Војната на патиштата

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
А јас вчера стојам прв во ред на булевар и тргнувам можда две секунди одма кога се уклучи зелено светло нецели две минути ми пристигнува порака сум направил прекршочен престап и кога се паркирав да видам со целосно мое мислење дека нешто сум збрзал пошто знам некаде кај 50 возев па се реков фајде ќе биде 51 пишува на тоа дека јас на тој семафор сум поминал на црвено светло !!!? А знам свесно го погледнав семафорот само што се уклучи зелено јас одма тргнав, дали уште не било синхронизирано сликањето со камера со ова незнам како функционира, ама ова да беше вистински не опомена туку казна јас лично ќе си одев во мвр и ќе барав снимка од тоа каде што јас навистина поминувам на црвено светло како доказ.

Ова од еден пост на Фејсбук:

-Што доколку друга личност го управува моето возило? Јас и да можам со пасош да докажам дека не сум бил тука во моментот на прекршокот, МВР тоа не го прифаќа.
"Доколку сопственикот на возилото во време на сторување на прекршокот не го управувал возилото, а знае кој го управувал, должен е во рок од осум дена од денот на приемот на ЗССПППН: -лично да дојде во надлежната организациска единица на МВР заедно со лицето кое во време на сторување на прекршокот управувало со возилото при што лицето дава известување дека во време на сторување на прекршокот
управувало со возилото и дава податоци и за неговиот број на мобилен телефон и електронска адреса или, – тој или лицето кое го управувало возилото во времето на сторување на прекршокот во надлежната организациска единица на МВР да приложи изјава заверена на нотар дадена од лицето кое управувало со возилото во која истото ќе потврди дека го управувало возилото во време на сторување на прекршокот.
Кој генијалец го смисли ова? Значи јас можам и сто докази да имам дека не сум сторител на прекршокот, доколку за раче не го донесам сторителот, тоа не се прифаќа?
А искрено вака на кој ги давате толку колите што се испотресивте за тоа кој ќе ви го вози автомобилот?

А јас вчера стојам прв во ред на булевар и тргнувам можда две секунди одма кога се уклучи зелено светло нецели две минути ми пристигнува порака сум направил прекршочен престап и кога се паркирав да видам со целосно мое мислење дека нешто сум збрзал пошто знам некаде кај 50 возев па се реков фајде ќе биде 51 пишува на тоа дека јас на тој семафор сум поминал на црвено светло !!!? А знам свесно го погледнав семафорот само што се уклучи зелено јас одма тргнав, дали уште не било синхронизирано сликањето со камера со ова незнам како функционира, ама ова да беше вистински не опомена туку казна јас лично ќе си одев во мвр и ќе барав снимка од тоа каде што јас навистина поминувам на црвено светло како доказ.

нема да ти дадат слика пошто системот е автоматски. Мислам дека ако имаш контра аргументи можеш на суд да идеш, но и таму ќе ти ги извадат доказите дека си прекорачил брзина и си прошол на црвено. Забрзување пред да истече семафор исто така мислам дека се третира ко прекршок. Штом почне да трепка зелено си должен веќе да забавуваш и да застанеш.

А на нотар кога се префрлува кола...што е со таа ситуација?

А на нотар кога се префрлува кола...што е со таа ситуација?
Должен си т.е. купувачот да извади нова сообраќајна...
Ако меѓу вадењето тој направи прекршок, логично е ти него приватно да го тужиш ако толку нејќеш да плаќаш.
Ама па вака и поажурни ќе станат луѓето, и нема да се пимплаат како до сега со одјавување и вадење нови документи!

@~>}VOJVODATA~~LAVOT{<~
и јас поглуп аргумент и прашање не сум чул од тој пост!
К*р треба да не боли дали некој е у странство и кој му ја вози колата тука!
Се знае, кола и жена не се позајмуваат!

нема да ти дадат слика пошто системот е автоматски. Мислам дека ако имаш контра аргументи можеш на суд да идеш, но и таму ќе ти ги извадат доказите дека си прекорачил брзина и си прошол на црвено. Забрзување пред да истече семафор исто така мислам дека се третира ко прекршок. Штом почне да трепка зелено си должен веќе да забавуваш и да застанеш.

Должен си да застанеш кога ќе се уклучи жолто, трепкање зелено само те известува дека наскоро жолто ќе се уклучи.
Заради ова мислам и дека ќе им падне. Пошто системот не им е ниту тестиран, ниту пак им работи ко што треба. Туку само им треба кеш, па на некој од врхушката му притребале пари па ај со казни да притиснеме ко и секоја мвровска влада. Вака и пастирот кога беше, исто беше, џандарине као нинџи демнеа.

Должен си т.е. купувачот да извади нова сообраќајна...
Ако меѓу вадењето тој направи прекршок, логично е ти него приватно да го тужиш ако толку нејќеш да плаќаш.
Ама па вака и поажурни ќе станат луѓето, и нема да се пимплаат како до сега со одјавување и вадење нови документи!
Приватно да го тужиш :D
Не заебавај, за кој курац плаќаш за нотар. Калакурница ќе направи ова.

Должен си да застанеш кога ќе се уклучи жолто, трепкање зелено само те известува дека наскоро жолто ќе се уклучи.

Па сега не зборам ако си 5 метри пред него и почне да трепка. Зборам ако си веќе у зона каде што безбедно можеш да намалиш, 50 метри пред пример. Тошковски рече дека забрзувањето при трепкачко зелено ќе биде исто пенализирано.

Ама јас тргнав не се трудев да фатам зелен семафор, значи си стојам па после дури како што тргнувам одма значи не може да биде ни 50 километри тука стартно ј тука после тоа добивам дека сум преминална црвено единствено нешто ми е да нема некоја синхронизација на горните семафори што се закачени со тој десно е доволно е секунда или две да фали сум заминал ова од чкрапнало

Тошковски рече дека забрзувањето при трепкачко зелено ќе биде исто пенализирано.
Na toskoski od vreme na vreme mu e dosadno pa treska gluposti.

Trepkacko zeleno e ZELENO i nitu sveti Padapija nema da mozhi da me kazni.

Trepkanje( po pravilo 4 pati ) ili sekundi odbrojuvanje se samo informacija deka zelenoto e pred kraj .

E sea sto nekoj na 100m od semafor ce go vidat deka trepka pa gazat so 80 za da stasaat i pri toa ce gi roknat za brzo vozenje toa e druga rabota.

Последно уредено:
Е поради ова ќе бидеме приморани да го закачиме телефонот и нонстоп да снима пред шофершајбната и кога ќе дојде редот да се застане на црвено светло ќе имаме доказ дека не сме поминале на црвено светло па МВР доколку инсистира на лажен прекршок фино лепо на суд.
Автоматски споено мислење:

Како може да да извадат докази дека си поминал на црвено кога ти ќе имаш доказ за време на целото возење дека на сите црвени светла си застанал пред раскрсница?

Некои ликови е топ кога ќе ги стаиш на игнор. Тежок вмровец не може да поддржи закон. Него да дивљаат ко Васил такви ликови.
Сѐ си е супер, само стварно може до +5 km/h да дозволат. Да не се испоубие некој без темпомат.
Само лупање по џеб за овој народ.

Како докажуваат дека не сториле они прекршок? Треба ваљда да се врати камеррата во времето на ,,престапот”. Пошо ако сум била дента дома. Како ќе докажам дека не сум возела стварно.

Некои ликови е топ кога ќе ги стаиш на игнор. Тежок вмровец не може да поддржи закон. Него да дивљаат ко Васил такви ликови.
Сѐ си е супер, само стварно може до +5 km/h да дозволат. Да не се испоубие некој без темпомат.
Само лупање по џеб за овој народ.

Како докажуваат дека не сториле они прекршок? Треба ваљда да се врати камеррата во времето на ,,престапот”. Пошо ако сум била дента дома. Како ќе докажам дека не сум возела стварно.
Безвеза е муабетов стварно. Да дозволеле +5 км/h…А зошто ние да не возиме -5 км/h? Ако ограничувањето е до 50, не значи дека треба точно 50 да се вози. Ќе си возиш 40, и ќе си го почитуваш законот и прописите. Што ќе ви сменат тие +5 км/h?

Покрај координација на зелен бран и усогласување на пешачките копчиња на семафорите...
Друго сакаше да кажеш ама... Кој зелен бран побогу?
Буквално 99% возат под 50км/ч и следниот семафор се исклучува на десетици метри пред првите од (спората) колона? Буквално со ~70 км/ч треба да возиш за лабаво да го фатиш семафорот, тоа ако тргнеш брзо после зелено светло на претходниот семафор... ОВА НА ЛАБАВ СООБРАЌАЈ ВО ~11-12 ЧАСОТ.

Ова зелен бран кокблок редовно се дешаваше наназад со години уште откога прекинаа тајмери и ги уведоа оние „контролирите“ на сообраќај. Ама нели сега би требало да има зелен бран за движење ~40-45 км/ч? Аха... Таклабас има како и да се движиш. Јес да нешто барем позитивно се дешава, ама зошто не го средат и зелениот бран.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom