- Член од
- 19 февруари 2023
- Мислења
- 4.981
- Поени од реакции
- 8.981
На погрешна адреса тропаш ако правиме муабети за татарските пасоши, за мене тие се корисна алатка против бугарија, но знам дека многу луѓе не ја разбираат оваа моја позиција.kako kritikuvanje na vlasta i na premierot aplikant za bugarski pasos koj denes drzi status kvo na otpocnuvanjeto na pregovorite e odenje po narativot na bugarskata propaganda.
dvajcata najvlijatelni lugje vo DPMNE ti se aplikant za bugarski pasos i lik so firmi vo Bugarija so multimilionerski sumlivi prihodi.
kako kritikuvanjeto na ovie lugje e probugarsko dejstvuvanje.
inace, uste ne mi objasni kako se platenici, nitu mi dokaza.
Додека не е за мене прашање на статус кво туку извлекување подобри позиции за нас, тоа што го направија Заев и Ковачевски е спротивно на нашите интереси затоа и падна таа власт, ако ЕУ како и во историјата Европа нема слух ќе почекаме додека има, јас не се брзам, лисабонската декларација исто беше став на еу па се промени.
Ти ако сакаш да влегуваш во процес каде бугарија те блокира кога сака и со такви протоколи тоа е твој проблем.
Автоматски споено мислење:
Петар е глуп бугар, се што треба да знаеш за него е тоа.![]()
Петар Богојески - Petar Bogojeski
МАКЕДОНЦИТЕ од Грција, делот на јужна (долна ) Македонија се многу посреќни од нас Македонците од северна (горна) Македонија! Тоа се забележува по лицата, насмевката, спокојот… кои се сретнуваат на...www.facebook.com
I ovoj preska go vidov, bara podraska od amerika..Protiv bugarizacijata i srbinizacijata...Ama ovoj e vrti-kapa..ne mi e za veruvanje sto pisuva i dali e seriozen.... Pisuva deka navodno makedoncite egejci od egejot sto ostanale tamu se bile po srekni od nas zosto ne se bugarizirale?
Izgleda saka da kaze deka ne se bile pod bugarska egzarhija. Ili takvo nesto.
Software nov navodno trebalo... Pisuva ili makedonci ili juzno-slovenki. e sega kako e toa mozno so ogled na ovie 35god i kakov e narodot podelen. koj znae.
Бугарија нема проблем со античкиот наратив на Петар, тие приказни беа и финансирани од бугарите, они имаат проблем само ако нивниот историски наратив не е нападнат овде, а ние да се караме со грците.
Дечињата на Вида Боева секретарката на Михајлов тоа пропагираше во време на Грујо.
Последно уредено: