Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
kako kritikuvanje na vlasta i na premierot aplikant za bugarski pasos koj denes drzi status kvo na otpocnuvanjeto na pregovorite e odenje po narativot na bugarskata propaganda.

dvajcata najvlijatelni lugje vo DPMNE ti se aplikant za bugarski pasos i lik so firmi vo Bugarija so multimilionerski sumlivi prihodi.

kako kritikuvanjeto na ovie lugje e probugarsko dejstvuvanje.

inace, uste ne mi objasni kako se platenici, nitu mi dokaza.
На погрешна адреса тропаш ако правиме муабети за татарските пасоши, за мене тие се корисна алатка против бугарија, но знам дека многу луѓе не ја разбираат оваа моја позиција.
Додека не е за мене прашање на статус кво туку извлекување подобри позиции за нас, тоа што го направија Заев и Ковачевски е спротивно на нашите интереси затоа и падна таа власт, ако ЕУ како и во историјата Европа нема слух ќе почекаме додека има, јас не се брзам, лисабонската декларација исто беше став на еу па се промени.
Ти ако сакаш да влегуваш во процес каде бугарија те блокира кога сака и со такви протоколи тоа е твој проблем.
Автоматски споено мислење:

I ovoj preska go vidov, bara podraska od amerika..Protiv bugarizacijata i srbinizacijata...Ama ovoj e vrti-kapa..ne mi e za veruvanje sto pisuva i dali e seriozen.... Pisuva deka navodno makedoncite egejci od egejot sto ostanale tamu se bile po srekni od nas zosto ne se bugarizirale?
Izgleda saka da kaze deka ne se bile pod bugarska egzarhija. Ili takvo nesto.

Software nov navodno trebalo... Pisuva ili makedonci ili juzno-slovenki. e sega kako e toa mozno so ogled na ovie 35god i kakov e narodot podelen. koj znae.
Петар е глуп бугар, се што треба да знаеш за него е тоа.
Бугарија нема проблем со античкиот наратив на Петар, тие приказни беа и финансирани од бугарите, они имаат проблем само ако нивниот историски наратив не е нападнат овде, а ние да се караме со грците.
Дечињата на Вида Боева секретарката на Михајлов тоа пропагираше во време на Грујо.

Последно уредено:

I ovoj preska go vidov, bara podraska od amerika..Protiv bugarizacijata i srbinizacijata...Ama ovoj e vrti-kapa..ne mi e za veruvanje sto pisuva i dali e seriozen.... Pisuva deka navodno makedoncite egejci od egejot sto ostanale tamu se bile po srekni od nas zosto ne se bugarizirale?
Izgleda saka da kaze deka ne se bile pod bugarska egzarhija. Ili takvo nesto.

Software nov navodno trebalo... Pisuva ili makedonci ili juzno-slovenki. e sega kako e toa mozno so ogled na ovie 35god i kakov e narodot podelen. koj znae.
Па добро, ако размислиш не е грешка. Немаат допирна точка со српскиот менталитет, бугарскиот менталитет ти е појчето руски да речам, по шо од стално биле под Русија де факто, особено во СССР. Македонците пред српската окупација имаа друг менталитет.

Така што егејците што останаа изгубија дел од своето, но примија хеленска свест, и живеат во една од најјаките држави политички, туристички, историски а економски пропадна до душа.

Па добро, ако размислиш не е грешка. Немаат допирна точка со српскиот менталитет, бугарскиот менталитет ти е појчето руски да речам, по шо од стално биле под Русија де факто, особено во СССР. Македонците пред српската окупација имаа друг менталитет.

Така што егејците што останаа изгубија дел од своето, но примија хеленска свест, и живеат во една од најјаките држави политички, туристички, историски а економски пропадна до душа.
Што подразбираш под примиле хеленска свест? Нема Македонец од преродбениците до денес што не се повикува на антиката.
Еве на прадедо ми во Турско и во Српско кој му дал хеленска свест, знаеш ли дека книгата Големиот Александар е испечатена во Карлово Бугарија?

