Пресвртница за Украина

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    778
Забораваш дека РУ и УК се исти народ со иста култура, јазик па и религија без разлика на пособноста како држави. Од друга страна која е таа држава на рамниште од УК на која УСА или Израел ја обезглавиле ?
Слушни го акцентот на Украинците од Лавов, Виница, Ивано-Франкивск, Луц, Житомир итн ќе видиш дека украинскиот јазик е микс од полски и руски. Тоа е исто како да тврдиш дека Бугарите и Македонците се ист народ.
Друга тема е тоа.
Израел кој знае колку пати ги нападна Хутите и директно нивните штабови беа уништени. Истото го направи и со Хезболах каде речиси цел воен врв го онеспособи, а да не зборуваме за акцијата со пејџерите.
Во ракетирањето со Иран уште во првиот налет многу видни заповедници на Кудс бригадата погуби и неброени командни места. Хамас исто го здроби цел врв го отсече само што веќе борбите во Газа преминаа во тешка герила како Виетнам па не се исплатеше да се борат за секоја дупка. Америка да не зборувам Ирак, Либија, на добар пат беше и Милошевиќ да го елиминира само овој ја фрли белата крпа.
Како и да гледаме САД имаат брзи акции и поентираат, а овие се спремни уште 1мил војници да загубат и не им е важно што не само западот што трпи од војната туку и тие трпат премногу економијата е преоптоварена од финансирањето на војната.

Слушни го акцентот на Украинците од Лавов, Виница, Ивано-Франкивск, Луц, Житомир итн ќе видиш дека украинскиот јазик е микс од полски и руски. Тоа е исто како да тврдиш дека Бугарите и Македонците се ист народ.
Друга тема е тоа.
Израел кој знае колку пати ги нападна Хутите и директно нивните штабови беа уништени. Истото го направи и со Хезболах каде речиси цел воен врв го онеспособи, а да не зборуваме за акцијата со пејџерите.
Во ракетирањето со Иран уште во првиот налет многу видни заповедници на Кудс бригадата погуби и неброени командни места. Хамас исто го здроби цел врв го отсече само што веќе борбите во Газа преминаа во тешка герила како Виетнам па не се исплатеше да се борат за секоја дупка. Америка да не зборувам Ирак, Либија, на добар пат беше и Милошевиќ да го елиминира само овој ја фрли белата крпа.
Како и да гледаме САД имаат брзи акции и поентираат, а овие се спремни уште 1мил војници да загубат и не им е важно што не само западот што трпи од војната туку и тие трпат премногу економијата е преоптоварена од финансирањето на војната.
Brat ne e isto i ne mozes da gi sporeduvas, i Rusija go zema Krim za nekolku dena i si go pripoi so sebe pa nikomu nisto. USA 20 god maka macese vo Avganistan za na kraj da se povlecit. Sakam da ti kazam celta e druga, nacinot na deluvajne i strategijata se kompletno razlicni megu toa sho ti go nabroja. Ako ja trgnes Kina na strana site tri - Rusija, USA i Izrael se ekonomsko,tehnicki, stratesko - voeno prejaki za ostatokov od svetov, a toa kako deluvaat dali za den-dva ili 5god zavisi samo od nivnite strateski interesi.

Јутуб препорака, прочитајте ги коментарите на угрофинската шиптаpана кон Македонија и ставете си прст на чело пред да ги поддржувате тие дивјаци во иднина

Capture.PNG

Јутуб препорака, прочитајте ги коментарите на угрофинската шиптаpана кон Македонија и ставете си прст на чело пред да ги поддржувате тие дивјаци во иднина

Прегледај го приврзокот 465891
Ако. Европа официјално ни напраи три миљарди повеќе срања, па пак ја подржувате.

Не ми е битно мене некој од Русија што мисли за мене. Русија не ги притиска нашите политичари да ја предадат државата во албански раце и да не направат граѓани од втор ред, Европа и Западот тоа го прават од 2001-ва па наваму. Русија не ми бара да станам Бугарин. Русија не ми бара да сменам име, знаме, а ни да примам муслимански имигранти овде. Не ми ни бара децата педери да да ги правам, нити пак да зимам хемиски отпад од нив.
Мене ми е битно тоа што Европа пропаѓа, економски, но и социјално, нивните општества идат у курац.

Жал ми е за христијаните таму, ама јеби га, истите тие христијани гласале цело време за власти кои ситематски ги подржуваат нашите најголеми душмани, истовремено имајќи двојни аршини кон нас.

Последно уредено:
Brat ne e isto i ne mozes da gi sporeduvas, i Rusija go zema Krim za nekolku dena i si go pripoi so sebe pa nikomu nisto. USA 20 god maka macese vo Avganistan za na kraj da se povlecit. Sakam da ti kazam celta e druga, nacinot na deluvajne i strategijata se kompletno razlicni megu toa sho ti go nabroja. Ako ja trgnes Kina na strana site tri - Rusija, USA i Izrael se ekonomsko,tehnicki, stratesko - voeno prejaki za ostatokov od svetov, a toa kako deluvaat dali za den-dva ili 5god zavisi samo od nivnite strateski interesi.
Не заборавај колку војска и години загубија и СССР во Авганистан? Авганистан беше гробница за сите.
Еве да сум вработен во Кремљ и да имам некое влијание како ќе објаснам зошто војнава 5 години се развлече ? Која црна тактика ... непријателот (Укр) неколку години се спрема за одбрана, а ти влегуваш со 40км колона кон Киев па дали си свесен дека има дронови кој знае колку луѓе така од нивното парадирање загинаа.

Не заборавај колку војска и години загубија и СССР во Авганистан? Авганистан беше гробница за сите.
Еве да сум вработен во Кремљ и да имам некое влијание како ќе објаснам зошто војнава 5 години се развлече ? Која црна тактика ... непријателот (Укр) неколку години се спрема за одбрана, а ти влегуваш со 40км колона кон Киев па дали си свесен дека има дронови кој знае колку луѓе така од нивното парадирање загинаа.

Објаснувањето е дека колоната доби наредба да се повлече бидејќи на преговорите во Истанбул беше договорена украинска неутралност, која енглезите во последен момент ја саботираа.

Кому му е гајле што сакаат Украинците

25 септември 2022 - 11:48

За време на војната, руски и украински преговарачи тајно се состанале и некако скицирале решение за ставање крај на војната. Само што Бајден не бил задоволен а Борис Џонсон подоцна му објаснил на Зеленски: Дури и Украина да е подготвена за некои гаранции за Путин, Западот не е.

Се` што следуваше потоа е веќе позната историја.

Да, така функционира дипломатијата.
Прво ќе се повлечиме, па потоа вие неутрални.

Да, така функционира дипломатијата.
Прво ќе се повлечиме, па потоа вие неутрални.

Така велат Русите, а Украинците немаат приложено докази за спротивното.

Рускиот доказ од друга страна е фактот дека се повлекоа од предградијата на Киев.

Така велат Русите, а Украинците немаат приложено докази за спротивното.

Рускиот доказ од друга страна е фактот дека се повлекоа од предградијата на Киев.
Не ти текнува дека можеби се повлекоа заради друга причина?

Наредниот месец беше прославата по повод 9 мај - Денот на победата над фашизмот, можеби ги повлекле да вежбаат за парадата.

Снемаа храна поради што почнаа да јадат кучиња. А да, снемаа оружје, муниција, бензин и буквално се што можеше да снемаат - снемаа.
F0q-k-Jq-Xs-AAWAo-D.jpg

F1-J5-Lsd-WYAAp-Gwj.jpg

F1-J5-LOp-Xw-AEWQTt.jpg

F1-J5-G-UWc-AEzd-QX.jpg

F1-J5-Fbo-Xg-Ak-Nd6p.jpg

F1-J5-Gef-WYAExco-V.jpg

F1-J5-CTUWw-AUSeo9.jpg

F1-J5-DDQWIAAq-Lv0.jpg

F1-J5-KSs-WYAAwi-Hz.jpg

F1-J5-Kg-NWIAAJ4pa.jpg

F0q-v6-DWYAEGg-RV.jpg

Снемаа храна поради што почнаа да јадат кучиња. А да, снемаа оружје, муниција, бензин и буквално се што можеше да снемаат - снемаа.
F0q-k-Jq-Xs-AAWAo-D.jpg

F1-J5-Lsd-WYAAp-Gwj.jpg

F1-J5-LOp-Xw-AEWQTt.jpg

F1-J5-G-UWc-AEzd-QX.jpg

F1-J5-Fbo-Xg-Ak-Nd6p.jpg

F1-J5-Gef-WYAExco-V.jpg

F1-J5-CTUWw-AUSeo9.jpg

F1-J5-DDQWIAAq-Lv0.jpg

F1-J5-KSs-WYAAwi-Hz.jpg

F1-J5-Kg-NWIAAJ4pa.jpg

F0q-v6-DWYAEGg-RV.jpg

Е да, заборавив на тој дел.

Вадеа чипови од машини за перење, шпорети, фрижидери, бидејќи кубурат со технологија за воени потреби.

Е да, заборавив на тој дел.

Вадеа чипови од машини за перење, шпорети, фрижидери, бидејќи кубурат со технологија за воени потреби.
Крадеа семафори во Шведска за чипови. :icon_lol:

Можно е.
Да појдам Москва, да им ветам дека ќе им го дадам Киев за 100 милиони. Од кога ќе ме платат, ќе го добијаат Киев, нели? :D

1767708572786.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom