Сум пишал јас дека не сум бугар. Кој се тоа "вие бугарите"? Зошто давате таква етикета на секој што ја пишува вистината? Дали сте вие нормални? Со сила овде ме правите бугар оти само ја пишав вистината и изразив свое мислење како во секое демократско опшество. Јас вас не ве правам бугари со сила...Јас сум македонец егеец не сум бугар. Мојот пра-дедо беше партизан за југославија, за жал дедото мој го однесоа во вардарската дупка да живее, од коњ на магаре. Изгледа вас треба да ви се изградат повеќе ментални болници да се лечете, зошто таквите како вас со iq81 сте мнозинство. Ментална болест имате некоја, треба да ви се помогне. И ебавте мамето на државата. Златна држава ја уништивте...Замисли...Без никакви војни излеговме од Југославија, никој нема не бомбардирано, никој нема не тероризирано како што беше случајот со Хрватска, Словенија, Грција и други држави кој беа тотално уништени, се бореа крваво за државата и беа бомбардирани со крвави војни...Без штета излеговме од Југославија и сега сме најмизерна држава со нај-сиромашен народ....50-60% од населението се на работ на сиромаштијата....80% од народот не ја гледат државата за своја и сега најди да збореш за бугарија...Они се бедни тоа знаеме....Ама ние сме 1000 пати по бедни од нив...Не се битни они...Ако треба и нека пропаднат....Гајле ме......Но што е со нас? Не бери гајле за туѓото, да си го гледаме нашето гајле...
Дали вие знаете бугарија колку е била бедна во времето ние кога бевме во Југославија, пред да влези во ЕУ? Па луксуз им беше нескафе лименка на нив, за една црвена се клецаа..Поима се немаа од ништо.... Курсеви им држеа за капитализам... Како вас и они комунистички мозоци се биле..ништо чудно што ви викат они "един народ во две држави" имам чуство коа исти менталитет имате... Само глупости трескате. Коментари и овде и кога ви читам по фејсбук јасно ми е се...Чудо од народ..
Го пишав само моето мислење, паднавме во дискусија нема потреба да ме правите бугар...Зошто не сум бугар...Македонец сум...на крајот од денот и сеедно небитно...какво народ таква и држава...ДНО.