Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Kakov e stavot na Levica okolu migrantite ? Ima nekoe soopstenite, izjavi za javnost, se znae nesto :cautious:
P.s ne gi racunam pritresvanjata na dezurnite blagonadezni levicari tuka, tie generalno za se se pritresvat , kako odvaj da cekat nekoj da umri ili nesrekja da ima :toe:
Имаат соопстение ама оти те мрзи да отидес до нивни страни да процитас целосно еве ти едно делце...

Како земја-кандидат за членство во ЕУ, Република Македонија нема никаков стратешки интерес да потпишува ваков тип договори со Велика Британија, која веќе не е членка на Унијата и која ја искористува земјава како инструмент во своите антимигрантски агенди. Прифаќањето да се формираат мигрантски центри на македонска територија ја става државата во позиција на крајна периферија и безбедносен тампон за туѓи интереси, без реална политичка или економска корист за нашите граѓани.

Какво е мисленето на екстремната албанска интелигенција во врска со ова прасане?

Ке бара ли Аљи нов оридски договор за нив ?

Имаат соопстение ама оти те мрзи да отидес до нивни страни да процитас целосно еве ти едно делце...

Како земја-кандидат за членство во ЕУ, Република Македонија нема никаков стратешки интерес да потпишува ваков тип договори со Велика Британија, која веќе не е членка на Унијата и која ја искористува земјава како инструмент во своите антимигрантски агенди. Прифаќањето да се формираат мигрантски центри на македонска територија ја става државата во позиција на крајна периферија и безбедносен тампон за туѓи интереси, без реална политичка или економска корист за нашите граѓани.

Какво е мисленето на екстремната албанска интелигенција во врска со ова прасане?

Ке бара ли Аљи нов оридски договор за нив ?
Da ne im e soopstenieto za javnost nekoe staro oti drzava so takvo ime ne postoi ( blagodarenie na niv ;) ).

Нема ништо срамно во ксенофобија, тоа е нормална човечка реакција, секој си живее така како што мисли дека е најдобро за него, неговото семејство, народ и нација, а тие што не се ксенофоби и сакаат да се различни, мултикулти ќе им одвоиме специјално место, подалеку од огромното мнозинство Македонци кои се против, ова е многу демократски од нас Македонците.
Автоматски споено мислење:

Најјако ми е ко че пишат ксенофобија?
Каква врска имаат криминалци со ксенофобија? Буквално ти кажува кампови за криминалци. Каква ксенофобија.
Да бе, а значи ако не се криминалци е прифатливо :ROFLMAO: особено во држава што дозволи иридентизам преку рамковен, стави 2000 сиријци во Гевгелија и ќе имаш арапско писмо по институции и споменик на Башар Ал Асад среде град.

Последно уредено:
Da ne im e soopstenieto za javnost nekoe staro oti drzava so takvo ime ne postoi ( blagodarenie na niv ;) ).
Каков дебил човече, буквално ВМРО и Сдс у парламент го сменија името ама Левица биле криви :facepalm:

Прост селанец....

Не е случајна оваа средба со овој негатор на Македонците, а @Vartolu нека се смешка.
Чекај сега, со кој повод да се смеам?! Што има смешно?

Ете ти си беше јасен, дека ако ни даделе пари, и помош со Бугарија, ти си немал ништо против да ни закачат мигранти тука, ама да биле затворени со ѕидој и шарпланинци..

Мене воопшто не ми е ова ништо смешно, туку треба да е црвен аларм за владава и за секој што му се мотка по глава за примање мигранти.

Градоначалникот на Кочани гордо се слика со ограда.
Премиерот најави 100 милиони евра инвестиции во Кочани.
Тоа до него е "независниот" советник кој храбро ќе се бореше за Кочани.

Веќе неколку недели се мислам да идам на посета кај градоначалникот со еден многу интересен проект во поглед на безбедност на деца, безбедност во сообраќај и едноставно воведување европски практики и заличување на градот, за кој нема да се потребни ептен многу пари, само воља и визионерско размислување, ама после ова, мислам дека му го видов паметот.
Барем оградата да беше изведена убаво и по стандарди...

Немам ништо против човекот него онака генерално гледано како ми идат на qr типови на луѓе кои имаат утепани фризури со некакви звања или уметници демек од учење и високо ниво на интелигенција и зафатеност и немам време да се погледнам во огледало,демек ја размислувам на државно ниво видикот ми е широк,долг и парче правам од информациите со кои располагам..Демек кај можеш ти со мене ние сме различни светови,различни фреквенции..
Имам муабетено со чоекот,воопшто не е во филм -Ние сме различни светови.Е за флизурата се слагам.Иритирачка флизура особено ако си ќељав .Длабоко те фрустрира!:D

нападната редакцијата на Инфомакс...35-години лошите политики и политички предавства им го замати умот на луѓето.Добро е што нема повредени.Подршка за инфомакс.. https://www.youtube.com/watch?v=9deLqsVd_U4

Проектот од Кралство Југославија бил за пловен канал Морава - Вардар , и за тој имале произнесено некаков интерест Французите колку и да бил сериозен тој интерест.

Проектите од СФРЈ биле далеку поконзервативен и сличен на најмодерниот проект од ЕСМ. Мнозинството на браните да бидат проточни, и приоритетот да се стави на производство на енергија и системи за наводнување. Преводници не биле планирани на ниту една од браните ниту пак каков било речен транспорт по целиот тек.

И СФРЈ проектите и последниот од ЕСМ ималекомплетна документација и физибилите студии. Проектот од СФРЈ имал и комплементарни проекти за релокација на автопатот како и проект од Железница за релокација на пругата. Од аспект на исплатливост и сериозни понуди и за Чебрене и Галиште и за ТЦ Неготино имаат добиено сериозни понуди, не ги прифаќаат зошто немаат никаков кратко рочен интерес и најверојатно нивните наследници ќе ги сечат лентите на истите.

И барем моја е теоријата дека нашите политичари намерно спречуваат каков било вистински развој на државата. Зошто на пример Луково Поле беше комплетно реалистичен проект со целосна документација и одобрен кредит и беше спречен за банални причини.
Samo cebrene i galiste bese tender od 1 milijarda, a vo realnost bi bilo poise za da se izvede.

Vo pravo si deka niedna partija ne bi se nafatila da go pravi, za nekoj posle 10 godini da sece lenta. Zatoa probuvaat so takvi javni privatni partnerstva, ama nieden stranski investitor nema da frli tolku pari bez politicki interes, kako TETO na vremeto. Ednostavno mnogu pari za da cekas ekonomski povrat.

Muabetot mi e deka nikogas nemalo nisto realisticno za Vardarska dolina zasto toj proekt e minimum 10 pati pokompleksen od bilo sto drugo sto se vrtelo vo javnost, a verojatno 100 pati poise od bilo sto sme izgradile od nezavisnsot do sea ( odnosno veternici, solarni polinja i mini hidro i edino kozjak kako nesto poznacajno). Taka da ako nekakvi kinezi bi gradele nesto tuka za vlijanie, kje pocnat i oni od nesto poednostavno.

нападната редакцијата на Инфомакс...35-години лошите политики и политички предавства им го замати умот на луѓето.Добро е што нема повредени.Подршка за инфомакс.. https://www.youtube.com/watch?v=9deLqsVd_U4

Ами како!...

„Убавините„ во кои се наоѓа „нашата земјата„ никој не смее да ги критикува...

prvo si pravite filmovi. pa barate da vi gi demantiraat. pa koga vi gi demantiraat si pravite pak filmovi vo koj i sve ne cini i dzabe bilo. ako ne vi se sviga idete nekade kade ke vi e podobro.
Автоматски споено мислење:

ti glup si ili nesto ne ti e jasno? dogovor nema ti e kazano toa sto poveke ne ti jasno?

Не знам, можеби сум глуп, ама повеќе верувам на англиските медиуми, политичари и англиската амбасада тука што кажаа дека ќе има за разлика од нашиве вмровски политичари кои што не се престанале да лажат.

Не знам, можеби сум глуп, ама повеќе верувам на англиските медиуми, политичари и англиската амбасада тука што кажаа дека ќе има за разлика од нашиве вмровски политичари кои што не се престанале да лажат.
Не бе не си глуп, кој ќе ти рече такво нешто да не му верваш, а за медиумите и политичарите инглишки, да, тие секогаш ја говорат вистината и само вистината, тоа се вистинољубиви лујџе и народ и да им верваш засекогаш. :bravobe:

Не бе не си глуп, кој ќе ти рече такво нешто да не му верваш, а за медиумите и политичарите инглишки, да, тие секогаш ја говорат вистината и само вистината, тоа се вистинољубиви лујџе и народ и да им верваш засекогаш. :bravobe:
Тераш иронија ама ок.

Еве јас да те прашам, кој повеќе веруваш, вмровските политичари што се што имаат кажано е лага или било кој друг што го кажува спротивното?

Јас вака од искуство гледам дека што имаат кажано вмровци е спротивно од тоа што се случува или ќе се случи.

ne moze nego sigurno si glup.

ahhh da angliskite mediumi, zoltata stampa :lolzz:

daj da vidime sto kazala britanskata ambasada samo na kraj mesto vmro da ne ispadne deka ti si lazgoto....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom