Криза во Венецуела

• Креатор на темата Креатор на темата Bateman
  • Време на започнување Време на започнување
Не е заебанција. Диктатор или не киднапираш претседател на суверена држава од нејзината територија. Не сме свесни што преседан е ова уште. Лошо, многу лошо.
Мадуро не беше никаков претседател веќе цела година.
Ќе постават нивни пион секако, кој и да биде. Сигурно избори ќе распишат за да биде по "демократски".
Избори веќе се одржаа пред година ипол каде што Венецуелците си избраа претседател со огромно мнозинство.

Единствено може да распишат предвремени избори ако Гонзалес поднесе оставка како што вети и на изборите да се кандидира Мачадо, со оглед на тоа што режимот и забрани учество на последните претседателски избори.

Не е заебанција. Диктатор или не киднапираш претседател на суверена држава од нејзината територија. Не сме свесни што преседан е ова уште. Лошо, многу лошо.

Македонија има неколку обиди кај што трети страни менуваа влади или се обидуваа да го направат истото. Поради тоа ме фасцинира глупоќата на некои што аплаудираат тука. Али јбг после цацко криф што државноста ни е умрена.

Единствениот логички производ од ова е: Дефинитивно Трамп и Путин лани во Алјаска си имаат постигнато некаков договор. Трамп му рекол на Путин еве ти ја тебе Украина, ти мене дај ми ги Венецуела, Иран, Блискиот Исток.

Единствениот логички производ од ова е: Дефинитивно Трамп и Путин лани во Алјаска си имаат постигнато некаков договор. Трамп му рекол на Путин еве ти ја тебе Украина, ти мене дај ми ги Венецуела, Иран, Блискиот Исток.

Нема што тука Путин да договара, посбено тоа што Сад и без тоа може да то добие. Блискиот Исток им е добиен со тоа што таму немаат против тежа. Венецуела им е во нивниот двор. Што би можела Русија таму да направи? Ништо. Ниту Кина. Никој.

Трамп повеќе мислам дека на Русија им има предложено да се дистанцираат од Кина која ќе им биде целта во иднина.

Сега уште Исланд и нека му дадат нобелова награда :pos:

Со договорот од Барбадос, САД уште во 2023 година ги укинаа санкциите кон државниот врв на Венецуела под услов Чавизмот да и дозволи на опозицијата да учествува на изборите. Сепак, по победата на Марија Корина Мачадо на отворените внатрепартиски избори каде речиси едногласно триумфираше со над 2 милиони гласови, Чавизмот експресно го забрани нејзиното учество на изборите при што се случи првото прекршување на договорот од Барбадос. Но, во последен час опозицијата го кандидираше Едмундо Гонзалес. И покрај тоа што опозицијата беше спречена да има набљудувачи на денот на изборите, со оглед на тоа што гласањето е електронско, имаа пристап (поточно упад) до софтверот. При тоа опозицијата на истите избори (јули 2024) оствари убедлива победа од над 68% од гласовите, додека Мадуро доживеа тежок пораз од само 30%. Сепак откога Чавизмот виде дека опозицијата ги објави резултатите и записниците од над 85% од избирачките места, сфатиле дека упаднале во софтверот и настана општа паника. Па така иако Чавизмот си објави лажна победа на изборите, како што и однапред си планираа, велат дека не можат да објават поединечни резултати од ниедно гласачко место поради "хакерски напади од Севверна Македонија".

Оттуука со оглед дека Чавизмот одби да ги признае резултатите од изборите, а администрацијата на Бајден како страна од договорот на Барбадос не знаеше што да направи (подоцна се откри дека во администрацијата на Бајден имало еден про-чавистички службеник кој бил меѓу одговорните за Венецуелското прашање), администрацијата на Трамп (читај Рубио) даде и повеќе од доволен рок за транзиција на власта, додека пак нарко-картелите на Чавизмот и нивните акции, како и Нобеловата награда за Мачадо само ги забрзаа процесите.

Прегледај го приврзокот 465618
Слично нешто се деси и во Романија, човекот што победи убедливо на демократско гласање го стрпаа во затвор. Што е поразлично?

Ама интересно ќе е деновиве.
Time to watch double standards in real life

Со договорот од Барбадос, САД уште во 2023 година ги укинаа санкциите кон државниот врв на Венецуела под услов Чавизмот да и дозволи на опозицијата да учествува на изборите. Сепак, по победата на Марија Корина Мачадо на отворените внатрепартиски избори каде речиси едногласно триумфираше со над 2 милиони гласови, Чавизмот експресно го забрани нејзиното учество на изборите при што се случи првото прекршување на договорот од Барбадос. Но, во последен час опозицијата го кандидираше Едмундо Гонзалес. И покрај тоа што опозицијата беше спречена да има набљудувачи на денот на изборите, со оглед на тоа што гласањето е електронско, имаа пристап (поточно упад) до софтверот. При тоа опозицијата на истите избори (јули 2024) оствари убедлива победа од над 68% од гласовите, додека Мадуро доживеа тежок пораз од само 30%. Сепак откога Чавизмот виде дека опозицијата ги објави резултатите и записниците од над 85% од избирачките места, сфатиле дека упаднале во софтверот и настана општа паника. Па така иако Чавизмот си објави лажна победа на изборите, како што и однапред си планираа, велат дека не можат да објават поединечни резултати од ниедно гласачко место поради "хакерски напади од Севверна Македонија".

Оттуука со оглед дека Чавизмот одби да ги признае резултатите од изборите, а администрацијата на Бајден како страна од договорот на Барбадос не знаеше што да направи (подоцна се откри дека во администрацијата на Бајден имало еден про-чавистички службеник кој бил меѓу одговорните за Венецуелското прашање), администрацијата на Трамп (читај Рубио) даде и повеќе од доволен рок за транзиција на власта, додека пак нарко-картелите на Чавизмот и нивните акции, како и Нобеловата награда за Мачадо само ги забрзаа процесите.

Прегледај го приврзокот 465618
Од ова што пиша, и што прогуглав од прееска, се мешаат во туѓи држави. Ете и погоре рече ,,да ѝ дозволи на опозицијата да учествува на изборите''. У Америка дрогата од небо паѓа иначе, и сеа ако го утепаат Мадуро, нема да има дрога у светот и ќе згаснат сите нарко-картели.

Пошто од тоа што прочитав по други места, демек овој е лош, коруптивен, дила дрога во Америка. Овие добричиве ќе го киднапираат за да ја спасат државата. Солзи сами капат, прости ми. И ќе инсталираат некој вопер преку кој ќе ја цицаат нафатат. Пошто многу вентили им се свртеа накај Русија.

Последно уредено:
Се јавија ли европските бирократи да повикаат на „европски вредности„ и да најават санкции за САД и подршка за Венецуела или тоа само за Украина важи?

Избори веќе се одржаа пред година ипол каде што Венецуелците си избраа претседател со огромно мнозинство.

Единствено може да распишат предвремени избори ако Гонзалес поднесе оставка како што вети и на изборите да се кандидира Мачадо, со оглед на тоа што режимот и забрани учество на последните претседателски избори.

Не верувам овој да го вратат. Избега за Шпанија уште тогаш.
Таа Мачадо можно е да се кандидира и да ја наместат неа. Може ќе биде и некој сосема трет. А, искрено и не е ни битно кој ќе биде, секако нивни човек ќе наместат на крај.

Потпретседателката им била во посета на Москва. Баш во овој момент немаат никој официјално да ја води државата. Која "коинциденција".

1767447583906.png
exactly what i am saying :)
вие ме праите детише. Да за пола од вас со годините сум дете, никад не ме занимало до толку за секоја држава. Ама зло знам да намирисам, а Американците смрдат корнат. Глеам на мојата држава колку ѝ наштетиле. Бебе сум била тие денови коа се рокале низ Скопје. Може затоа сум ваква дива, дете на воен период.

Се јавија ли европските бирократи да повикаат на „европски вредности„ и да најават санкции за САД и подршка за Венецуела или тоа само за Украина важи?

Мислам декаа има неодмна изјава како тоа легимитетот на Маудро бил сомнителен.

Аххаххаха.

Мислам декаа има неодмна изјава како тоа легимитетот на Маудро бил сомнителен.

Аххаххаха.
Kaja kallas:

I have spoken with Secretary of State Marco Rubio and our Ambassador in Caracas. The EU is closely monitoring the situation in Venezuela.

The EU has repeatedly stated that Mr Maduro lacks legitimacy and has defended a peaceful transition. Under all circumstances, the principles of international law and the UN Charter must be respected. We call for restraint.

The safety of EU citizens in the country is our top priority.

Hipocrisy final boss!

Дојде демократијата и во Венецуела! За многу години нека е.

Гледам Либија се скраси со демократијата воведена од Сад.

Ова киднапирањево на Мадуро е буквално ко во античкото време и средновековието, особено на Џингис Хан, кој што киднапирал цареви и ги мачел и убивал, а после то сѐ ебавал. Че видиме на кај че тера работава. Садам Хусеин и Гадафи исто така беа киднапирани и убиени од САД.

Freedom motherfuckers.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom