога ти друго прашуваш
Ах, ад хоминем е честа појава на форуми, имав заборавено. :D

Што покажуваш со овој така голем скриншот? Има ли цел ова што го постираш?

Океј, најдолг експеримент. И?

Пак ќе кажам, телеологија не е теологија.

Првото прашање не е бог на празнините. Празнините никогаш не сте ни почнале да ги пополнувате.

Што се тоа услови за живот?

Третото не ми е одговорено, бидејќи проблемот кој го постулира Плантинга е отворен проблем со сериозни последици.

Ајде, дај го тој библиски пасус. ^_^

Сфе сфе само немој да ни каеш дека имаш цфрст доказ за постоење на бог и дека бш тфој бог е вистински, а сфе друго е ерес и лага.

Уааааааууу!...

Априорно се (себе)амнестираш од нештата кои се веќе познати како докази за Божјото постоење...алал да ти е на интелигенцијата!

Работава ти е „Миле ми текна!„...

Бреј па ти си бија чоузн вуан.

Потсети ме каде напишав ваков став...благодарам.

Ми Пророк, знаемо ги и тија глупости у кои веруеш ти дека су вистинити, знаемо у други глупости, затој и не веруемо, сфе е патерн.
Али нели, кажа ти ја, разлика измеѓу нас и тија како тебе е огромна.
Не у незнаење, него у резонирање на работе.
Пак се самоаменстираш...

И зашто сметаш дека јас не сум давал одговори на веќе поставени прашања, кога од твоево самоамнестирање веќе е јасно дека ниту еден мој одговор не ти е по мерак, а од друга страна самиот немаш поточен и поубедлив одговор, освен преповторувањето дека „...никој ништо не знаел...„.

Ако не веруваш во постоење на богови, дали тоа значи дека мора да си научник, философ кој што ревносно ги студира философиите како да животот му зависи од тоа, да се бара оправдување зошто не се верува во богови?
И дали атеизмот е реакција на старите религии како ислам и христијанство и нивните учења или со нас или против нас (и се што оди со тоа во однос на човештвото)? :coffee:

Уааааааууу!...

Априорно се (себе)амнестираш од нештата кои се веќе познати како докази за Божјото постоење...алал да ти е на интелигенцијата!

Работава ти е „Миле ми текна!„...

Потсети ме каде напишав ваков став...благодарам.

Пак се самоаменстираш...

И зашто сметаш дека јас не сум давал одговори на веќе поставени прашања, кога од твоево самоамнестирање веќе е јасно дека ниту еден мој одговор не ти е по мерак, а од друга страна самиот немаш поточен и поубедлив одговор, освен преповторувањето дека „...никој ништо не знаел...„.
Пророк, да не гу водимо тему у неповрат.
Кои су тија нешта кои су веќ познати како доказ за божјо постоење?
Да бесфа доказ, ке бесмо сфи верници, цела планета православни.

Не си чоузн ван?
Па нели си роден у православну фамилију, веруеш у вистински бог и ги знаеш сфи работе за креацију.
А други што су родени на други места на планету су неверници.

Ја искрено не сам сретнаја како тебе, толко прост и тапа у сфаку смислу.
Не су ми по мерак тфои одговори зшто не ги пишуеш сс сфое размислување.
Размислуј сс сфоју главу а не сс сфети књиге.

Од тебе иам прочитано најголеми глупости. Сфет е стар 6000 године, бог е три у едно, Месечина постои за да сфети навечер. Од сфи верници што веруеф у глупости, ти веруеш у најглупости.

Ако не веруваш во постоење на богови, дали тоа значи дека мора да си научник, философ кој што ревносно ги студира философиите како да животот му зависи од тоа, да се бара оправдување зошто не се верува во богови?
И дали атеизмот е реакција на старите религии како ислам и христијанство и нивните учења или со нас или против нас (и се што оди со тоа во однос на човештвото)? :coffee:
Ова ти се прашања или констатација само?
Ако се прашања, на двете одговорот е: не.

Пророк, да не гу водимо тему у неповрат.
Кои су тија нешта кои су веќ познати како доказ за божјо постоење?
Да бесфа доказ, ке бесмо сфи верници, цела планета православни.

Не си чоузн ван?
Па нели си роден у православну фамилију, веруеш у вистински бог и ги знаеш сфи работе за креацију.
А други што су родени на други места на планету су неверници.

Ја искрено не сам сретнаја како тебе, толко прост и тапа у сфаку смислу.
Не су ми по мерак тфои одговори зшто не ги пишуеш сс сфое размислување.
Размислуј сс сфоју главу а не сс сфети књиге.

Од тебе иам прочитано најголеми глупости. Сфет е стар 6000 године, бог е три у едно, Месечина постои за да сфети навечер. Од сфи верници што веруеф у глупости, ти веруеш у најглупости.
Еднаш те прашав и ќе те прашам пак.Докажи дека Бог не постои.Кај тебе е симптоматично секогаш ама секогаш во секоја тема гледаш шанса да го напаѓаш само и само Православното Христијанство.Зошто никогаш не си го нападнал будиизмот на пример?Шо ти згрешило тебе лично Христијанството?Зошто толкава нетрпеливост спрема Религијата на твоите предци?Која е твојата крајна цел,да има помалку Христијани тогаш твојот живот ќе биде поисполнет?Мислам стварно не ми е јасна твојата посветеност на напаѓање и подривање на нашата вера?

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom