Воена техника од Русија не пазареле на време
Почна да се служиш со лаги, веројатно резултат на затоплувањето на односите Русија -САД!
Иран купи и ги плати системите с-300 Русија не ги испорача никогаш на крајот по 4-5 години ги врати парите.
Ете обајсни ми точно како санкциите кон Венецуела ги спречува 20 години да изгради стабилна електрична мрежа.
По се изгледа тераш инает.
Па исто така како што и во последните 200 години не се електрифицирала.
Откако на избори доби Чавез Венецуела е предмет на специјална војна од страна на ЕУСА!
Им ги крадеа парите депонирани кај ЕУСА, и кога им требаа за лекови повторно не им ги враќаа и сега очекуваш електрификација, бог да чува и да брани.
Им спореа избори секоја година се обидуваа со шарени куртонијади, не знам како мислиш во такви услови да се има солиден раст и развој.
Објектот субјектот. Обични работи се во прашање. Иран и Венецуела викаш годиништа биле под санкции. Како тогаш не изградиле систем кој внатрешно ќе им овозможи еј струја бе. Не правиме муабет ние за ролсројс да возат. Значи нешто не штима. Јас зборам за електричната мрежа во Венецуела кој огромни проблеми им праги ти ми вметнуваш вуста дека сум рекол тоа за Иран. Иран има проблем со водоснабдувањето, како е тоа поврзано со нуклеарната програма што ја споменуваш можеш да ми објасниш. Иран има нуклерна централа која обезбедува енергенси.
Не вреди читаш и интерпретираш како што сакаш а не како што е напишано.
Русија не е зависна од Иран. Доколку Иран се одлучи на тој план, Русија ќе го почитува. Нема план има Русија да се вмешува во ниту едно внатрешна политика на една земја. Сувреност е тука во прашање. Доколу една земја е толку кревка внатрешно па не очекувај ништо добро тука. 100100000 пати е тоа кажано од Путин и цела педа актери. Умре времето на СССР. Русија ќе соработува со сите кои ќе имаат план да соработуваат со нив.
Каде реков Русија зависна од Иран, дај не ....
Ајде да нацртам, на ЕУСА+Израел им е потребен Иран за да роварат по Рф првенствено преку станоите.
Ако Русија продолжи вака да соработува на крајот самата со себе ќе соработува (и помагаше на Сирија а во исто време сите информации ги споделуваше со Израел па дури и се правеше на удрена кога Израел бомбаше по Сирија, ебати соработката ебати -ова е само пример, немој да мислиш дека исто така не соработува и со Иран и со......).
Околу Кина. На Кина ако му ги соберат Иран и Венецуела и остане само Русија како земја што може да им доставува енергенси по ефтина цена што мислиш што ќе му одговара? Или мислиш ќе си дозволат после на Јенките да им прават пазар за енергенсите? Многу поширока слика треба да се гледа. Се обиде да го претставиш како пораз на Русија. Но не е тоа. Ова е начин Сад да почне да дејствува против Кина. Поради тоа и се обидуваат да се испазарат и со Русија. Е сега Кинезите што не се од фчера и си инвестираат во сите можни енегенси внатрешно тоа е друга работа. Ќе биде интересно секако.
РФ беше принудена да се поврзе со Кина и ден денес постоит отпор во РФ кон таквата соработка.
Лавров вчера дава изјава дека Рф е подготвена ИНСТАНТНО да ја снабдува ЕУропска со енергенси, што мислиш како тоа ќе се направи?
Не знам на што е резултат промената на политиката на Рф кон Кина и другите до вчера сојузници ама не ќе да е на арно.
За сега нема никаков пораз на Рф на стратешка разина ама ако продолжи со ваквата политика постепено ќе почне да губи симпатии кај досегашните сојузници/пријатели а тоа е рецепт за стратешки пораз.
Тоа е повеќе од доволно да знам како живее просек Русин, бидеќи опкружувањето не ми е Медведев или Песков или некој од олигарсите.
Се повторуваш, читај со разбирање, никаде не реков што знаеш а што не знаеш самиот си знаеш што знаеш.
Саму укажав дека елитата НИКОГАШ не губи затоа и е елита и живее во раскош, затоа што применува илјадугодишни технологии кои секогаш даваат поволен резултат по неа.