Што подразбираш под примиле хеленска свест? Нема Македонец од преродбениците до денес што не се повикува на антиката.
Еве на прадедо ми во Турско и во Српско кој му дал хеленска свест, знаеш ли дека книгата Големиот Александар е испечатена во Карлово Бугарија?
Реков на тие шо живеат во Северна Грција од 1913 навака.

Знам за Големиот Александар, напишана е со грчки букви со македонско наречје.

Ама џабе сето.

Не не, остај ти пропаганда на бугарите дека грците ни зборувале за Александар, тоа многу после преродбата на Македонскиот народ, јас ти зборувам која книга влегува во Македонија 1844 пред Грчката пропаганда.
1844 оваа книга стигнува во Македонија, после другото е историја.
Ова твоето е муабети на Љубчо.
Реков на тие шо живеат во Северна Грција од 1913 навака.

Знам за Големиот Александар, напишана е со грчки букви со македонско наречје.

Ама џабе сето.
Повели

Не не, остај ти пропаганда на бугарите дека грците ни зборувале за Александар, тоа многу после преродбата на Македонскиот народ, јас ти зборувам која книга влегува во Македонија 1844 пред Грчката пропаганда.
1844 оваа книга стигнува во Македонија, после другото е историја.
Ова твоето е муабети на Љубчо.

Повели
Не мислев на пропагандата на бугарите и грците. Туку мислев напишаното од Атанас Македонец

Пресказание на Голем Александр

Интересно за ова не сум знаел.

Само то шо прочитав ме заболи глата. На "старо бугарски" јазик пишува, бил гркоман, за александар македонски, ја издава во Белград, ама се борел за слободата. То е ко че немаш држава да ги си брани интересите че имаш ваков хаос.

Интересно ама џабе, че остани закопано во историјата.

Не мислев на пропагандата на бугарите и грците. Туку мислев напишаното од Атанас Македонец

Пресказание на Голем Александр

Интересно за ова не сум знаел.

Само то шо прочитав ме заболи глата. На "старо бугарски" јазик пишува, бил гркоман, за александар македонски, ја издава во Белград, ама се борел за слободата. То е ко че немаш држава да ги си брани интересите че имаш ваков хаос.

Интересно ама џабе, че остани закопано во историјата.
Знам, види бугарите имаат навика да се прават големи но реално и тогаш и денес се со најнизок степен на национална свест, Раковски е соученик со овој свештеник, шират книги за Александар, после Грците и Србите им се криви за нешто, а они самите незнаат што се.

Прв бугар со име Милош :pos:
Хахаха. Кисниш по профили а? :) :)

Добро и тебе не ти е лесно, таква наредба доби од газдите, што да се прај, мора да си го извадиш лебчето.

Ако, работи си...

Хахаха. Кисниш по профили а? :) :)

Добро и тебе не ти е лесно, таква наредба доби од газдите, што да се прај, мора да си го извадиш лебчето.

Ако, работи си...
Камо среќа брат, ако има конкурс кажи.

Камо среќа брат, ако има конкурс кажи.
Сите се некакви шпиони брат за тебе, само твоите идоли не се....Баш ме интересира како ќе се појавиш на форум, кога твоите идоли ќе ги вметнат бугарите во Уставот....

А тек ако ги објават досиејата кој се има бг паспорт, тогаш колку ќе се разочараш од сите таму што ги гледаш по ходници, ама ако. Млад си, веројатно ќе научиш на потешкиот начин ;)

Сите се некакви шпиони брат за тебе, само твоите идоли не се....Баш ме интересира како ќе се појавиш на форум, кога твоите идоли ќе ги вметнат бугарите во Уставот....

А тек ако ги објават досиејата кој се има бг паспорт, тогаш колку ќе се разочараш од сите таму што ги гледаш по ходници, ама ако. Млад си, веројатно ќе научиш на потешкиот начин ;)
Не ми се никакви идоли, во моментов помало зло, ти кажав инаку дека со ништо што потпишале не се согласувам, како и огромното мнозинство Македонци.
Тоа е.

Не ми се никакви идоли, во моментов помало зло, ти кажав инаку дека со ништо што потпишале не се согласувам, како и огромното мнозинство Македонци.
Тоа е.
Злото е зло, сфати веќе еднаш...

Од тие бирања од двете зла помалото, затоа државата е на ова дереџе....

Злото е зло, сфати веќе еднаш...

Од тие бирања од двете зла помалото, затоа државата е на ова дереџе....
Сфатено е одамна.
Само жалам што нема обединување, како да нема свест дека потеклото ни е нападнато, како ништо да не сме научиле од нашите прадедовци за пропагандите и сега да се делиме на такви и онакви.
Тоа ќе го искористат бугарите како и грците.
Ако како народ утврдивме дека Заев е зло и го потпиша договорот за добрососедство онака, зошто тогаш како народ дозволуваме сеуште они со другарму филипче да се на чело на опозицијата.
Каде е тука националната свест.

Сфатено е одамна.
Само жалам што нема обединување, како да нема свест дека потеклото ни е нападнато, како ништо да не сме научиле од нашите прадедовци за пропагандите и сега да се делиме на такви и онакви.
Тоа ќе го искористат бугарите како и грците.
Ако како народ утврдивме дека Заев е зло и го потпиша договорот за добрососедство онака, зошто тогаш како народ дозволуваме сеуште они со другарму филипче да се на чело на опозицијата.
Каде е тука националната свест.

Националната свест не постои кај народ кој повеќе од 2 (ДВЕ) генерации не видел борба за опстанок, а бидејќи последната борба за опстанок е завршена во 1944 година, далеку повеќе генерации се израснати без да мораат да се борат за да го сочуваат тоа за кое нивните предци се избориле со крв и жртви.

И пред анти-македонските билатерални договори и уставни измени од периодот 2017-2019 година имаше и други анти-македонски уставни и законски измени.

На пример, во 2004 година имаше масовни протести во Струга и Кичево поради новата територијална поделба на локалната самоуправа.

Кога плавите жолтици го испратија во Струга нивниот тогашен министер за одбрана Бучмен - подоцна се прослави со договорот за анти-пријателство со балкански татарстан - стружани го пречекаа со протести пред партиското седиште во Струга, при што тој ги нарече манијаци и хулигани, за што беше евакуиран со хеликоптер, стружани беа апсени, а Струшките вечери на поезијата 2004 беа преместени во Скопје.

Од скопјани ниту п од протест бидејќи во нивниот град се одржува културна манифестација која не припаѓа во нивниот град, а уште помалку па бидејќи политичката територија на нивниот град вештачки се менува исто како и територијалната организација на локалната самоуправа на бројни други македонски општини, само за да се задоволат хировите на рамковнистите.

Ако во 2001 година Македонците беа фатени неподготвени или предадени одвнатре, во 2004 година ги имаа сите средства на располагање за да се спротивстават, имаше дури и референдум во ноември 2004 на кој можеа да гласаат за задржување на старата територијална организација на локалната самоуправа во Македонија, но Македонците одлучија да слават бидејќи САД ја признале Македонија под уставното име наместо да гласаат, и референдумот заврши неуспешно.

Се` што се има случено во Македонија после 2004 година е со амин од Македонците, не можат да кажат дека не биле информирани, предупредени, дека не знаеле што следува, можат само да кажат дека одлучиле да си молчат, а молчењето значи одобрување.

Тоа е производ на народ кој повеќе од 2 (ДВЕ) генерации не видел борба за опстанок и затоа наредната борба за опстанок ќе биде крвава или воопшто нема да се случи.

Класични дефокуси со праисторија, а има цел форум историја.

Во однос на постапките на оваа "економски успешна патриотска" влада, го прашале чатгпт. Ова е одговорот

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom