Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
А на кој начин може да им се забрани на тие на плоштад да свират поинаква музика освен да ги стават насилно во затвор?
Пиши му казна, тој утре пак ќе биде со тарабука и ќе тапа. Не ни знам дали има закон за вакво нешто.
Не гледам легален начин за ова да се реши на едноставно. Не можеш да му кажеш што музика он да рока.

Можеш, можеш. Јавен простор е, и уличните изведувачи си добиваат дозвола од Град Скопје за работење на локациите. Циганско-турски-шипттарски мелоси што ечат од мостот само го засилуваат впечатокот кај туристите дека Скопје е Џалалабад и треба озбилно да се сфати оваа работа.

Циган од 52 кила, акнат на лепак се решава со два шамара, при што тарабуката се фрла до Хилтон и тука завршува дискусијата. Наредниот ден, кога ќе се врати пак, на шамарите се додаваат клоци и пендраци и така секој ден додека не се откаже.

После се преоѓа на тие интересните графити-артисти, што повеќе нагрдуваат и од циганите. Тие партали треба без најава и муабет тепање сегде кај што ќе бидат сретнати.

Последно уредено:
Македонија на македонците друже, пројде тоа време со северџаните. Ете го горе тој спремен за нови предавства, но никој не го ферма :kafence:
И тој горе ѝ тој што апелира да се веселиме и двајцата заедно под рука и на Голи Оток.

Скроз забегаа сите, СДС е никаков фактор ниту ќе биде повторно, па уште и мали Фрчко "бели линии" го ставиле во раководство :ROFLMAO:
Мали и постари фрчко се екстремно самобендисани и нарцисоидни сподоби што некогаш оделе по оваа земја!
... аааа ...го заборавив и Прометеј (Тодор Петров) иста слика и прилика.... вечниот самоизбран председател на СМК ..ако некој воопшто и членува таму.... тој бе тие ко зеленски, вечно на туѓ трошок живее... на оној прилепчанецот од Флорида мама му еба...

Можеш, можеш. Јавен простор е, и уличните изведувачи си добиваат дозвола од Град Скопје за работење на локациите. Циганско-турски-шипттарски мелоси што ечат од мостот само го засилуваат впечатокот кај туристите дека Скопје е Џалалабад и треба озбилно да се сфати оваа работа.

Циган од 52 кила, акнат на лепак се решава со два шамара, при што тарабуката се фрла до Хилтон и тука завршува дискусијата. Наредниот ден, кога ќе се врати пак, на шамарите се додаваат клоци и пендраци и така секој ден додека не се откаже.

После се преоѓа на тие интересните графити-артисти, што повеќе нагрдуваат и од циганите. Тие партали треба без најава и муабет тепање сегде кај што ќе бидат сретнати.
Можат да ги спакуваат у марица, ама неќат.
На Плоштад се осеќам ко у Ташкент.
Со чаршафи на земја, алал вера као не им е ладно, тарабуката, и пее нешо шо звучи ко да ќе се фрли од Камени. Брадишта пуштени. Ужас

IMG_20251227_092153.jpgScreenshot 12-27-2025 16.24.13.png

... прва фотографија со маица бела, фтора фотографија дали ја гледате белата лента со отпосле допишан текст што е отпосле направено на оригинал фотографија од човечки фактор? Сакате на истата лента да напишам било каков текст со фотошоп, на пример „фак ју Левица“ ?

Screenshot 12-27-2025 16.37.22.png

Screenshot 12-27-2025 16.55.32.png

...курнази Левица, не се заебавате со трагедијата во Кочани, ако имате муда не со вакви ниски удари и фотошоп да го замајувате народот, така не се добива ни симпатии ни ништо, се сомневав јас од почеток дека Апасиев не е чист, ќе видиме до крај што ќе испадне од него од неговите соопартици што ќе кажат, ја заеба Левица впрочем што од човек кој работел за СЈО, така не се храни семејство!

78430417_1448660935302094_4481120953954205696_n.jpg

Мене ми е јасен тој начин. Прашањето ми беше да ги тргнат на легален начин, не шамарање и клоци. :)
И јас сум за, не против, само гледам дека ова не е случај кој постои исклучиво во Скопје. Ваквите луѓе рокаат и во Виена, Берлин, Амстердам...

Зошто ние не пратиме тапанари да ја пејат незнам распукала шар планина во Арачиново секој ден.
Па да видиме дали законите важат за сите еднакво.

Како што пишав, тоа ми е јасно. Прашав за легален начин некој. Ти истепај ги на плоштад, они ќе се вратат, па хелсиншки па не знам кој таму и проблемот ќе си продолжи.

Мене ми е јасен тој начин. Прашањето ми беше да ги тргнат на легален начин, не шамарање и клоци. :)
И јас сум за, не против, само гледам дека ова не е случај кој постои исклучиво во Скопје. Ваквите луѓе рокаат и во Виена, Берлин, Амстердам...

Како што пишав, тоа ми е јасно. Прашав за легален начин некој. Ти истепај ги на плоштад, они ќе се вратат, па хелсиншки па не знам кој таму и проблемот ќе си продолжи.
Јавен ред и мир, не свират во кафана, плус и закон за шамии треба.

И тој горе ѝ тој што апелира да се веселиме и двајцата заедно под рука и на Голи Оток.
... фотографијата на сајтот Алмакос (Ал+Ма+Кос) Албанија, Македонија, Косово е ОРИГИНАЛНА на В.Филипче, а тоа што сакаш заедно да ја протнеш и фотошопирана фотографија на Х.Мицковски со срамна цел и злоупотреба на трагедија во Кочани, не е исто бате!

Понижувачки и нечовечки било што ги викнале на работа тие што седеле дома и земале плата. :pos:

Надреално: За ДУИ повикот на работа на 76 вработени во Министерството за односи меѓу заедниците е „понижувачки и нечовечки третман“

Демократската унија за интеграција најостро и без никакви резерви го осудува нечовечкиот, понижувачки и дискриминаторски третман на 76 вработени во Министерството за меѓуетнички односи, сите Албанци, кои се повикани на работа и затворени во канцеларии без минимални човечки услови и без никакви работни задачи, се вели во соопштението на ДУИ.

„Фактот дека овие вработени, за да го преживеат работниот ден, биле принудени да импровизираат седејќи на подот и носејќи ќебиња од дома, претставува државен срам кој го нарушува човечкото достоинство и ги крши сите законски, морални и европски стандарди.

Уште потешко е однесувањето по овој чин. Наместо институциите да преземат одговорност за нечовечките услови што ги создале, снимките од оваа состојба беа јавно злоупотребени за морален линч, додека премиерот отиде дотаму што ги обвини овие вработени за ‘аморалитет’ “, се вели во реакцијата на ДУИ.

Во соопштението се нагласува дека станува збор за Албанки, за мајки, за сестри и сопруги, кои биле понижени од сопствената држава, а потоа и јавно нападнати од страна на првиот човек на Владата.

„Ова е премината црвена линија и не смее да се релативизира, оправдува или премолчува. Дополнително, во врска со овие настани се напаѓа и ДУИ, иако станува збор за државни службеници, на кои токму државата е должна да им обезбеди достоинствени услови и третман.

Премиерот има морална и политичка обврска веднаш јавно да им се извини на овие жени, на нивните семејства и на целата албанска заедница за навредливиот јазик и за легитимирањето на практика која потсетува на најмрачните методи на институционална дискриминација.

ДУИ бара целосна политичка и административна одговорност за овој скандал, итен прекин на овој нечовечки третман и враќање на нормални и достоинствени услови за работа за сите вработени.

Државните институции не смеат да се претворат во простори за колективно казнување врз етничка основа. Човечкото достоинство не е привилегија, туку основно право кое не се преговара“, се порачува во реакцијата на ДУИ.

image-243562.jpg

Тогаш ќе платиш лица со фантомки кои полицијата не може да ги идентификува :toe:

И пази било напад кон нивната заедница ако покажеш дека некој вработен го злоупотребува работното место.
Наместо да излезат надвор од племенското гето и кажат дека е срамота тие плачат оти случајно е од нивното племе.
Османи солзи рони, кутрото племе.

Сега текстот на маицата на Мицика е или не е допишан, Бијонс? Ќе те молам поопширна рецензија на сликата направи ни, не сме убедени доволно.

Miss You Goodbye GIF by MOODMAN

...ова е подобра, поранешната членка на ДИК од партијата БЕСА, Ермира Асани Салија,

Можат да ги спакуваат у марица, ама неќат.
На Плоштад се осеќам ко у Ташкент.
Со чаршафи на земја, алал вера као не им е ладно, тарабуката, и пее нешо шо звучи ко да ќе се фрли од Камени. Брадишта пуштени. Ужас
Ташкент е 100 пати поразвиен и нема допирна точка со СК. Сѐ заради то шо беше под СССР и пред то под Руското царство. А дури беше СССР се изградија метро и многу други работи.

Ташкент е еден од најзначајните градови во централна Азија. Градот буквално свети и возат модерни коли. Ова да го најдиш таму како во Скопје тешка работа скоро и незамисливо.

Централна Азија привремено беше под арапска колонизација и присилно го примија исламот, потоа Русија ги освојува. И со то шо Русија ги освојува ги држи недопирливи од арапското влијание и исламот, и од османлиите исто така.

Скопје ти е налик на Истанбул, Анкара, и други некои турски градови. Само шо разликата е таму се сите турци, а тука е мешано, шо е многу поразително.

Во која смисла поразително. Ако некој снима во турција че види, еј знајш, турци си свират таква е културата со векови зачувана, пијат чај од едната страна, јадат бурек и т.н.

Е сега ко че снима Скопје, че види џуптин, албанец, кај шо тропа, свири, и одма го менува ликот, презентацијата на народот, че речи не е македонец овај, monkeydonia.

Меѓутоа одиме напред со братство и единство. Треба да бидиме сплотени и да се сакаме. Не треба да шириме омраза, иако македонецот, односно северно македонецот е граѓанин од втор ред, не треба значи омраза. Плус македонец појче не значи етнос, туку државјанин, нема појче такво нешто. Зато треба да се сакаме и да се веселиме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom