Криза во Венецуела

• Креатор на темата Креатор на темата Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Изгледа дека веќе го постигна тоа што се бараше. А тоа беше да ги остави на цедило ЕУ Натовциве у Украина. За тоа и си наплати убаво со Путин.
Чул те Господ дека ги оставил на цедило!

Ама прво да видам, па ќе верувам.
(а Трамп е стар преварант и криминалец! Во такви доверба никогаш!)

Ќе ти биде интересно ова.

US officials said that advanced S-300 and Buk-M2 air defence systems supplied by Russia were not even properly connected to radar when US helicopters entered Venezuelan airspace, making it possible for the Pentagon to carry out what it called Operation Absolute Resolve.

An analysis by NYT of photos, videos, and satellite imagery also found that some air defence components were still in storage rather than deployed at the time of the attack. The findings suggest that, despite months of warnings, Venezuela was not prepared for the US operation.

Е сега многу прашања остава ова.
И затвора исто така.

Ќе ти биде интересно ова.

US officials said that advanced S-300 and Buk-M2 air defence systems supplied by Russia were not even properly connected to radar when US helicopters entered Venezuelan airspace, making it possible for the Pentagon to carry out what it called Operation Absolute Resolve.

An analysis by NYT of photos, videos, and satellite imagery also found that some air defence components were still in storage rather than deployed at the time of the attack. The findings suggest that, despite months of warnings, Venezuela was not prepared for the US operation.

Е сега многу прашања остава ова.
И затвора исто така.
Интересно...
И го потврдува она што јас го зборував (за жал испаднав во право..)
Мислење во темата 'Криза во Венецуела'
https://forum.kajgana.com/threads/kriza-vo-venecuela.101733/post-10369351

Венецуелската армија е бетер од нас..

Интересно...
И го потврдува она што јас го зборував (за жал испаднав во право..)
Мислење во темата 'Криза во Венецуела'
https://forum.kajgana.com/threads/kriza-vo-venecuela.101733/post-10369351

Венецуелската армија е бетер од нас..

Или е договорена цела апсана на Мадуро. Не за џабе велеше дека е спремен на трејд.

Сериозно а што ќе ни смени на нас толку дали ќе ме чуе господ дека Путин ги продал двајцава или не ?
Не ми е јасно зошто навиваш ?

Јас не навивам ниту кудам, само споделувам мое мислење зошто Трамп ништо не презема околу Украина и зошто Путин ништо не презема околу Венецуела и Иран.

Сериозно а што ќе ни смени на нас толку дали ќе ме чуе господ дека Путин ги продал двајцава или не ?
Не ми е јасно зошто навиваш ?

Јас не навивам ниту кудам, само споделувам мое мислење зошто Трамп ништо не презема околу Украина и зошто Путин ништо не презема околу Венецуела и Иран.
Мир во Украина...
за тоа навивам.
Се видоа русите колку можат! Ако се погодат некако со ова што имаат сега, и конечно да запре крвопролевањето...

За жал ни сам не верувам дека ќе запре..

Мир во Украина...
за тоа навивам.
Се видоа русите колку можат! Ако се погодат некако со ова што имаат сега, и конечно да запре крвопролевањето...

После 2028-29.

Мир во Украина...
за тоа навивам.

А чекај малце....
Ти уште не сфаќаш дела од почетокот крвопролевањето не зависи од Русија туку од Украина ?
Ај сега и со тебе како со Вартоломеј да не повторуваме ставови од пред 4 години разглобени на најситно у темата за Украина.
Од 2014 Русија пушта ултиматуми за да не дојде до крвопролевање тие намерно ја предизвикуваат.
Да не почнеме да ги прераскажуваме пак Минскиот и Истанбулскиот договор што содржеа и кој ги спречи да не се имплементираат.

Па се гледа традиционална венецуелски изглед/сурат, сигурно е од Венецуела.
Не се сомневам; Венецуеланците „традиционално„ се бели по тен, носат чифутински бради и „зулуфи„ и плетени капи ...уште од времињата пред да бидат колонизатори.

не знам кои се овие дебелозупци ама дефинитивно се врвни професионалци, кој ги плаќа сигурно не се евтини ама вредат за секоја пара.

По мрежава се појавува вест дека Калигула задоцнил со акцијата во Венецуела.
Неколку дена пред акцијата од Венецуела а според договор Мадуро со кинески официелни лица договорил да се пренесе золотото од Венецуела во Кина.
Ова е направено без голема помпа (кон крајот на Декември) а се работи за злато во вредност од 20 милијарди и така гусариве останаа со празни раце :)

Точно - неточно нема никогаш да дознаеме, сепак и пристапувањето на Венецуела кон платниот систем на Кина придонесе во многу овие да го киднапираат Мадуро сметајќи дека на тој начин ќе го решат тој проблем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom