Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување
Не разбирам што пишува..Добро ете зошто нема македонско знаме ако се толку големи македонци? Зошто цел свет се будали следат историски факти, секаде ги пишуват како бугари од првата бугарска држава образовани од византијците Кирил и Методи, а од куманово до гевгелија се пишани македонци.

Они не биле пра-бугари, биле словени по ДНК да, ама во тоа време сите што биле словени во таа прва/втора бугарската држава се гледале самите како бугари...И така се опишани од византија како бугари...И добиват од визнатија бугарска тема во околината вардарска на денешната македонска држава......На крајот само го задражале името бугарско....Зошто така не знам...

Буквално како Франките што се асимилират и државата станува Франција. Затоа јас убаво кажувам дека бугарин не треба да биде етничка група него политичка греѓанска нација по исти модел од Франција.

Не разбирам што пишува..Добро ете зошто нема македонско знаме ако се толку големи македонци? Зошто цел свет се будали следат историски факти, секаде ги пишуват како бугари од првата бугарска држава образовани од византијците Кирил и Методи, а од куманово до гевгелија се пишани македонци.

Бугарски платен совет е бре копук, затоа бугарски знамиња. Немаше Рим да кани Делегација од МКД за Свети Кирил и Методиј ако светот прифатил дека се било бугарско.

Ти глумиш Грк, ама се повеќе копаш на бугар, штом толку се застапуваш за циганите.

Бугарски платен совет е бре копук, затоа бугарски знамиња. Немаше Рим да кани Делегација од МКД за Свети Кирил и Методиј ако светот прифатил дека се било бугарско.

Ти глумиш Грк, ама се повеќе копаш на бугар, штом толку се застапуваш за циганите.
Абре човек кој глуми? Што трескате глупости? Ти пишувам значи го задржале името бугарин. а нема ПРА-БУГАРИ!!!

Буквално исто како Франките што се асимилират и државата станува Франција. Затоа јас убаво кажувам дека бугарин не треба да биде етничка група него политичка граѓанска нација по исти модел од Франција. Зошто кај нив се има само нема пра-бугари.

Вистината е дека се вештачка нација со фалсификувана и измислена историја од запад, држава изградена на македонска земја и ширена на сметка на Македонците.

Луѓе игнорирајте. бугар е.
Позната нивна игра е, да глумат Македонци, да глумат Срби, сега глумат и Грци. Ко што рече војводата Лавот, тој бил се и Македонец и Црногорец по потреба и Србин, ама пред се бил Бугар. Епа така и 'Грков'. Грк никогаш, НИКОГАШ не би се застапувал за бугари вака. Никогаш.
Не му обрнувајте внимание.

Значи само името го имат задржано од Прва/Втора Бугарска Држава. Никој ништо не глуми....Реалноста ја пишувам како што...Нормално ако ми дозволите...Нели демократија?...Сега значи? Каде се пра-бугарите? Каде е пра-бугарскиот јазик. Мала група биле ја започнале бугарската држава и се асимилирале со словените...И сега дали има 1% пра-бугарска ДНК.. Зошто тогаш бугарија е етничка група? Зошто не е според моделот на Франција во вид на граѓанска политичка нација каде што све има само нема франки.

Еволуција на јазикот.

Луѓе игнорирајте. бугар е.
Позната нивна игра е, да глумат Македонци, да глумат Срби, сега глумат и Грци. Ко што рече војводата Лавот, тој бил се и Македонец и Црногорец по потреба и Србин, ама пред се бил Бугар. Епа така и 'Грков'. Грк никогаш, НИКОГАШ не би се застапувал за бугари вака. Никогаш.
Не му обрнувајте внимание.
Абе човеку јас сум егеец....Што трескате глипости? Не сум јас од атина грк..Значи егеец сум... Зошто ме напаѓате оти ја пишувам вистината како што е?

Абе човеку јас сум егеец....Што трескате глипости? Не сум јас од атина грк..Значи егеец сум...
Ах егеец. Иронично, баш таму вриело бугарофили.
Твојот широк концепт за бугарите дека инкорпорирале секаква нација и етникум во себе од балканот, би требало да ни сугерира што? Од Драч до Русе да формираме 3то бугарско кралство?
Нема да ве биде. Помина тоа. Бугарите убија толку многу Македонци во 1ва и 2ра. Цената за ова ќе ја платат/веќе ја плаќааѕ со тоа што, никогаш повеќе нема да се битен играч на балканот.
Србија од друга страна....рано е.

Абе човеку јас сум егеец....Што трескате глипости? Не сум јас од атина грк..Значи егеец сум... Зошто ме напаѓате оти ја пишувам вистината како што е?
Колку ти е тарифата? Ме интересира од која фондација ти пуштаат паричиња да се глупираш.

Каква е улогата од митолошкиот јунак Егеј во македонското колективно сеќавање?...

Ах егеец. Иронично, баш таму вриело бугарофили.
Твојот широк концепт за бугарите дека инкорпорирале секаква нација и етникум во себе од балканот, би требало да ни сугерира што? Од Драч до Русе да формираме 3то бугарско кралство?
Нема да ве биде. Помина тоа. Бугарите убија толку многу Македонци во 1ва и 2ра. Цената за ова ќе ја платат/веќе ја плаќааѕ со тоа што, никогаш повеќе нема да се битен играч на балканот.
Србија од друга страна....рано е.
Моето село било влашко, не било словенско, моите се бореле како партизани, затоа сум во Македонија а не во Бугарија кај бугарашите. Исто како во егејскиот, и во вардарскиот дел имало бугараши. Колку има со име Аспарух и Крум. Многу се. Со испран мозок повеќе од 200.000 бугараши и многу бугарски комити што членувале во ВМРО се вратени во бугарија од вардарскиот и егејскиот дел. До ден денска се со испран мозок, нивните деца се идентификуват како македонски бугари.

Не сакам да ме сватите погрешно. него само дикутираме. Немам лоша намера... Како може бугарин да биде етничка група кога нема ПРА-БУГАРИ!!! Многу просто и едноставно ми е....Француз не е етничка група...Не треба ниту бугарин да биде...

^ Бугар е. Ова цело е пишано со други намери. Се пробаа со секаков начин на асимилијација, не помина.
Сега ќе речат па бугарот е секој - тој е и Грк и Србин и Македонец и Албанец и Црно Горец. Се е тоа бугар, пошти бугар не е етничка група. Дур да трепнеш со двете очи блгерија до Виена, цигански гета ко во софија.

^ Бугар е. Ова цело е пишано со други намери. Се пробаа со секаков начин на асимилијација, не помина.
Сега ќе речат па бугарот е секој - тој е и Грк и Србин и Македонец и Албанец и Црно Горец. Се е тоа бугар, пошти бугар не е етничка група. Дур да трепнеш со двете очи блгерија до Виена, цигански гета ко во софија.
Здрави ли сте вие во главата? Изгорел ви мозокот овие 35год. што ве лажат и крадат политичарите. Јас не сум бугар, сум пишал и предходно....Што не ви е јасно? Не секој што сака да ја знае вистината и ја пишува вистината е бугарин....Исто така и не подржувам да бидете бугари зошто бугарија е мизерна и сиромашна држава..не ви треба...ако веќе сакате нешто да се пишувате друго, тогаш барајте нешто подобро...Словенија, Хртватска, Канада, Америка..итн....Таму каде што е развиено со голема економија...Подалеку од балкан.......Бугарија од цел балкан е најсиромашна мизерна држава...Словенија, Хрватска, Грција така и така економијата...Други уште подобро се... Германија, Канада, Америка и други држави...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom