Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .
Да но треба да се таргетираат точно тие мајстори а не невработените.
Незнам зошто кога одиш на лекар воопшто гледаат дали имаш или немаш здравствено осигурување, нема за тоа никаква потреба. Здравствено осигурување имаш по основ на вработеност или по основ на невработеност, а човек може да биде вработен или невработен, трето неможе да биде. Има еден парадокс кој се случува, ако си не вработен и не плаќаш ништо за здравствено осигурување ти постојано имаш осигурување, а ако си вработен и постојано плаќаш здравство а не си платил за последниот месец - немаш здравствено осигурување!

Што бидна со онаа ѓуптинка (т.н српска мајка прогласена од луѓе телетабиси) и знамето,ја однесе ли Македонија или престана да постои..Ја достоинствено ја поднесов таа информација и не реагирав воопшто знаејќи дека ќе се врти три дена муабетот и толку..Само некој што се сомнева во сопствениот идентитет избувнува и се пали на такви работи..
Око за око. Паста за заби.
Читам Гавазова настапувала, гостувала во Србија. Некогаш нека истакне хрватско знаме на чобаните да видат како изгледа.
Во центарот на центарот на нашата земја ни се помоча на достоинството што го немаме.
Кој друг музичар/ка е истакнувал/а туѓо знаме освен пластиката ?

Види за здравството е по комплицирано и мислам дека е во ред чим е државјанин, тука јас би видел ако е иселеник нешто плус да доплаќа, за невработени што живеат овде не е проблем да си имаат здравствено осигурување, за пензиите јас пишав, тие што се над 40 000 денари не треба покачување, може и како што велиш ти над 35 000 што им значи нив една илјадарка плус на оваа економија од некој со под 20 000 или погоре.
Треба да се помогне на помалите пензии, според мене, луѓето јадат паштети на овие цени.
Не викам дека е проблем шо невработените се здравствено осигурани.Него поентта е демек овие екс директори и удбаши уплаќале најмногу во пензискиот фонд затоа земале најголеми пензии,па уште бараат процентуално а не линеарно покачување.И сега шо е крив некој пензионер поранешен работник на кого на времето директорите или газдите не му уплаќале во пензискиот фонд?истите тие директори си уплаќале осигурање на највисока ставка и во најкризните денови кога да си осигуран беше научна фантастика.Се надевам дека најлоповската партија сдс никогаш нема да се врати на власт.Се надевам дека ќе пропаднат зсекогаш.Премногу зло му нанесоја на овај народ.

Сосем случајно ми текна, до каде е испораката на терористите кои убија Македонци кај Смилковско од протекторатот?

Ако знаеш Илија Димовски имаше кај него споделено искуство со еден од тие што ги нарекуваш така.
Татко му кажува на син на смртна постела дека он не е Грк и дека е Македонец.
Тоа значи се што он верувал е лага.
Тежок елен, рачунај..
Не знам дали Димовски имал лично искуство кое му се припишува амакога се изнесуваат работи би требало колку што може да бидат автентични.

Не помнам дали во овој или во вториот дел е таа “приказна“ каде возрасен низ солзи ја опишува до најситен детал
Како дете сакал да пее, и најчесто ги пеел песните кои ги учеле во училиште а песните се (висока класа шовинизам кон Македонците креирани уште во времето на Андартите)..
И секогаш кога доаѓал дома и пеел неговата мајка и татко плачеле додека го слушале како пее без да му кажат збор.
По некое време одлучил кога ќе пее а тие плачат да ги праша зошто плачат?
И тогаш го добил одговорот ,дека за тие убивнаи, колени, бесени, силувани и... за кои пее се андартски песни и се работи всушност за нив за неговото семејство и самиот тој затоа што биле Македонци и затоа плачеле а не смееле да му речат дека и тој е Македонец...
Сето ова го говори низ солзи неможејќи да се воздржи а маж на свои 40+ години..

Но да не раскажувам еве каде е тоа,

или побарај во вториот дел, нема да изгубиш многу ако ги погледнеш и двата дела!

каналот на кој ги има

ги симнав и двата, никогаш не се знае кога вие демократите ќе ги одстраните од платформата.

Последно уредено:
ги симнав и двата, никогаш не се знае кога вие демократите ќе ги одстраните од платформата.
Треба посебна тема само за вакви случки!
Ќе ги изгледам раат, фала

И немој да го г..... , знаеш веќе (y)

Мицко или глуми лудило или навистина си живее во своја реалност.

Мицко или глуми лудило или навистина си живее во своја реалност.
Или го лажат, или не лаже...Ама не ми изгледа дека го лажат, значи не лаже :)

Кога има овци ќе има волна. Убаво рекол некој наш предок.... И во право бил.....

Или го лажат, или не лаже...Ама не ми изгледа дека го лажат, значи не лаже :)

Кога има овци ќе има волна. Убаво рекол некој наш предок.... И во право бил.....
Тоа е јас што лафев за партијата, земјата и народот...
Screenshot 2025-12-02 101838.png
Инаку не лошо некој да провери дали зема надоместок за 3-то дете.

ПС
Малку хумор, хах..( и јас се насмеав горчливо кога го прочитав хуморот)

Последно уредено:
Што е моментот на инста со тој профилот мелемскопје? Глеам препукавања помеѓу 10 различни профили.

Како стигна тој/таа да ги брани браќата толку? Која е таа валидација што им е потребна па сеа они се добри, ние лоши?

Што е моментот на инста со тој профилот мелемскопје? Глеам препукавања помеѓу 10 различни профили.

Како стигна тој/таа да ги брани браќата толку? Која е таа валидација што им е потребна па сеа они се добри, ние лоши?
Arhitekti > urabani gragjani > golemoto dobro utro > kosmopoliti

Баш таквите како неа ни солат памет за корупција, судство, реформи, промена на име, на устав, на историја и се урек за демократија, да не дочека да излези на надвор.

Mashalaaa, kravarot go uapsile a kravarkata rika kako u gz da ja cukat. :vozbud:

Pazi Miki Miki ne si igraj. :pos: :pos:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom