Фан клуб: РК Охрид

• Креатор на темата Креатор на темата ohrid66
  • Време на започнување Време на започнување
Криво ми падна за Павле кој заплака на крај, покрај стативата.
Единствен играч од кај нив што го ценам.
Батали Павле, тој лузерски клуб
Автоматски споено мислење:

Платформата стоооо
Па плаче од мука детето. Пет минути не добива на терен.

Честитки супер изиграно од Охрид и голманот проработе баш кога требаше.

Аууу овие кираџиите на најако пуштени и нормално тоа кираџиското не можат да го искоренат никако па тема од РК Охрид свршуват хахахахахах, и после ќе велат дека немале комплекси хахахаха.
Најјаки сте да сака некој да ве измисли вакви немаше да ве наштима толкави тркала.

Честитки супер изиграно од Охрид и голманот проработе баш кога требаше.

Аууу овие кираџиите на најако пуштени и нормално тоа кираџиското не можат да го искоренат никако па тема од РК Охрид свршуват хахахахахах, и после ќе велат дека немале комплекси хахахаха.
Најјаки сте да сака некој да ве измисли вакви немаше да ве наштима толкави тркала.
Брат иди држ ја платформата, заринка у енѕероно

Друже, за жал мислам дека си доста во право, ама ќе се надеваме планетите да се изместат во недела :)
Кај Пелистер добија уште поголема самодоверба после Вардар иако многу луѓе, па и дел од нив се отпиш(ув)аа , поради х причини.
Друга работа, кај нив мислам дека држат некоја психолошка стабилност која е најчест проблем за сите други екипи - не дека немале жолта минута (дајбоже да влезат лабаво во недела), ама најдобро се справувале на притисок досега.
Од друга страна во Охрид ова е многу изразено особено на моменти кога сериозен противник ќе им избегат со 3 гола или плус, секако намалено во последен период после Аљушо.Како шо рече, многу е битно да немат такви моменти во рана фаза.

Исто дали ќе се разбудат голманите, пред се Пилиповиќ за кој шо мислам досега не покажа целосен капацитет, за втор би играл со Ѓоргевски пошо имат такви моменти на серија ако му тргнит денот, а знајме од другата страна какви се голманите и како можат да го свртат резултатот.

Голем минус е малата и непланска клупа со едно десно крило и вкупно 4 голмани.
Особено болна е десно крило само со Џукиќ!, а квалитетот намален после Цирар.На левата страна морат да го одмарат Ојлески со Ристески зш ќе му земит душата 'помладиот' Манасков на тие години, мада и тука е битно меѓусебното читање.
Tројца пикери ќе морат да вртат цело време, со забелешка дека Моралес е малку поагресивен,
да не јадат брзо исклучувања во одбрана, пошо Жаре е во животна форма на 35, последно со Вардар и особено со Унгарците МВП.
А ќе морат да клават и голој со оглед дека е очекувано да ги држат Анте и Стрмљан на дистанца.
На бековскиот ред колку и да е незамисливо за Ројевиќ морат да вртат барем десната (Јагуриновски/Савревски) и централна страна без разлика да не бидат истите 60 мин.Па што биде биде.

Иначе за карти штама.Не сакам да замислам дека ќе имат пак ситуација како лани со вишок карти (а влегоа цела трибина битолчани), се надевам научија лекција ама досега требаше да одат во продажба...

Мојт утре да се распрашаме по штабојве, не знам шо им е филмот ниту објавено ниту најава :tapp:
Конечно планетите се изместија.И тргна Охрид да му земат ред на Пелистер.

Џука мајстору ја се извињавам, те напнавме за со Вардар и претходно, ама ти напраја денес услуга Чкембари од почеток (иначе играчите на Пелистер да си се потчукнат малку колкава поддршка добија и шо прикажаа).
Браво и за Гоце, изгледа читал поубо од Дејан.
Томи и Давид за пофалба на двете страни секој со свој учинок, очекувано беше да ги врзат Анте и Стрмљан.
За пикерите исто Тасески топ првото полувреме.Се виде брзо дека бековска е аут и почна преку него и крилата и Лиапис и Моралес замена во второто, особено вториов во одбрана денеска спартанец, мислев ќе е попроблематично со Пешевски отколку Абутовиќ ама и така успешно се справија на пикерски двобој.

Општо јака одбрана денеска уште на 10 метри ги задржвеа Тајник и особено Фитиљо, беше исклучен денеска дури и за асистенции.И среќа Хосни шо играше кај нив :) Видомски нетука, мислам имаше и ограничено време.
Голмански - Пилиповиќ се разбуди во второто за разлика од Митревски и Хајдеридад, скроз беа индиспонирани.
Добра замисла од клупата особено одбраната агресивно иако на моменти не беше добро за око, па и бавно на моменти.Имаше 4,5 погрешни додавање шо можеше да коштат на крај ама вечерва ја победиле психологијата.
За наши услови ок.Далеку е Скандинавија.
За Ројевиќ забелешка за чачкањето со Радивојевиќ, малку посериозно во пристапот.А сигурно не беше случајно, темпераментот е различен на сите играчи.

Организацијата пак полусериозна со доста плус персонал, ама и генерално луѓето денес си дојдоа со време.
Од друга страна пак полно седење по скали и луѓе надвор од сала со купени карти.

Само зш не пуштаа на паркингон до стадион не знам ,не вервам да беше уште пред 5 исполнето(и ако е така супер) ама ко ќе се сетам за ова со картиве и не е супер.Имаше паркирање од стара Охридија до Билјанини, по тревници и на сред улица.И пак форсирањето на ЕБР во број 50% од навивачки групи, непотребна тензија.
Воглавно добра вечер за Охрид, Пелистер некако лабаво влезе и фатија некој килав ритам и не клаваа голој, Охрид искористи се, особено второто со помалку грешки и трпеливо.

Платформата стоооо
Детево дефинитивно игра со срце и муда, штета што го испуштивме него и брат му, како и браќата Митеви

Детево дефинитивно игра со срце и муда, штета што го испуштивме него и брат му, како и браќата Митеви
Штета. Ништо чудно дс заврши кај Ќире после платформава.

Платформата стоооо
Мислам дека единствено тој нешто пробуваше денеска , a Хаџиќ зошто не го користат не знам...

Штета. Ништо чудно дс заврши кај Ќире после платформава.
Mi go zede zborot, a ne e cudno i Hazbula da zavrsi kaj Kire, mnogu saka da bide mangupce so decava od Alkaloid:pos:

A ovoj brkleto Espinja da se proveri do kaj e so povredata, pola sezona ne igra ama zatoa nema vikend u 1212 propusteno, edit: mislev pisuvam na Vardar temata

Последно уредено:
Јесте да сум другар со сите али во живот не ми звонале 4 разчични другари од Скопје ради утакмицава

сељаци невработени

1000005322.jpg

Padnav vo dupka dvete gumi gi rrushiv
sega koj ce platit?
Лоши, лоши губитници.
Иначе снимкава е на 2 км од Билјанини, на толкаво присуство на мвр...

prvpat vo istorijata go pobedvate pelister, ve napalija kiradzite kako zajci da skokate preku vemereto, invazija od bitola 3 pati pokje navivaci vi dojdoja ve izdominiraja, ne samo denes tuku sekogash, klubot vi e igracka na gradonacalnikot sho ko ke ne e pokje gradonacalnik znajme sho sledva, so vashi pari polnite diskutabilni stranci i makedonski propalici pari frlate v bunar, shkola nemate ne proizvedvate nieden igrac ste nemale vo istorijata na rakometot za reprezentacija, cetrvrti ste na tabelata nebitni ste, sho slavite? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom