Даjте сериозно... Ви недостига ли Jугославиjа?

А бе 30 години се поминати од тогаш, минато е тоа, ние треба да гледаме напред и да го оправиме ова што го имаме овде и што ни пропаѓа, а не да плачеме како деца некои за држава што ја нема веќе.
ДА, ама 30 години слушаме лелекања дека тоа што денес има се помалку Македонци и Македонија била виновна ехЈУ.
(ако нешто не било добро зарем период од 30 години не е доволен за да се исправи, за нив не е затоа што се тоа што се.)
30 години за сите погрешни политички одлуки виновна е ехЈУ
30 години криминализација и невиден миленумски грабеж наречен приватизација виновна е ехЈУ
за само 30 години цела економија е уништена виновна повторно таа ехЈу
...
Е па ајде кажи како како да одиме напред со вакви замени на тези со покривање на својата недораснатост со нешто што веќе 30 години не постои, ама во нивните тикви е добар изговор.

Се повеќе ми се наметнува мисла дека овие што се против минатото е заради тоа што во еден период од 45 години им било оневозможено да бидат Бугари и да земаат бугарски пасоши ама тоа вешто го затскриваат зад непостоечка држава.
Повеќе од убеден сум дека сите овие горе се со два пасоша а најмногу со бугарстански.

Името Македонија им го сменија тие повеќе не се Македонци, ако некогаш воопшто и биле Македонци ама тие се загрижени за непостоечка држава, да беа амеби ќе им израстеше р'бет, за овие нема лек, до пладне го мразат цел свет а попладне и самите себе, со такви аргументирана расправа е невозможна мисија.
Автоматски споено мислење:

Оф бе човек бе, не разбираш ти колку народ се исели во тие 45 години :tapp:
Баш би сакал да видам некои истражувања околу иселувањето по периоди.
Денес во Македонија не остана човек ама ти велиш порано било уште повеќе, би било интересно да ги видиме податоците.

Баш би сакал да видам некои истражувања околу иселувањето по периоди.
Денес во Македонија не остана човек ама ти велиш порано било уште повеќе, би било интересно да ги видиме податоците.
600 000 + минимум
Вардар, Егеј, Пирин

Ти должам тоа што побара

Ќе ги ставам овде

Ебале ве Југославија, било арно или лошо завршена работа е тоа, туку глеј како да преживееме во оваа пачрвија од држава што ја направивме....
Повеќе од пола милион и рекоа збогум, којзнае колку со бугарски и други пасоши, економија која дише на шкрги, корупција и мито на велико, закони на хартија кои никој не ги ебава, кои евентуално ке закачат некој смртник без никој никаде, светлосни години не прешишаа оние на кои им се смеевме... и то.

600 000 + минимум
Вардар, Егеј, Пирин

Ти должам тоа што побара

Ќе ги ставам овде
Ај за овој дел од Македонија кој го шитнаа Црпе и 40 разбојници да речам имаш извори како Софија и Атина ама од каде ти се податоците за Беломорска македонија и Пиринска Македонија?

Шириш без потреба, прво стануваше збор за иселување од Република Македонија до 1992г сега прошируваш, како тераш сега ќе почнеш од 1900 па до демократизирањето ;)

IMG_1658.jpeg

Еве ги мисирите како @Таксист спалени во мозокот што не знаат кај тераат. Тито ни дал држава, без него ништо немало да бидеме. Кретени и идиоти класични.

Еве ги мисирите како @Таксист спалени во мозокот што не знаат кај тераат. Тито ни дал држава, без него ништо немало да бидеме. Кретени и идиоти класични.
Ма заеби кој ти дал држава, гледај кој ти дал бугарски пасош!

Извини, ама да прашам: ти си волонтер во седма колона или за пари работиш (или тебе жената ти е со бугарски пасош ;) )?

Ма заеби кој ти дал држава, гледај кој ти дал бугарски пасош!

Извини, ама да прашам: ти си волонтер во седма колона или за пари работиш (или тебе жената ти е со бугарски пасош ;) )?
Многу јако од тебе штом почна и жени да спомуваш. Бугарски пасош немам, нит некогаш ќе извадам. Имам само Македонски, каде што сум се родил во Република Македонија. Дел сум од малкуте генерации кои се родиле баш во Република Македонија, за разлика од прч стар како тебе што не знае што е, југословен си или Македонец? Што ти вика стопанот твој Апасиев, како да се декларираш?

Многу јако од тебе штом почна и жени да спомуваш. Бугарски пасош немам, нит некогаш ќе извадам. Имам само Македонски, каде што сум се родил во Република Македонија. Дел сум од малкуте генерации кои се родиле баш во Република Македонија, за разлика од прч стар како тебе што не знае што е, југословен си или Македонец? Што ти вика стопанот твој Апасиев, како да се декларираш?
Е зошто така веднага на задните нозе скокаш?
Не ме интересира дали имаш жена или маж твој проблем, ама според напишаното би рекол дека си тешка педерчина.
И повторно твој проблем се додека не почнеш на форум (значи јавно) да навредуваш и да шириш реа.

Прегледај го приврзокот 462979

ДАли знаеш дека тропаш глупости, тешки глупоштини!?
Готова држава на тацна ни дадоа, а ние што направивме....ја уништивме....а, знаеш ли зошто?
Оти такви идиоти неписмени и неспособни како тебе ја водеа.:tapp:

ДАли знаеш дека тропаш глупости, тешки глупоштини!?
Готова држава на тацна ни дадоа, а ние што направивме....ја уништивме....а, знаеш ли зошто?
Оти такви идиоти неписмени и неспособни како тебе ја водеа.:tapp:
А кој тоа тебе ти дал држава бе умрени југословени едни. Илјадници партизани кои се бореле и гинеле ги шкртате и ја негирате нивната борба со овие изјави, дали сте нормални што зборите и ти и оној кретенон што не знае што е. Предходно борба со векови против отоманското царство, еден куп задушени востанија, илјадници комити Македонци кои животот го положиле за слободата, за на крај да дојдат топлата и такситот со испиените мозоци и да речат дека Тито им дал држава на тацна.

Ако не знаеше, Македонија за време на втората светска војна е ослободена од чисто Македонци единици кои се организирале под водство на комунистите, единици од Вардарска и Егејска Македонија, нит од Србија дошле, ниту од Хрватска, а најмалку од Бугарија. Истите тие единици кои после тоа ги испратиле на Срем наместо на Солун.

И после ваквите изјави, се лутите зашто Бугарите викаат дека Тито не направил, и пред 45та сме биле Бугари. Тито ни ја дал државата и лутење кон Бугарите не идат во иста реченица. Шизофренија е тоа што го правите, затоа и после 35 години независна држава, вие уште не знаете што сте, Југословени или Македонци? Што ви вика стопанот Димче Хамас, како да се кажувате?

Јас од Југославија се секавам на долгите редици за млеко.Млекото и јогуртот беа пакувани во едни најлони шо лесно пукаа.Така да големи беа шансите да ти пукни најлонот и дома да си одиш со празен најлон.Исто се сеќавам на едно масло за готвење Специјал.Не да смрдеше корнеше.Пубо со дизел да пржиш подобро ќе поминиш.Исто се бараа пријатели за кафе да си купиш иначе ќе си пијаш наут.Е сега имаше и добри производи.Маслац Дијамант,Томи Мајонез многу подобар него денес,Карнекс паштети.Заставините коли беа катастрофа.Секој викенд татко ми менуваше прирубници на Фичото,после се појачавме со 101.Демек моќна машина арно ама на 120000км дојде време за ремонт.Мито и корупција беа ко добрутро,ама коруптивнот процес не се практикуваше во евра туку со кафиња бомбоњери и Пастрмки.Така да многу бомбоњери се вртеа во коруптивниот систем дур не им поминит рокот.Многу од нив беа и од на гробишта даени за душа.И така,народот се снајдуваше некако!

и после 35 години независна држава, вие уште не знаете што сте, Југословени или Македонци?
Оф мори мајко, со тебе не вреди да се губи време.
Цел живот сум Македонка и во СФРј а и сега.
Тогаш имав само државјанство Југословенско.

Back
На врв Bottom