Goran Bt
локал патриот
Сам се чешлаш?Величина, меѓу полуаматери…
Гарант ич не си гушкан како мал и имаш паднато од високо на глата, шо сега вака ти се дешава

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сам се чешлаш?Величина, меѓу полуаматери…

nekoj A da napisi ke dojdi B da napisi cudo edno so tolku interes kuznaj so mu se vrti vo glata deka ne prosvetluvat deka ne ucat kuznaj so si mislat ….Сам се чешлаш?
Гарант ич не си гушкан како мал и имаш паднато од високо на глата, шо сега вака ти се дешава![]()
borko govedoto rece deka kiro e strasen igrac ama ne coek ejjj borko da reci deka si ne coek racunaj so lajno treba da siГо слушам Киро за балканхандбал за утакмицата на Фитиљо.
Каков гад од чоек!
Нема да се помири никогаш шп не го донесе во Алкалоид и нема во блиска иднина.
А то шо не провоцира дека му треба поголем клуб од Пелистер ќе му се удри од гла изјавата од наредна сезона.
Ќе се покажи дека Фитиљо не е играч за врвен клуб и дека во ваква средина го вади максимумот од себе.
Да не заблрајме дека Пелистер е клубот шо му ја спаси кариерата и го врати на ова ниво, само ради трпението и слободата шо му ја дава како играч.
Да не заборајме дека Фитиљо беше во врвни клубој и таму поминс доста неславно и тп во годините кога требаше да биди во најдобра форма.
Сега на 30 год во врвен клуб како шо милува селекторот да кажи, ќе си стави крај на кариерата.
Ако мисли дека Алкалоид е врвен клуб, тогаш да го гасиме нетот и да не коментираме поќе тука џабе.

Абе не си прај филмој толку. Кој да биди тренер ако не Кире? Кој требаше да ги земи? Дрогата требаше да игра? Или Мартин од 2ката за голман? Биди реален малце. Според мене Митревски е вишок та во Пелистер та во репрезентацијата, освен шуткање топката ко ќе прими гол и негативнс енергија ништо не носи поќе. Даде зеде тој готово. Да не беше Томовски да ја фрли напред после применио гол сеа по сите ќе плукавме. Е сеа замисли Митревски да беше како ќе изреагираше.Дај бе нека се откажат од репрезентацијата се да му ебам на психото ја напрај приватна со сила ги турка децата од алкалоид доста е ај шо не ги игра нашите уште добивме две повреди на близнаците за приватната забава на Киро и компанија а за Фитиљот до колена односно до глуждови не му се другите шо ги форсираат од скопје
Те лажи окото чоекот е психо утре да ги земи близнаците во алкалоид ќе ги игра 60 минути за репка и во нивниот клуб а тука си игра мајтап со нив колку за пример да можи и фитиљот нема да го игра од авион се гледа дека чоекот е заебанција не знам вие шо гледате било кој да земиме од Прилеп,Тиквеш ќе изигра исто ко децата на овај будалата и така играме само со бекој нема врска кој е крило пикер и голман се се сведува на одбраната и тројката бекој другото е да пополнат бројка но реков шо добивме ние од ова ЕП освен повреди и ако се загуби титулата му оди во рпол8г на сите други само нас не не знам шо гледате вие но ве лажат очите и ќе прејаме муабет после првенството домашно ко ќе заврши сега џабе се тепате за МКДАбе не си прај филмој толку. Кој да биди тренер ако не Кире? Кој требаше да ги земи? Дрогата требаше да игра? Или Мартин од 2ката за голман? Биди реален малце. Според мене Митревски е вишок та во Пелистер та во репрезентацијата, освен шуткање топката ко ќе прими гол и негативнс енергија ништо не носи поќе. Даде зеде тој готово. Да не беше Томовски да ја фрли напред после применио гол сеа по сите ќе плукавме. Е сеа замисли Митревски да беше како ќе изреагираше.
Videte vaka mnogu sme ne realna i ne objektivna publika da ne recam nekoj podrug pogrden zbor, se to vo red fitiljo se vrati tuka vo pelister i si ja vrati formata kako zasluga za nasiot klub, ama neznaci to deka fitiljo treba da ostani vo neprofesionalen klub vo koj ima 12 igraci bez dogovor, klub vo koj nema ni vizija ni strategija bez nitu eden dogovoren igrac za ova polusezona i za naredna sezona. Kiro spored mene najuspesniot sportist na site vreminja da go vregas i da go plukas najmalku treba, mozi coekot kako karakter si e specificen ama stvarno ja pretervame nemozi nie da mislime deka se se vrti okolu pelister i sekoe mislenje so ne ni odgovara nas da go protolkuvame kako nekoj nas loso d ani misli ili da zborva. Toj si e trener so vizija racunaj portugalija ja analizirase 6 meseci coekot, coekot si ima plan i normalno ke si go gleda klubot kaj so e trener i ke si gi bara kvalitetnite igraci site do eden tie so mu trebat, oti ima vizija ima plan i pravilno gi koristi finansite. Inace spored mene coekot sakase da kazi deka fitiljot i ne samo toj i uste nekolku igraci bi bile podobro da igrat vo uste pokonkurenten tim kade sto formata ke ja krevaat uste pokje a so toa ke imame i pojaka reprezentacija. Treba malce objektivno i realno da se gleda na rabotite ne se vrti se okolu pelister bidete malce objektivni i prifatete drugo mislenje.Го слушам Киро за балканхандбал за утакмицата на Фитиљо.
Каков гад од чоек!
Нема да се помири никогаш шп не го донесе во Алкалоид и нема во блиска иднина.
А то шо не провоцира дека му треба поголем клуб од Пелистер ќе му се удри од гла изјавата од наредна сезона.
Ќе се покажи дека Фитиљо не е играч за врвен клуб и дека во ваква средина го вади максимумот од себе.
Да не заблрајме дека Пелистер е клубот шо му ја спаси кариерата и го врати на ова ниво, само ради трпението и слободата шо му ја дава како играч.
Да не заборајме дека Фитиљо беше во врвни клубој и таму поминс доста неславно и тп во годините кога требаше да биди во најдобра форма.
Сега на 30 год во врвен клуб како шо милува селекторот да кажи, ќе си стави крај на кариерата.
Ако мисли дека Алкалоид е врвен клуб, тогаш да го гасиме нетот и да не коментираме поќе тука џабе.
Истото и за Костески го изјавуваше дури да ни го земи во Алкалоид, така да тие муабети дека имал визија бла бла.Videte vaka mnogu sme ne realna i ne objektivna publika da ne recam nekoj podrug pogrden zbor, se to vo red fitiljo se vrati tuka vo pelister i si ja vrati formata kako zasluga za nasiot klub, ama neznaci to deka fitiljo treba da ostani vo neprofesionalen klub vo koj ima 12 igraci bez dogovor, klub vo koj nema ni vizija ni strategija bez nitu eden dogovoren igrac za ova polusezona i za naredna sezona. Kiro spored mene najuspesniot sportist na site vreminja da go vregas i da go plukas najmalku treba, mozi coekot kako karakter si e specificen ama stvarno ja pretervame nemozi nie da mislime deka se se vrti okolu pelister i sekoe mislenje so ne ni odgovara nas da go protolkuvame kako nekoj nas loso d ani misli ili da zborva. Toj si e trener so vizija racunaj portugalija ja analizirase 6 meseci coekot, coekot si ima plan i normalno ke si go gleda klubot kaj so e trener i ke si gi bara kvalitetnite igraci site do eden tie so mu trebat, oti ima vizija ima plan i pravilno gi koristi finansite. Inace spored mene coekot sakase da kazi deka fitiljot i ne samo toj i uste nekolku igraci bi bile podobro da igrat vo uste pokonkurenten tim kade sto formata ke ja krevaat uste pokje a so toa ke imame i pojaka reprezentacija. Treba malce objektivno i realno da se gleda na rabotite ne se vrti se okolu pelister bidete malce objektivni i prifatete drugo mislenje.
Го критикуваме оти постојано директно/индиректно испраќа провокации на сметка на Пелистер, како тука не се работело како треба бл бла а цело време гинврбува играчите од Пелистер.Го плукате Лазаров дека не дојде Пелистер, ојде Алкалоид. Е сега јас да ви кажам неколку работи, тој е најголемиот спортист и професионалец кој го имала Македонија, а таков нема ни да има ни во блиска иднина. Е сега вие мислете дали таква личност ќе дојди во Пелистер кој е убедливо најужасно организиран и воден клуб во сите европски такмичења (од ЛШ до Челинџ), а исто така и во домашната лига? Дали мислите дека Лазаров би дошол тука за некое старо мало од 18 години да му изиграва претседник? Па 30 000 месецот да му дат не би се впуштил во оваа каша. Многу поголеми шанси би имале да заврши тука доколку беше оној стариот Пелистер со 200-300.000 буџет, отколку со ова распашана команда која служи само како играчка.
aj sega jas da te prasam nesto tebeVidete vaka mnogu sme ne realna i ne objektivna publika da ne recam nekoj podrug pogrden zbor, se to vo red fitiljo se vrati tuka vo pelister i si ja vrati formata kako zasluga za nasiot klub, ama neznaci to deka fitiljo treba da ostani vo neprofesionalen klub vo koj ima 12 igraci bez dogovor, klub vo koj nema ni vizija ni strategija bez nitu eden dogovoren igrac za ova polusezona i za naredna sezona. Kiro spored mene najuspesniot sportist na site vreminja da go vregas i da go plukas najmalku treba, mozi coekot kako karakter si e specificen ama stvarno ja pretervame nemozi nie da mislime deka se se vrti okolu pelister i sekoe mislenje so ne ni odgovara nas da go protolkuvame kako nekoj nas loso d ani misli ili da zborva. Toj si e trener so vizija racunaj portugalija ja analizirase 6 meseci coekot, coekot si ima plan i normalno ke si go gleda klubot kaj so e trener i ke si gi bara kvalitetnite igraci site do eden tie so mu trebat, oti ima vizija ima plan i pravilno gi koristi finansite. Inace spored mene coekot sakase da kazi deka fitiljot i ne samo toj i uste nekolku igraci bi bile podobro da igrat vo uste pokonkurenten tim kade sto formata ke ja krevaat uste pokje a so toa ke imame i pojaka reprezentacija. Treba malce objektivno i realno da se gleda na rabotite ne se vrti se okolu pelister bidete malce objektivni i prifatete drugo mislenje.
Па не се работи бе брат, шо има то да не вреѓа? Циркуз колорадо е клубот, тренери се менват ко на лента, се носат карикатури, во 5 сезони 5 играчи немат погодено, нема шо да не вреѓа то. Клубот функционира на ниво на Јехона, нема шо да не вреѓа то ако некој јавно го кажи.Истото и за Костески го изјавуваше дури да ни го земи во Алкалоид, така да тие муабети дека имал визија бла бла.
И сега Костески има напредок во кариерата, крена форма, во појак клуб замина?
Ако имаше визија немаше Борзаш да го земи а цело време дсваше изјави дека Пелистер ноши неквалитетни странци.
Јас го коментирам неговиот однос према Пелистер и провокациите шо постојано ги праќа према нашата управа (према нас како навивачи на Пелистер).
Ако некој тука на фанклубот е објективен, то сум јас. Нигде не пишав дека треба да остани во Пелистер по секоја цена ама убеден сум дека врвен клуб на Фитиљо ќе му напрај контраефект во неговата кариера. Нема детето таков ментален склоп за да успеј таму надвор, односно го нема она шо можи го имаше Киро а го немале никој од македонските играчи уназад.
Кажими зошто Пелистер шо игра 3 сезони во ЛШ (без разлика на резултатите) и му дава целосна слобода и има трпение за сите испади како играч во моментот е лошо опција за Фитиљо ?
Во кој клуб од европа ќе го добиеше тој луксуз ?
Дали во Пик Сегед кај шо има 2 класи поодбри од него на неговата позиција и кај шо ќе добива по 10мин на небитни натпревари во Унгарска лига, ќе напредва поќе отколку во Пелистер? Или недајбоже во некој бундеслигаш?
Мое мислење е дека НЕ!
Се кладам со кој сака овде дека истиот тој Киро шо има визија и го советува да си оди од Пелистер, догодина ова време ќе ја смени реториката и ќе дава изјави дека на Фитиљо му е потребен клуб кај шо ќе има минутажа и ќе добие слобода во играта за да јандржи формата, односно индиректно ќе прај притисок да го врати во МКД ( читај Алкалоид).
Автоматски споено мислење:
Го критикуваме оти постојано директно/индиректно испраќа провокации на сметка на Пелистер, како тука не се работело како треба бл бла а цело време гинврбува играчите од Пелистер.
Како селектор не смеј да се дрзнува да ја коментира работата на другите клубој пошо и тој самиот е тренер во истата та лига која ја критикува.
Клубојте се приватни и секој клуб си има своја политика на работа. Јас неам прочитано официјална изјава или соопштение од било кој клуб кај шо упатува критики или замерки за неговото работење и неспортското однесување нсдвор лд терените од страна на Алкалоид. Сите знајме како ги уценва играчите од другите клубој и агитира да се префрлат во Алкалоид на сметка на нивниот статус во репката.
Само тој нешто паламуди со изјавите за мкд менталитет, па не работеле како треба другите, бла бла... Ако е професионалец нема да се дрзни да коментира такви работи, ќе ди работи во неговиот посран клуб и ќе си ја гледа репката.
То е другар мешање во политиката на работење на другите клубој.Па не се работи бе брат, шо има то да не вреѓа? Циркуз колорадо е клубот, тренери се менват ко на лента, се носат карикатури, во 5 сезони 5 играчи немат погодено, нема шо да не вреѓа то. Клубот функционира на ниво на Јехона, нема шо да не вреѓа то ако некој јавно го кажи.
Ni kiro ni kurle ni madle ne e nad pelister, ama to e samo kaj nas i nie taka gledame, a kaj drugite kluboj i navivaci i treneri igraci ne mu e niv pelister pred se taka da imat pravo na nivno mislenje pa i kritikuvanje. Ako nekoj ne smeta deka e taka ima pravo da si go kazhi to pa nekogas i da bidi vo pravo, e pa sega nas dali ke ni bidi tesko to da go prifatime to e srugo 20. Zato ako sme klub profesionalen ke mu gi zatnime muckite na site so dobra strategija i vizija i so dobar igracki kadar i da postignime uste tolku dobro rezultati, a ne vaka nas site ni se krivi a krivicata e kaj nas vo nasiot dvor.. to mi beshe muabetot samo kukame de sudi de kiro de borko de kurle de madle site se krivi za pelister a samite sebe ne ni se opulvame. Zato treba da sme realni objektivni ne vo drugite da ja barame krivicata.aj sega jas da te prasam nesto tebe
kiro pogolem od pelister da ne e ?
so treba da ne treba kafe da mu varime ?
i ako ne bese pelister kiro nemase nikogas da bidi to so e koj saka i so saka neka zbora ja znam cela prikazna kako dojde tuka i se so se desavase
i druga rabota koj go spori to deka bese najdobar ?
naucete se deka kiro ne e nad pelister
toj imeto na klubo ne ti go kazva ti zede ovde referati sme go vregale kiro ne praj majtap brat
za ova si skroz pravo, i tocno e deka nikogas ne sme nie krivi tuku drugite kako so rece sudi borko kurle madle (ne deka nemale nekogas udel ama ne e stalno)Ni kiro ni kurle ni madle ne e nad pelister, ama to e samo kaj nas i nie taka gledame, a kaj drugite kluboj i navivaci i treneri igraci ne mu e niv pelister pred se taka da imat pravo na nivno mislenje pa i kritikuvanje. Ako nekoj ne smeta deka e taka ima pravo da si go kazhi to pa nekogas i da bidi vo pravo, e pa sega nas dali ke ni bidi tesko to da go prifatime to e srugo 20. Zato ako sme klub profesionalen ke mu gi zatnime muckite na site so dobra strategija i vizija i so dobar igracki kadar i da postignime uste tolku dobro rezultati, a ne vaka nas site ni se krivi a krivicata e kaj nas vo nasiot dvor.. to mi beshe muabetot samo kukame de sudi de kiro de borko de kurle de madle site se krivi za pelister a samite sebe ne ni se opulvame. Zato treba da sme realni objektivni ne vo drugite da ja barame krivicata.