Како да го/ја преболиш поранешниот/поранешната?

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
3.389
Поени од реакции
7.438
Ајмо кеј. Колку време ви требало да ги преболите бифшите? Што најмногу ви помогнало.
Една пољакијна ми рече најлесно да заборавиш некој, е да сретнеш друг. Пробав. Но сепак не ми успеа.
Неможам да гледам кај што постира слики од себе, знаејќи колку мина ќе се ложат на него. Ко ништо да не било меѓу нас. Од друга страна зумирам сликата, за да видам дека насмевката е лажна, а во исто време сепак му посакувам се најдобро, но сакам да е далеку од мене.
Совети се добредојдени особено од стрејт луѓе. Раскажете ми за вашите љубовни проблеми и како сте ги надминале.
Автоматски споено мислење:

Исто што мислите за опцијата блок? Дали е најдобар начин да се продолжи понатаму или укажува на огромна незрелост и носи лоша карма?

Најдобар начин е да се фокусираш на себе и да се разубавиш.
Како нареден пат да веруваш во љубов? Ако воопшто има нареден пат. Вчера разговарав со шефицата и ми рече да внимавам. Пошто луѓе кој имаат проблеми со доверба знаат тоа да го префрлат и на тебе, па во иднина и ти да си како нив и да не веруваш на никого.
Пошто веќе осеќам дека одам во оваа насока.

Опушти се и насочи се кон себе, пробај да работиш на себе и поправи се лошо што правиш. Има една добра изрека, никогаш не заборавај зошто тој/таа станал бивши/а- не за џабе е бивш/а. Никогаш не си давај лажна надеж и биди самокритичен/на. Никогаш не го оправдувај во своите мисли. Другото одтави му го на времето, многу брзо ќе го реши проблемот.
Убиј го

Ајмо кеј. Колку време ви требало да ги преболите бифшите? Што најмногу ви помогнало.
Една пољакијна ми рече најлесно да заборавиш некој, е да сретнеш друг. Пробав. Но сепак не ми успеа.
Неможам да гледам кај што постира слики од себе, знаејќи колку мина ќе се ложат на него. Ко ништо да не било меѓу нас. Од друга страна зумирам сликата, за да видам дека насмевката е лажна, а во исто време сепак му посакувам се најдобро, но сакам да е далеку од мене.
Совети се добредојдени особено од стрејт луѓе. Раскажете ми за вашите љубовни проблеми и како сте ги надминале.

Исто што мислите за опцијата блок? Дали е најдобар начин да се продолжи понатаму или укажува на огромна незрелост и носи лоша карма?
Дркај по 5 пати на ден,нема на дунда да помислиш а не па на бифша

Може само да пишам како да преболиш бившА-Никако!
Признавам користев дел од машката манипулација да ја "довлечам" кај мене ама смрдлава изгледа шиба видеа и рилсои на теми за машки манипулации и гледам доста е апдејтирана..Треба да пробам со друга метода,проблемот е што и она сака со мене ама обожава малку да ме мачи племе и е*ам покварено..

Ова е најтешко. Размислувам често за тоа кој бев пред да го запознаам и ептен ми фали стариот јас. Самодовербата, мирот во умот. Се во врска со себе.

Исто размислувам подолго време да останам сам. Од една страна ова ме плаши пошто укажува на тоа дека јас повеќе не верувам на никого. Но од друга страна. Се што ми треба е мир.

Последно уредено:
Премногу се сакавме за да ја преболам.Помина долг период и сеуште не можам да се совземам целосно.
Пробав на многу начини, ама се е некако залудно.Најверојатно времето ќе излечи се.

Љубовта е сериозен меч со две острици, колку е поголема-толку е поголема и болката.

... а бе што ве гледам смешни, Византиецот има дупли душевен проблем, сака да го заборави бившиот, а не бившата, љубовта не е иста и неспоредлива, како и болката, тој гледа дупе, а не гледа лице, има разлика! :ROFLMAO:

... би напишала на кој начин, ама никогаш не се разоткри дали во тие негови хомо врски тој е таа или тој е тој, ако ме рабере, зашто и тоа не е исто, мислам ментално, за начин да се заборави!

... а бе што ве гледам смешни, Византиецот има дупли душевен проблем, сака да го заборави бившиот, а не бившата, љубовта не е иста и неспоредлива, како и болката, тој гледа дупе, а не гледа лице, има разлика! :ROFLMAO:

... би напишала на кој начин, ама никогаш не се разоткри дали во тие негови хомо врски тој е таа или тој е тој, ако ме рабере, зашто и тоа не е исто, мислам ментално, за начин да се заборави!
golem kur, ljubov e ljubov, daj ke go sudime covekot sto ima porazlicna seksualna orientacija i pati.

golem kur, ljubov e ljubov, daj ke go sudime covekot sto ima porazlicna seksualna orientacija i pati.
...во грешка си, ама не можам да се објаснувам, ако за тебе е љубов е љубов, па насочена во било што, па пати!

pretty-beard.gif chibenguyen-amai.gif

... дали исто е, не е исто или исто е, не секој може да разликува! :neetaka:

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom